Okey saat konusunu öyle hesaplamışlarsa tamam, ama yine de ben iyimser olalım derim 2 saat çok çok iyi bir süre, ha 1,5 olursa süper ötesi olur tabii ki.
birde konya hattı 300 km/sa göre yapıldı. yani aşaam aşama hızımız artıyor. ama mesela sivas 200'e göre. çok dağlık çünkü.
Valla Mehmet bu hiç geçerli bir mazeret gibi görünmüyor bana hızımız aşama aşama artmıyor o zaman, hızımız paramıza göre artıyor. Yani biz YHT hatlarını şöyle inşa ediyoruz, elimizdeki para ile en yakındaki şehre nasıl gideriz? Bunun dışında hız ile ilgili hiçbir kriter yok, 200 km/s

buna hızlı tren diyerek gece gece gülmeyelim o zaman. Halbuki doğru düzgün planlanan bir SİSTEM ya da ŞEBEKE de ya paranı en iyisine göre ayarlarsın, ya da paran ile yapabildiğin yere kadar en iyisini yaparsın. Ankara-Sivas diye zorlamazsın Yozgat' a kadar yaparsın 300km/s ye göre, sonra bilahere Sivas a başlarsın. Dağlık olmasını hız için yeterli mazeret olarak görmüyorum, ayrıca o güzergahı ben karayolu ile geçtim, yani otobüs ile uyuyarak değil küçük kamyon ile ve kullanarak, yani öyle ahım şahım dağlık bir olay da yok bana göre. O zaman bu hesap ile Antalya'ya gidecek hat 160km/s yi aşamaz, ya da Karadenize hiçbir zaman yht gidemez anlamına geliyor.
Bu hat her yere gidiyor, ama Istanbul'a varmiyor!

Senin benim İstanbul'um bu projeleri yapanların İstanbul'u değil be Başar, onlara göre Halkalı ya varmak İstanbul' a varmak anlamına geliyor, ha kardeşim bak Ayrılıkçeşme'ye de yht getirecez Allahtan belanımı istiyorsun diye cevapta verebilirler

Bu şey gibi Ankara'dan yola çıkınca tabela yazar bilmem kaç yüz km var diye ama İstanbul il sınırına

o hesap, girdik mi Tuzla'ya tamam abi İstanbul merkez hadi boşaltın lan treni!!