Şentürk sözlerinin arkasındayım, önerilerinde görüşlerinde bence hedefi vuran şeyler. Rotem konusunda kararsızım, üretiyoruz, yapıyoruz ediyoruz. Bilmem, sizler araçları gördünüz bindiniz belki de teknik bilgilerini edindiniz ikna oldunuz ama ben hala Rotem konusunda çekincedeyim her ne kadar M2 de işleten arkadaşlarda iyi dese bile.
Ama şuna inanıyorum, biz herhalde Talent ya da Desiro'yu sadece resimlerde ya da başka ülkelerde göreceğiz, ya geçtim onlardan, onlar ayarında araç? Sanmıyorum, ya Viyana'da banliyö hattında Talent kullanıp beni deli ediyorlar, sinirleniyorum, yazık ya, günah, böyle bir şey varmı

Ben Talent in hayranıyım desem yalan olmaz ama araç en kötü işletme olan banliyöde kullanılıyor, tuvaletlerini kilitlediler mesela, çünkü başa çıkamazsın, pisletiyorlar ayyaşlar, uyuşturucu kullanıyorlar, kilitlemişler. Neyse, bizde olsa kullanılsın ya banliyöde o kadar zarar görmez vallahi

ama yok işte.
Bir de Avrupa'ya açılan kapı hadisesi var, açılamıyoruz bir türlü, hangi tren gidiyor direkt, hangisi geliyor. Maalesef hepsi yalan, gümrük birliğindeyiz göya ama uçarken bakın valizinie takılan etikete, beyaz etiket, tam emin değilim sanırım sadece THY ve AUA ile uçarsanız Avusturya'ya yeşil etiket yani gümrüksüz etiketi takıyorlar (emin değilim) bak sen anlatmışsın otobüsleri arıyor, neden? Hani gümrük birliği? Bu şartlarda trenlerinde direkt gitmesi zor, çünkü onda da arama olacak. Önce bu politik konuların aşılması lazım sonra gerisine bakmalı. Kaldı ki görüyoruz, lafını ettiler ama çivi çakılmadı, Sivas Yozgat hattı ne zaman projesi yapıldı da inşaatı başladı, Konya hakeza, hangi arada projelendirdinizde bitirdiniz, ama şurada dümdüz arazilerden geçip giden İstanbul-Edirne hattı ile ilgili hiçbir şey yok. Yazık. Belki bu bölgede otobüs taşımacılığının yerini alamaz ama YHT fiyat politikasını gördük, bence gayet ucuz, niye otobüs ile gideyim? Belki de alır. Ama otobüs konusunda şuna katılıyorum, 4-5 otobüs yerine bir tren geçer, her anlamda kârlı.