1. sayfa (Toplam 14 sayfa)

tr-RS.46 » İnteraktif Kentiçi Raylı Sistem Haritaları

Gönderilme zamanı: 26 Şub Sal, 2013 04:18
gönderen Esat
Başlığa ne isim vereyim bilemedim, yaptığım şey ne kadar interaktif onu da bilemedim ama idare edin :)

Bayağı bir zamandır üzerinde çalıştığım bir işti, ülkemizdeki kentiçi raylı sistem hatlarını bir şekilde derli toplu ve olabildiğince doğru datalar ile gösterebilmeyi planlıyordum daha doğrusu her zamanki gibi durumdan vazife çıkarmıştım bu gece itibari ile de çalışmayı tamamladım. Aslında bir süredir sitede zaten yüklü idi ama linkini bilmediğiniz için görmediğinizi düşünüyorum.

İçerik, uygulama yöntemi ve sunum yöntemi konusundaki düşünce aşamasını aştıktan sonra uzuncada bir tasarım dönemi yaşadım, her hattın bilgilerini toplamaya çalıştım ki hala eksik, (belki hatalı) zor olanıda bu bilgileri güncel olarak bulmak zaten, her zaman ki gibi kurumları tek tek rahatsız edip istemedim, açıkça söylüyorum yardıma ihtiyacım vardı ama sizlerden kimseyi de rahatsız etmek istemedim, sonuçta herkesin bir meşguliyeti var ama hala da yardıma ihtiyacım var. :) Olur da bilgilerde hata, eksik, ya da düzeltilmesi gereken bir şey görürseniz bu başlık altında da yazabilirsiniz, ya da özel mesaj ile de olur. En azından sürekli siteyi ziyaret eden arkadaşlar kısa da olsa bir görüş yazarsalar memnun olurum, boşa çabalamadığıma inanmak istiyorum, ki elimdeki diğer projelerimi de bitireyim.

Kullanımının gayet kolay olduğunu düşünüyorum, yanlız browserların cache i ile ilgili sıkıntı olabiliyor, mesela tümünü biraz önce güncellememe rağmen bende hala akşamki hali görünüyor bazı haritaların, temizlik yapınca falan düzeliyor :) ya da bazen geç gelebiliyor, o da google dan data çekerken kaynaklanan bir sorun. Haritayı sadece üye girişi yapmış olanlar görüntüleyebilecek, ilk görüntüleme de tekrar giriş yapmanızı isteyebilir bu konuda sorun yaşarsanız bunu da belirtin, kod içinde sadece yeniden yönlendirme ile ilgili durumu düzeltmedim, yani giriş yapmadan görüntülemek otomatik girişe yönlendirip, sonrasında otomatik olarak harita sayfasına dönüş şimdilik yok, (halledecem inşallah)

Haritada neler bulacaksınız;

1) 11 ayrı kente ait kentiçi raylı sistem güzergahları,
2) Bu güzergahların Mevcut, İnşaat, İhale ve Proje olarak ayrıştırılmış halleri,
3) Seçtiğiniz 1 kente ait istediğiniz dataları birlikte görüntüleme,
4) Mevcut hatların işletme bilgileri (eksikler var) istasyon konum ve isimleri, işletmecisinin linki
5) Ankara, İstanbul ve İzmir' de aktarma istasyonlarında aktarma seçenekleri,
6) İstanbul'da arşivimde olan istasyonların fotoğrafları, (elinizde sizin kentlerinizin size ait istasyon fotoları var ise, benimle paylaşırsanız proje içinde isminiz ile kullanmaktan memnuniyet duyarım)
7) İnşaat, İhale ve Proje durumundakilerden erişebildiklerimin bilgileri ile sitemizdeki forum linkleri,
8 ) Mevcut hatların sitemizdeki forum linkleri,

Navigasyonu ileride değiştirmeyi planlıyorum, kentler ister istemez artacak, daha derli toplu ya da kolay gösterme imkanlarını araştırıyorum. Çok konuştum, haritaya erişeceğiniz linki aşağıda veriyorum ve forum geyiği ile emeğe saygı diyorum :D

Buradan buyrun: İnteraktif Kentiçi Raylı Sistem Haritaları

Gönderilme zamanı: 26 Şub Sal, 2013 13:39
gönderen alabay
Eline sağlık :!:

Bayağı da işlemişin. Muazzam bir iş. Tam bana göre. Nihayet gözümde canlandırabiliyorum bazı şeyleri. Hiç Kayseri veya Gaziantep bu şekilde net değillerdi benim için. Ne yazık ki, bizde hat numaralandırma medeniyeti çok eksik. Bence güzergâhlarda çok önemli. Bazı öbeklerden buraya bağlantı da yapmalı belki.

Gönderilme zamanı: 26 Şub Sal, 2013 15:14
gönderen ÖmerYILMAZ
Muazzam bir çalışma, tebrik ederim. Özellikle ortada ayyuka çıkmış bilgi kirliliğini silecek bir uygulama.

Türkiye'de tek galiba :) Çok beğendim.

Tekrar tekrar kutluyorum sizi.

Belki bir gün TCDD demir yolu ağını da buna benzer bir uygulamaya aktarabilirsiniz :lol:

Gönderilme zamanı: 26 Şub Sal, 2013 15:36
gönderen Engin Y
Ellerine sağlık Esat, mükemmel bir rehber oluşturmuşsun.

