Aksaray armut bölgesi dediğimiz yeri bir tramvay durağı olarak defalarca önerdim ama pek kimse kulak asmadı sadece bir durak inşaatı yapılacak o kadar ama derdimizi kimseye anlatamıyoruz, Aksaray-Kabataş işletmesi kurulursa zaten böyle bir aktarma derdi olmayacak, bu şekilde Haseki ve Yusufpaşa duraklarıda Haseki ışıklarda birleştirilerek bir durak daha eksiltilmiş olacak diğer hattan, burada birincil problem tramvay araçlarının manevra ve park alanının burası olması pik saat dışında araçlar burada yatıyorlar, yani Zeytinburnu park ve bakım sahası inşaa edilmeden bu sistem zor e o zamana kadarda Yenikapı bağlantısı yapılacağı için bu Yenikapıdan geçen tramvay hatları daha mantıklı.
Süper aktarma noktası düşünmüyoruz gördüğün gibi hatlar farklı yerlerden geçerek kesişiyor, ama sen illa bir yerden kalkmayan tramvay olsun diyorsan o başka, o zamanda ring yapmışsın ben buna karşıyım diyorsun

nasıl çözeceğiz, ayrıca aşağıda Berlinin profilden görünümünü çiziyorum
--------------------------------------------------------------------------------
üstten bakışı çizmeyeceğim tekrar ediyorum sizin cadde dediklerinize biz bulvar, sokak dediklerinize cadde diyoruz zaten istediğimiz her yere tramvay yapabilse idik (aslında çoğuna yapılabilir ya neyse) bu açıdan Berlin ile İstanbul kıyası çok doğru değil hatta pek çok Alman tarzı kenti kıyaslamakta doğru değil. Aksaray dan kalkan tramvaylara katılıyorum ama ileriye dönük bunu İstanbul u yönetenler kabul etmeyecektir.