esat abi, insanlara metroyu zorla kullandıracaksın.Esat yazdı:Ahmet Bey zamanla olacakta biz nerede ise 15 yıldan fazladır metro olan bir semtte (adını vermeyeceğim) hala insanlara metroya nasıl binmeleri gerektiğini öğretemedik, keşke yapabilsek keşke olsa, keşke bizimde tuzumuz olsa ama ben yoruldum yahu
ben burda(ankara) bunu gördüm. belediye planı 96'da yapmış, metro güzergahındaki hiçbir semte doğrudan kızılay'a,sıhhiyeye,ulus'a doğrudan giden hat vermemiş, tüm hatları ring vermiş. dolanıyor, topluyor ve geliyor. aktarma da beleş. Özellikle benim semtimde yani batıkentte(son istasyon) kimse otobüsü merkeze gitme aracı olarak görmüyor, metro istasyonuna varma aracı olarak görüyor. öyle ki eryamandan bile ring'e binip metroya aktarma yapan var. bu şekilde yılda 70milyon yolcu taşıyor bu metro. nerdeyse her istasyonundan ring kalkıyor,insanlar da dolmuş'a,öho'ya tercih ediyor.
ama ben izmirde bunu hiç görmedim, arkadaşım metro istasyonuna 700metre uzaklıkta oturuyor, 700 metre yürüyeceğine 300 metre yürüyüp eshot'a biniyor, merkeze öyle iniyor.
kayseri de geniş caddeleri ile ve alanları ile otobüs garajları ve ring hatları kurulmasına uygun bir şehir, yani dediğim biyerden biyere giden hatlar olmamalı, biyerden raylı sistem istasyonuna gelen hat olmalı, öholar bile kart'a dahil edilip ring'e çevrilmeli, insanlar tek biletle kapılarından çıkıp otobüs aktarmasıyla raylı sisteme ulaşınca buna alışır ve severler. insanların yolunu raylı sisteme çevirmek lazım.
dediğim gibi otobüs ulaşım aracı değil aktarma aracı olmalı, o zaman sistemin başarı artar işte