Öyle garip bir plânlama mı var? Varsa, belki orada da Kirazlı'daki gibi iki hattın kesişmesi öngörülüyor da, biz o kesişmeyi henüz bilmiyoruz. Ama evet, bir metro hattının bitiş noktasından başka bir hattının "devam" etmesi, hele ki başka bir sistemle, çok garip. Uzunluk açısından ... New York'ta bayağı uzun metro hatları yok mu? Londra'da var diye hatırlıyorum. berlin U7 de pek kısa değil, ama "o kadar" da değil herhâlde.
Merak ettim şimdi ...
Hm, Londra'daki Central Line 74 km, Piccadilly Line 70 km, Metropolitan Line 66 km, District Line 64 km ...
Berlin'deki U7 mukaisede biraz gülünç

32 km.
Ama yine de, Paris'in en uzun metro hattı, 13 numara, sadece 24 km. Moskova'ya bakarsak, 9 numaralı hat 42 km, 2, 3 ve 6 numara 37/38 km (her hat kendisi bu uzunlukta), 7 numara da az biraz kısa.
Pekin metrosunda 13 numara 41 km, 1 numara ise 38 km.
Seoul metrosu (dünyanın en çok ullanın sistemlerinin bir tanesi) da korkunç uzun hatlkara sahibe benziyor, ama uzunlukları net bulamadım.
Yoruldum yahu ...
Tokyo'nun en uzun hattı, E (Ōedo), 41 km.
Tahran'ın 5 numaralı metro hattı eskiden banliyö hattıydı! Bu, bizim o sondurakta başka sisteme benzer bir durum. 41 km.
heh, New York'u unuttum ... orada da net bulamadım şımdi, ama Londra'dan sonraki büyük sistem.
Yani?
41 kilometre kutsala benziyor, garip

Ama 70'ten de fazlası var, n'aber.
B. Alabay