Mehmet senin yazdıkların İstanbul banliyö sistemi nasıl geliştirilebilir gibi bir başlığımız vardı orası için harika fikirler, ha birileri de kalkıp yani bu işi yapanlar ya güzel fikir yapalım derse evet bir banliyö hattı yapılması için iyi, hatta karadeniz kıyısına kadar çıkmalı o banliyö hatları.
Ama bunun yht ile alakası ne? Sonra yazdıklarıma alınıp hakaret ettin diyorsun, abi kusura bakmada kentin içine yht sokamayıp, şu güzelim ve kocaman kente adam gibi gar yapamayıp, bir de üstüne Haydarpaşaya gerek yok ki zaten Sirkeci de bir halta benzemiyor otel yapalım gitsin diyenleri destekleyen önerilerden nefret ediyorum. Sen önerinle bunu amaçlamıyorsundur eyvallah ama bu önerilerin hepsi İstanbul u garsız bak BAŞGAR, MERKEZGAR demiyorum resmen GARSIZ bırakmaktır, İstanbul'u basit banliyö istasyonlarına mahkum etmektir, İstanbul'un geleceğine dair iş yapmamaktır, üzgünüm ama bu bir gerçek. Başka yerlerdeki üstadı azamlar ne düşünür bilmem ama inan bana bizim gibi tartışmalar yapılan bir iki alamanca forumda bunları anlatsam beni konuşmaya çağırırlar sonrada bir güzel döverler, yani ele geçirebilecekleri konu ile alakalı en yakın İstanbullu ben olduğum için

Bu ŞEY yani İstanbulun içine YHT nin yalandan girecek olması, İstanbul'a tren ile ulaşımın resmen işkence haline getirilme çabaları çok ama çok kötü. Biliyorum abarttığımı düşünüyorsunuz, kızıyorsunuz ama hep beraber göreceğiz bu kötümserlik değil bu ileriye doğru bakmak.
Köprü gerekçelerine bir şey demiyorum, köprünün kuzeyde olması ya da yeni gerçek en hakiki YHT hattının o köprüden geçerek İstanbul' a gelecek olması gerçeğini de kabulleniyorum. Bunlarda bir sorun yok, ama bu kadar para harcıyorsun, bu kadar emek veriyorsun, o zaman kardeşim kuzeyden bir yerden İstanbul'un içine doğru salın ve Kazlıçeşme' ye ulaşacak bir tünel yap, bu tünel içinden de hızlısını yavaşını orada inşa edeceğin doğru düzgün adam akıllı, hadi adamların aklı yetmez ise kadın akıllı bir GAR a getir, istediğiniz kadar yok İstanbul şuraya uzadı, buraya genişledi yok cehennemin dibide İstanbul deyin, tüm bu kent yapısı içerisinde tüm nüfus yoğunluğuna bakarak bu hat kuzeyden gelerek Kazlıçeşme civarına inmelidir, kentin içindeki tek uygun arazi burası, bunun dışında en kuzeyde istersen M2 ile bağlantılı bir şey yap, arada bir noktada ne bileyim Kağıthane taraflarında bir yerde tünel içinde yine bir istasyon yap ama gerisi içinde Kazlıçeşme' ye gel, hattın bir ucuda seninde bahsettiğin ve planlanan gibi Halkalı'ya gitsin o da batı İstanbul' a hitap etsin.
Bunların hepsi 3-5 senenin bir seçim döneminin hesapları değil, ben bakan ya da belediye başkanı olmadığım için uzun vadeli bakabiliyorum.