Benim işin bu kısmı hakkında teknik detayını bilemediğim için metro diye ısrar etmem normaldir o zamanahmettekin yazdı:Aslında tabiki banliyö terimi günümüze uymayan bir deyiş, hattın ilk kurulduğu yıllar için doğru olsa da, bana kalırsa günümüzün banliyösü Çorlu, Tekirdağ, İzmit, olabilir. Yani aslında Adapazarı Ekspresi bir banliyö trenidir, bu banliyö treni değil. Benim standart konusunu kafaya takma sebebim, sinyalizasyon, gabari, dingil basıncı gibi konularda bildiğimiz demiryoluyla metronun ayrışmasından ileri geliyor, Marmaray'da şu anki sistemden çok farklı bir şey yapılmayacak.

3 hattın yetmeyeceği konusunu gayet temiz açıkladığınıza inanıyorum, bende sürekli yetmeyeceğini düşündüğümü belirtiyorum, çünkü bahsedilen trafik gerçekten yoğun ve daha öncede söylemiştim pek öyle TCDD nin Bakanlığın yayınladığı şu saatte şunu yapıcam bu saatte bunu yapıcam tablosuna uyacağını sanmıyorum. Hele ki aman şimdi 3 olsun sonra bakarıza Allah muhafaza diyorum çünkü bu işin sonrası bana göre yok. Kaldı ki şu hali ile bazı yerlerin 3 hatta çıkarılabilmesi bile büyük başarı olacak.
Dolayısı ile Hızlı Tren için bahsettiğimiz kuzeydeki yolun gerekli olduğu aşikar, belki o hat hizmete girdiğinde hızlı tren yükü bu yola binmezse biraz daha düzenli bir sistem olabilir, tabi yine bahsettiğiniz rötar kaynaklı karşılaşmaların nasıl düzenleneceği, bunun için çok fazla sayıda 4. yola sahip cepler olmalı ama herhalde yeteri sayıda olmayacak. Sistem belki bugünü kurtarır ama ileriye dönük değil bence de. Bu işin içinde yük trenleri belkide sadece gece çalışacağı için soruna sebep olmayacaklardır ama yine de kuzeydeki 3. köprüden geçecek bir demiryolu hattı bence büyük öneme sahipti, onunda ölmesi ile şu an herşey buraya odaklanmış durumda. Bir ara huni benzetmesi yapmıştım da Mehmet bana kızmıştı, sendika yandaşı sitelerin ağzıyla konuşuyorsun diye, halbuki hiçbir yerde de okumadan yazmıştım, biraz mantıklı düşününce sistemin bir huniden farkı olmadığı zaten ortada, gerekli akışkanlık sağlanır ise ne ala, sağlanamadığı yerde sıkıntılar ortaya çıkacak, olmamasını ümit ederim tabii ki ama orda bir köy var uzakta ve görüyorum, yani klavuz istemiyor.