Mehmet Kasım yazdı:siemens geçenlerde marmaray cr3 işine talibiz dedi ama ihaleye katılmadı. bu hızlı tren işi de buna dönmesin.
Neden acaba?
Bu konu ilerlemez, ortalığıda ancak Çinliler karıştırır, o zaman Çinli muhabbeti yapalım. Siemens Türkiye aslında zaten büyük bir firma ama ucuzcu firmalarımız nedeni ile aslında hak ettiği yerde de değil, bunu raylı sistem sektörü için değil de daha çok makine imalatı ve otomasyon sistemleri adına söylüyorum tabii ki. Raylı sistem sektöründe de genellikle aynı nedenden yani fiyatı nedeni ile ihalelerde öne çıkamadığını düşünüyorum. Şimdi bu Çinlilerin bul karayı al parayı sözleşmesi ile yapmayı düşündükleri Edirne-Kars YHT hattının haberleşme sistemleri içinde Çin li Huawei firması talip olmuş. Her ne şekilde olursa olsun bu işe gireceğiz demişler, kendilerini normal vatandaşlar internete bağlanmak için kullandıkları modemlerden bilirler
Eh rekabet iyidir, tabi bu adamlar fiyat avantajı ile bu işi zaten alırlarda ama haberdeki kişi, teknolojik olarakta iddialarını üstüne basarak dile getirmiş, hatta diğer firmaların sistemleri ile sorunsuz çalışan haberleşme sistemleri imal ettiklerini de belirtmiş. Sonuçta bu Çin işinde paran kadar iş almak yani "Ne kaa ekmek o kaa köfte" mevzusu olduğu için ben çokta kötü bir iş çıkacağını sanmıyorum, maksat Çinlileri eleştirmiş olmak işte.
http://www.lojiport.com/news_detail.php?id=27506
Çinli telekomünikasyon teknolojisi şirketi Huawei'nin Türkiye Genel Müdürü Philip Liang, 3.636 kilometrelik Edirne-Kars hızlı tren projesinin haberleşme sistemi için teklif vereceklerini açıkladı.
Genel Müdür Liang, "Teklifimizi ya ihaleyi alan inşaat firmasına ya da doğrudan Devlet Demiryolları'na (TCDD) vereceğiz." dedi. Almanya'nın Hannover kentindeki CeBIT Fuarı'nda bir grup gazeteciyle bir araya gelen Philip Liang, Huawei'nin Türkiye'ye yönelik planları hakkında bilgi verdi. Edirne-Kars arasına inşa edilmesi planlanan hızlı tren hattının telekomünikasyon ihalesine teklif vereceklerini vurgulayan Liang şunları söyledi: "Huawei, telekomünikasyon çözümleri konusunda dünyadaki 3 şirketten biri. Oldukça da tecrübe sahibi. Örnek olarak kendi ülkemi verebilirim. Çin'deki 8 bin kilometrelik hızlı tren hattının 6 bin kilometresinde Huawei'nin ekipmanları kullanılıyor. Geri kalan kısmında ise Siemens ve Nortel ekipmanları kullanılıyor. Burada önemli olan, 3 ayrı şirketin sisteminin birbiriyle uyumlu çalışması. Biz bunu sağladık. Hiçbir sorun yok." dedi.