Esat:
sonra bir gün bir çıktım metrodan demirden bir lale dikmişlerdi, orada yüksek sesle dedim ki, Allah muhafaza bir sabah uyanacağım ve .....da bir lale ile uyanacağım, korkuyorum. Ama sıkıntı yok
bahtsız bedevi - kutup ayısı ikileminden sonra mabadımızda çiçek açtıran faaliyetleri keşfetmek bombastik olmuş puhahahahahaa
Habertürk binası Taksim - Talimhane'de olunca, İstanbul'a kar yağınca tüm Türkiye'ye kar yağdığını sanan necip Türkiye medyası mantığı yine işlemiş, Habertürk internet sitesi Taksim çalışmasını bir hayli hoşnutsuzlukla yansıtmış.
Hakkını yemeyelim Habertürk'ün İstanbul başlığı altında diğer gazetelerin çoğundan farklı olarak şehirle ilgili irili ufaklı sorunları dile getiren bir köşe yazarı da bulunmaktadır.
-------------------------------------------------------------------------------------
Taksim Meydanı trafiğe kapandı
Taksim Meydanı'nın yayalaştırılması ile ilgili hazırlanan proje kapsamında çalışmalar bugün başladı
Öte yandan akşam saatlerinde Taksim Meydanı'nda toplanan bir grup, projeyi protesto etti. "Taksim Platformu" üyesi bir grup, "Taksim'i size bırakmayacağız", "Taksim için mücadele vakti" ve "Gezi Parkı için mücadele vakti" yazılı dövizleri kaldırıma sererek, oturma eylemi yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan Cem Tüzün, "Bu proje ile insanlar, kadınlar, çocuklar, engelliler, otobüslere binmek için yer altında, egzoz dumanı içinde bekleyecekler. Hükümet bu projeden vazgeçene kadar hepimiz burada nöbetteyiz" ifadelerini kullandı.
[b]http://galeri.haberturk.com/gundem/g ... apandi[/b]
-------------------------------------------------------------------------------------
Taksim Meydan'ının yayalaştırılma çalışmaları sırasında işçiler meydanın bir bölümünü yayalara kapattı. Bu sırada bazı yayaların içeride kaldığı görüldü. Yayaların birbine yardım ettiği gözlendi.
[b]http://galeri.haberturk.com/gundem/g ... ldilar[/b]
Vatandaş isyanda!
"Artık yapacak bir şey yok"
06 Kasım 2012 Salı,
Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında Taksim Meydanına çıkan ana hatların kapanması nedeniyle uzun süre yürümek zorunda kalan vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.
Şişliyi Taksime bağlayan Cumhuriyet Caddesinin kapanmasının ardından Unkapanından gelen Tarlabaşı Bulvarının tek şeride düşmesiyle trafik sıkışıklığı yaşandı. Metrelerce uzunlukta araç kuyruğu oluşan Tarlabaşı Bulvarında vatandaşlar yaşanan trafiğe tepki gösterdi. Anadolu yakasından Taksime 4 saatte geldiğini belirten bir vatandaş, Berbat. İstanbulun her zamanki hali. Saat 6da karşıdan çıktım, 11.00de ancak gelebildim. Halen buradayım, gidemedim. Ne zaman gideceğim Allah bilir diyerek tepki gösterdi.
Kargo taşımacılığı yapan başka bir vatandaş ise, Başlıca bir sıkıntı zaten. Görüyorsunuz, yapacak bir şey yok dedi.
Avcılardan Taksime 2 saatte gelebildiğini söyleyen vatandaş da, Trafik berbat. Ben Avcılardan geliyorum. 2 saattir Taksime gelmek için uğraşıyorum diye konuştu.
Şişli yönünden Taksime gelen Onur Kahraman, Bugün arabayla gitmedim okula. Çünkü dün 45-50 dakika trafik çilesi çektim. Bence güzel oldu. Trafiğe bir sıkıntı olacak ama yayaların da yürüyecek yollara ihtiyacı var. Trafik çok kötü, felaket durumda. İnsanlar alışacaktır yavaş yavaş. Ya araçlarıyla çıkmayacaklar ya da çıktıkları zaman bu sıkıntıları yaşayacaklar. Bu şekilde trafikte de azalma olacaktır. Ama alternatif yolların sunulması şart dedi.