Yani sonuç olarak,
- Üç kentimizde üç banliyö hattı (İstanbul [gerçi iki ayrı hat var, ama 2013 sonunda birleşmiş olacaklar], Ankara [gerçi kapatıldı, ama 2014'te açarlar] ve İzmir'de birer)
- İki kentimizde üç metro hattı (İstanbul'da iki ve Ankara'da bir)
- Beş kentimizde beş hafif metro hattı (İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana'da birer)
- Yedi kentimizde sekiz tramvay hattı (İstanbul'da iki ve Gaziantep, Antalya, Konya, Kayseri, Eskişehir ile Samsun'da birer)

olmak üzere toplam 11 kentimizde 19 adet kent içi raylı sistem var.

76 milyon nüfuslu ve nüfusunun %80'i kentlerde yaşayan, 20 civarında kentinin nüfusu da 500 binden yüksek olan bir ülke için oldukça az..

Gönderilme zamanı: 26 Şub Sal, 2013 16:09
gönderen Esat
Tesekkurler arkadaslar, forumaa girdiginiz bilgilerin buyuk katkisi var, ozellikle son donemdeki "hangi istasyon nerede, isimleri ne" diye dert ederken sizlerden aldigim bilgiler vardi, ayni sekilde ilgili oldugunuz hatlarda hata gorurseniz lutfen bildirin, ayrica varsa istasyon fotolarindan da faydalaniriz.

Bu arada demiryollarini islemeyi dusunuyorum ama cok calisma var, ve iyi takip ettigim bir konu degil, fakat mumkun olursa en azindan hizli tren hatlarini yapacagim. Baska banliyo treni isletmesi yok galiba ama raybus lerde dahil edilebilir aslinda.

Gönderilme zamanı: 26 Şub Sal, 2013 16:36
gönderen Özgür Türkler
Ellerine sağlık, çok güzel bir çalışma olmuş

Gönderilme zamanı: 26 Şub Sal, 2013 19:28
gönderen oglcan
Tebrik ederim sizi. Cok basarili bir calisma olmus.Tamamini incelemedim ama eksiklik pek yok gibi :D

Gönderilme zamanı: 26 Şub Sal, 2013 19:37
gönderen Esat
Proje sekmelerine belediye kaynaklı linkleri koymak lazım aslında, ben bilgi notu düştüm hepsine, kesin bilgi değildir gibi ama yine de daha doğru olabilir link vermek. Mesela İzmir Ulaşımın projeler sayfasında yazanlara göre çizdim, sizler konuya vakıfsınız ama bilmeyen biri okusa benim kafadan sallama çizimlerim sanabilir :) kaynak göstermek her zaman iyidir.

Gönderilme zamanı: 26 Şub Sal, 2013 20:13
gönderen Engin Y
Raylı sisteme sahip olacak 12. kentimiz hangisi olacak acaba? Benim adaylarım:
a) Mersin
b) Diyarbakır
c) İzmit
d) Adapazarı (YHT sonrası Arifiye-Adapazarı banliyö yapılacak sanırım)
e) Denizli
f) Erzurum

Gönderilme zamanı: 26 Şub Sal, 2013 20:23
gönderen senturk90
Valla şu an Mersin'e gelmesini isterim. Yazın Akdeniz oyunları oynanacak. Ama şu an başlasa bile inşaat yaza yetmişmez. :D Aslında hangisine önce gelecek yerine hepsine gelsin sırası önemli değil. :wink:

Gönderilme zamanı: 26 Şub Sal, 2013 20:39
gönderen Esat
Adapazarı kazanır. Zaten hattı teslim aldılar ve çalışmalar yapılıyor, istasyon inşaatları için ihaleye çıkacaklardı diye hatırlıyorum, araç alımıda yine yanılmıyor isem TCDD ile birlikte çözüldü galiba, oradan çok net bilgiler yok aslında o kent eksik haritada, devam eden bir çalışma var ama detayı olmadığı için koyamadım.

Diğerleri arasında bir ayrım yapmayayım, kimin ihtiyacı var ise o kente yapılsın, ama bazı kentlerin daha doğru düzgün otobüsü yok iken ya da olanı işletmeyi beceremez iken tramvayda tramvay diye saldıray abi moduna geçmelerini de garipsiyorum. Kentlerimizin pek çoğu tramvay hatları için ideal büyüklükte aslında.

Gönderilme zamanı: 27 Şub Çrş, 2013 01:17
gönderen mustafaguler
Ooo şahane bir çalışma. Ellerin dert görmesin Esat abi muazzam bir çalışma olmuş.

NOT:
1-Bursaray Kestel etabında Kestel istasyonunun yeri değişti. Eski planda Kestel kavşağından içeri doğru girerken (Esat abinin yaptığı çalışmada ki gibi) proje revize edilip Bursaray kavşaktan içeriye doğru dönmeyip Ankara Yolu'nu takip ediyor. Nedeni ise; Kestel yani Bursa çıkışına Bursa Teknik Üniversitesi'nin (BUTÜ) ana kampüsü bu noktada olacak ve ileride Bursaray'ı buraya uzatmak için böyle bir plan değişikliği yapıldı.

2-Nostaljik tramvay Siteler'e kadar iki etap halinde uzayacak. Birinci etap olan Davutkadı-Mesken arası Mart ayı sonuna doğru ihale duyurusu yapılabilir. İkinci etap olan Mesken-Siteler arası ne yazık ki 2014 yerel seçimlerinden sonraya sarkıyor.

Esat abi bunlarla ilgili basit bir çizim yollayabilirim sana.