Ben o güzergahı kullanıyorum iş yerim orda, burda hala insanlar metronun peşinden koşup ıslık çalıyor minibüs gibi dursun diye

İnsan buna daha ne desin ...
Halbuki, çok nadiren görüyorum ki, kalkmış bir tramvayın durup yeniden kapı açması oluyor (buralarda). Alman şoförlerin duraktan kalktıktan sonra, bazen hemen durağın ardındaki ışıkta otobüsleriyle durdukları zaman bile kapı açmamaları çok soğuk gibi görünüyor. Ama bir sebebi var. Bir keresinde bebek arabası olan bir kadını kırmamak için bir şoför bunu yapmıştı, bütün herşey kaosa döndü. Otobüs, tramvay (, metro?) kalktığında bir sinyal sunuyorlar, trafik akımı ona göre ayarlanıyor, trafik ışıkları da öyle. Ona göre, tanınan yeşil-sarı-kırmızı ışıklarının yanında, tramvaydan tanınan ama otobüsler için de kullanılan ak çizgili ( | / –) ışıklar da var. Şimdi o adam, otobüsüyle ister istemez kalkış sinyalini verdikten sonra koca trafik ışık sistemi sayıp yol vermeye hazırlandı, adam kapıyı açıyor, otobüsü bloke, kalkamıyor. Kalkacak hâle gelinceye kadar, ışıklar yine değişiyor. Entegrasyon sistemine göre oradan otobüs tek kez kalktığına göre ... eee ... şimdi gel de yeniden sinyal ver. Olmuyor ya öyle kolay kolay ...
Yani, bazen kat'î gözüken şeylerin ardındaki sistemi anlatmış oldum. Metro çok kısa trenliyse, bazen, çoook bazen, Berlin'de hakikaten bir daha duruyor, var öyle vak'alar.
B. Alabay