İstanbul' dakilerden sadece 35 cm. daha dar, ama tabi alışkanlıklar nedeni ile olsa gerek herkes bundan şikayet ediyor, size bir örnek İstanbul' daki M1 araçları ile T1 araçları arasındaki genişlik farkı kaçtır? Cevap : 0cm.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
evet her iki aracında genişliği aynı fakat T1 Bombardier araçlarının içi daha dar, koltuk aralarında iki yolcunun sırt sırta geçmesi çok zor.
Nedeni tamamen karoser tasarımından kaynaklanıyor. Bombardierlerde dikkat etti iseniz koltuk yanlarında cam kenarında nerede ise 10 cm yakın bir boşluk var, ben burayı ölçmüştüm ama uzun zaman oldu hatırlamıyorum aklımda kalan 7,5 - 8 cm gibiydi çünkü aracın içinin 15 cm daha dar olduğunu bunun da ciddi bir fark olduğunu iddia ediyordum ki hala ediyorum.
Eskişehir Bombardierleri de dıştan dışa 35 cm dar ve tabi içinde yine aynı şekilde cam kenarında bir boşluk var ise içide hali ile dar, hiç gidip görmedim ama teknik çizimden gördüğüm kadarı ile zaten tek taraftan koltuklu bu araçlar.
Hemen bir düzeltme ekleyeyim tabi 35cm deyince söylerken kolay ama metre üzerinden bakınca bu hallice bir fark yani
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)