Diyor ama neye göre diyor işte, bende onu anlamıyorum bir türlü, hesabı kitabı neye göre yapıyorlar, boş saate göremi, o zaman bende çok basit bir düz mantık ile pik saate denk gelen hızlı tren rötarı yaparda yapar diyorum, kim kime yol verecek?
herkes hızlı trene yol verir

yapılmadı ve yapılmayacak ! kaynak nedir? yapılmayacağına dair. şu anda adapazarı-istanbul arası hızlı tren hattının uygulama projesi için çalışılıyor. ihalesi geçen aylarda yapıldı. hatta benim siteden bana ulaşan biri abi ben harita mühendisiyim bu işe başvurmak istiyorum harita mühendisleri için çok önemli proje bu, her haritacı bu projede çalışmak ister diye cv bile göndermiştiGeçenlerde bir üyemiz bir takım öngörülerde bulunmuştu bu sistem ile ilgili, yetmeyeceği yetişmeyeceği hakkında, çok mantıklı sözlerdi, nerede ise 20 milyona dayanmış bir kente hızlı treni getirip dar boğaza sokuyoruz, tamam bu bugün belki de pek çok eski Avrupa kentinde de böyle, ama bir sorun var biz bu işi 2010 yılında yapıyoruz, çok büyük maliyetler gerektirse de bu iş çözülmeli idi, yapılmadı ve yapılmayacak.

İŞTE BU YÜZDEN 2 AŞAMALI BİR YOL HARİTASI VAR:Kuzey geçişi ile ilgili proje denildi, etüt denildi ama bence o köprüye endeksli idi, köprüde demiryolu işi yatınca bence projeyide yatışa geçirdiler, çünkü zaten yapılan bir yol var -Marmaray- ekstrasına katlanmadan adam trenini buradan geçirecek, neden fazladan para harcayıp yeni yol yapsın, o iş en az 10 sene sallanır.
1.yol: köseköy-söğütlüçeşme-halkalı arası yani 130 km'Lik eski hat yenilenecek. yht burayı kullanacak. ve devletlu bak istanbul'a yht getirdim diyecek. ve sahiden yetecek. ilk bir kaç sene yht 2 saatte bir veya saatte bir çalışacak.
2.yol: yht seferlerini sıklaştırmak için bu kuzey geçişine başlanacak.
kurtköy-ataşehir teme paralel. k.çamlıca eteklerinde yer altına girip söğütlüçeşme hattı ile birleşiyormuş. kadıköy belediyesinde bu işlere bakan birinin yakınından duydum komşu sitede :)proje belli. ama avan galiba...Kurtköy önerine katılıyorum, Havalimanı ile entegre edilip oradan yeni yapılacak olan Anadolu Otogarı na ulaşıp bir şekilde kıyıya doğru inilebilir belki de. Maliyet çokmu artar evet artar, iyi de ne istiyoruz ki, eski otobüsçülerde bir laf vardı "Şoför mahalli olsun 1 lira olsun" uyanık yolcuya derler, hem konfor hem ucuzluk yok öyle bir şey yani