Nişantaşı istikametinden Taksime gelen bir yaya ise, Ben zaten önceden de yürürdüm. Fakat şimdi Taksim üzerinden Nişantaşına, Teşvikiyeye geçiş yok. Dolmuşlar yerinde yok. Otobüsler nerde bilmiyorum. Büyük bir sıkıntı yaşayacağız şeklinde konuştu.
http://www.haberturk.com/yasam/haber/79 ... as-isyanda
Taksim'den Taksim'e 55 dakika!
Yayalaştırma çalışmasında sadece trafik değil yeni güzergâh kâbusu da yaşanıyor.
06 Kasım 2012 Salı,
Meydandaki duraklardan kalkan otobüslerin arkadan dolanıp meydan çıkışına ulaşması tam 55 dakika sürdü!
Taksim Meydanını Yayalaştırma Projesinin ilk etabı olan Harbiye-Tarlabaşı Dalış Tüneli çalışmaları kapsamında pazar günü sabah saatlerinden itibaren meydana çıkan yolların büyük kısmı kapatılmıştı. Tarlabaşından Harbiyeye, Harbiyeden de Tarlabaşına direkt geçiş trafiğe kapanmış, sadece The Marmaranın önünden iki şerit halinde Harbiyeye geçiş verilmişti. Tabii bununla birlikte de tatil günü olmasına rağmen trafik gün boyu kilitlenmişti. Kâbus, gece de sürdü. Hatta otobüs güzergâhlarının değişmesi nedeniyle görülmemiş bir eziyet yaşandı. Akşam saatlerinde, Taksim Meydanından kalkan İETT otobüslerinin meydan çıkışına gitmesi hiç kolay olmadı. Otobüsler, AKM önünden Harbiyeye, oradan da Abdülhakhamit Caddesine girip Taksim çıkışına ulaştı, ancak bu yolculuk tam 55 dakika sürdü. Yani inanması güç ama otobüsler, meydanın etrafını 1 saatte dolaştı, yolcular, hıncahınç otobüslerin içinde saç baş yoldu. Dün sabahtan itibaren de tıpkı beklendiği gibi, trafik yoğunluğu daha da arttı. İş günü olması nedeniyle bölge arapsaçına döndü. Tarlabaşından gelip AKMnin önünden Mete Caddesine, oradan da Harbiyeye çıkan iki şeritli yolda trafik içinden çıkılmaz bir hale geldi. Araç konvoyu Tepebaşına kadar ulaştı. Adım adım bile ilerlemeyen trafikte beklemekten sıkılan otobüs yolcuları araçlardan inerek Taksim Meydanına yürüdü. Ancak kum yığınlarının, demirlerin, kazılan yolların arasında adım atacak yer bulamadılar. Vatandaş, kumların, demirlerin üzerinden atlaya zıplaya meydana ulaştı.
KABLOLAR DA DEĞİŞİYOR
İBB, çalışmalar başlamadan önce, pazartesi gününden itibaren son durağı Taksim olan otobüslerin yolcularını Tarlabaşında indireceğini açıklamıştı. Ancak dün otobüsler meydana çıkmaya devam etti. Tabii birkaç yüz metrelik mesafeyi aşmak neredeyse yarım saat sürdü. Sadece dolmuşlar yolcularını Tarlabaşında indirip U dönüşü yaptı. Bu arada tünel güzergâhı altında kalan doğalgaz, atık su ve içme suyu boruları ile elektrik ve telefon kablolarının deplase (yer değiştirme) edilmesi için de kazı çalışmaları başlatıldı. Ara sokaklara da yayılan bu çalışmalar nedeniyle yayalar perişan oldu.
http://www.haberturk.com/yasam/haber/79 ... -55-dakika