Umarım Söğütlüçeşme olur, o zaman tabii ki yapılabilir ama ben hala Ayrılıkçeşme konusunda ısrarcı olurlarmı diye düşünüyorum çekincem o yüzden.
Ama şu varki bir ana gar da 4 hat olmaz

Tabii bu bugünün yanlışı değil, bu çalışmalar bundan 40 yıl önce tamamlanmış olmalıydı, yani 1900 lerin başında inşa edilen bu hatlar yarım asır içerisinde geliştirilerek büyütülmeli idi, hatlar büyütülmediği gibi gar konusunda da bir şey yapılmamış. Sirkeci ve Haydarpaşa o dönem için yeterli görülmüş, hem Osmanlı zamanındaki Alman ve Fransız kent planları hemde Cumhuriyet dönemi planlamalarında İstanbul hiçbir zaman bu nüfus ile düşünülmedi, fakat diyorum ya illa ki bu nüfuslara çıkmak gerekmiyordu, İstanbul bunun yarısı da olsa doğru düzgün bir gar sistemine sahip olmalı idi. Meydan ve meydanlara açılan bulvarlar sistemi bir türlü hayata geçirilemedi ve yapılan büyük yanlışlardan birisi de, limanları kent içinde bırakmaktı tabii ki.
Şöyle söyliyeyim İstanbul' un nerede ise 5 te birinden daha az nüfusa sahip bir kentteyim, resmini verdiğim yer artık bir geçiş garı, asıl ana garda şu anki eski yıkık dökük hali ile tam 20 ray hattı var, bunların 2 si transit geçen trenler ve banliyöler için, diğer 18 i de bu kentten kalkan tren ve banliyöler için ve bu yıl sonu itibari ile yıkılarak tamamen yeniden yapılacak, İstanbul' un geleceğine baktığımızda en az bu büyüklükte bir gar a sahip olmalıdır, neden geleceğinde diyorum çünkü bu oranda bir tren kullanımını yakalamamız için daha çok çalışmamız gerekiyor.