ist-RS.46 » İstanbul Raylı Sistemler Veri Seti

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

ist-RS.46 » İstanbul Raylı Sistemler Veri Seti

Mesaj gönderen Esat » 30 Haz Sal, 2026 19:26

Tekrar ben, tekrar bir proje, tekrar bir vibe coding :) uygulamaya ne isim vereyim bilemedim ve İstanbul Raylı Sistemler Veri Seti dedim, akla başka bir şey gelirse düzenleriz.

Önce linki bırakayım:
https://www.ulasimturkiye.com/dashboard.php

sayfa şu an kullanıcı girişi yapıldığında görülebiliyor, önce sizlerin inceleyip yorumlamasını rica ediyorum. Diğer haritada da üyelikle yaptım ama ne kimse geldi ne yorum yapıldı :) sanki para istiyoruz insanlardan, çalmayı bilenler bir teşekkürü bilemiyor. Her neyse, sayfa bize ne vaad ediyor?

Sayfa bize istanbuldaki halen aktif raylı sistemlerin etap etap açılış tarihleri ve kilometre bilgilerini, hangi belediye başkanı döneminde açıldığı, inşaatı kimin yaptığı, kimin işlettiği gibi verileri bir arada sunuyor. Elimden geldiği kadar kullanıcı dostu yapmaya çalıştım, mobil için düzenlemeleri henüz yaptırmadım, o gerçekten ayrı bir iş ve Gemini ile bazen kavga ediyoruz :) çünkü mobil düzenlemelerde şu güzelim css yi değiştirmeye yelteniyor. Km bazında bendeki verilere göre bir hata yok ama ufak bir tutarsızlık var ortalıktaki bilgiler ile onu bulmak için ayrı bir mesai harcayacağım, şimdilik buna yayın öncesi beta test diyelim :)

dediğim gibi yorumları ve görüşleri beklerim, kafamdaki yapıya uygun olan iyileştirmeleri yaparız, sonra genelin kullanımına açmakta kararsızım aslında :) çünkü alt bu çalışmayı kurumsal olarak da kullandırmak istiyorum.

raylısistem-veripaneli.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.

kemal
Hareket Amiri

Re: ist-RS.46 » İstanbul Raylı Sistemler Veri Seti

Mesaj gönderen kemal » 02 Tem Prş, 2026 11:17

Cok iyi olmuş. F2 1875 yılında açıldığında belediye başkanı: Kadri Paşa (Cenânîzâde Mehmed Kadrî Paşa) . Onu da belirtmek fena olmaz.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Re: ist-RS.46 » İstanbul Raylı Sistemler Veri Seti

Mesaj gönderen Esat » 02 Tem Prş, 2026 12:50

kemal yazdı:
02 Tem Prş, 2026 11:17
Cok iyi olmuş. F2 1875 yılında açıldığında belediye başkanı: Kadri Paşa (Cenânîzâde Mehmed Kadrî Paşa) . Onu da belirtmek fena olmaz.
güzel bilgi :) gireyim onu da. Ben bu çalışmayı Dersaadet ve Cumhuriyet dönemi tramvay ve banliyö hatlarını da ekleyerek tam bir tarihçe yapmak istiyorum aslında ama doğru düzgün vakit ayıramıyorum

“Sitede Yürütülen Projeler” sayfasına dön