alabay yazdı:Peki deponun araçların sadece bir kısmını tutabilmesinin sebebi ne? Başka bir depo daha mı plânda var? Yoksa bilerek mi hatta tutuluyorlar? Depo depo mu yoksa tamirat/tadilathane mi?
Genel olarak depo demişler ve öyle diyorlar ama aslen bir kısmı bakım-onarım atölyesi ama kapsamlı yani öyle ef püf değil, depo ile yanyana yer alıyor, manevra tam olarak nasıl bilmiyorum bir ara bir arkadaşımız yazmıştı bir şeyler Seyrantepe başlığında, öyle hatırlıyorum hatta bende "şöyle olsamıydı" diye bir şeyler çizmiştim.
Araçların neden tamamı orada durmuyor? Güzel soru, öncelikle depo dediğimiz alanın kapasitesi o anladığım kadarı ile, Fatih Bey orada kaç araç aldığını söylüyor deponun, fakat şöyle bir durum var tüm araçları alıyor olsa dahi, bazı araçlar hat içerisinde bırakılıyor/bırakılır, bu normal bir uygulama misal M1 de Aksaray' da araç bırakılması gibi, bildiğim kadarı ile M4 te de var bu uygulama. Amaç seferlerin sabah başlama saatinde her iki baştan başlatılabilmesi falan filan, bence işe yarayan bir sistem, diğer türlü Taksim den sefer başında araç çıkartmak için, yarım saat erken mesai alması gereken eleman istihdamı, o elemanın oraya intikali falan filan, maliyet olarak ta ele almak lazım.