Metrobüs tramvayin alternatifi degildir lütfen bu konuyu metrobüs ile iliskilendirmeyin. Ayrica bahsettiginiz yerlerde BRT hatti calistirilamaz el insaf.
Evet o cadde.Yıldırım Beyazıt caddesi bu SEK Süt ün oradan başlayıp Radar a doğru giden minibüs yolumu?
Evet, doğru bu cadde daha müsait ve daha kalabalık. Ama İBB nin tramvay yapma gibi bir projesi yok.Aslında orada tramvay yapılabilecek caddelerden birisi o caddenin paralelinde, sanırım Ataköy Hastanesi ismi orada bir hastane var, oradan başlayan cadde, şimdi tam emin olamıyorum ama şu meşhur Kanatçı Haydar' ın oradan geçen cadde olsa gerek Çünkü SEK in oradan gelen cadde biraz fazla dar ve oradaki parklanma sorunu çözülmeyecek ise ne koyarsanız koyun hep problem olacaktır, fakat o alttaki cadde ve yine Darphane' den yukarı çıkan cadde oldukça müsait.
Bir ikinci seçenekte bu bölgede tramvayın tek yön çalışması olabilir, yani Yenibosna metronun önünden başladıktan sonra köprü ile Yenibosna tarafına geçecek, buradaki ilk kavşaktan tek yön uygulaması zaten başlıyor aynı trafikten tek yön olarak gidecek dönüş yoluda yine tek yön olan ve Darphane' ye inen cadde olacak, oradaki cadde ve sokak isimlerini maalesef bilmiyorum ama bölgeyi az çok biliyorum.
Ben ilk önerinizde Şirinevler' de bankalar civarında başlayan (yürüme yolunun batısındaki bir üst cadde) Mahmutbey Yolu olarak tabir edilen cadde üzerinde düşünmüştüm sanırım farklı yerlerden bahsetmişiz.