İstasyon konusuna gelince, önceki mesajda açıklamıştım orta ve yan peron olayını, yaptığınız Aksaray istasyonunda yan peronları kaldırırsanız büyük ölçüde tamam, sadece tavan yüksekliği çok fazla, katener hattının biraz üzerinde (katener yüksekliği kadar) tavan olması lazım, ikincisi bizim peronlarda uçlarda o şekilde dar alanlar yok, her iki uçta eni aynıdır, boyunu yazmıştım tüm istasyonlar için 110 m. (orjinal rakamı bir türlü hatırlayamıyorum aklımda kalan bu)
Hattın ölçüsüne gelince onu tam hatırlayamıyorum, yine aklımda bir 11 m. kalmış fakat tahmini düşününce bu az geliyor, mesela T4 hattında peronlar 7 m. idi diye hatırlıyorum, göz kararı düşününce M1 de de orta peronlar daha geniş değil, yan peronlar ise çok daha dar zaten, bence orta peronları 7m. lik yan peronları 5 m. lik yaparsak iyi olur düşüncesindeyim.
Orta peronlar öncesinde ve sonrasında raylar birbirine yaklaşıyor normalde, fakat oyunda 2 li ray yapınca bana birbirine çok yakın göründü, bilemiyorum. O şekilde hattı inşa etmek daha kolay aslında ama yan yana bir görüntü vermesi de biraz garip geldi bana, bu özellikle makas bölgelerinde biraz gerçekçilikten uzaklaştırıyor.