Bu yolun belki sadece Kaynarca' dan sonrası için artık bu tip çözümlerden söz edilebilir, orada da zaten sanırım Çayırova' ya kadar aslında sorun yok, rahatça genişletilebilecek, orada bir yerde bir dar boğaz vardı onu hatırlayamadım, bir iki küçük iniş çıkıştan sonra sanırım Pendik ten önce idi, yol böyle dar iki yanı yüksek bir kesimden geçiyordu, şimdi orada genişlet genişletebilirsen

Neden diyorum bunu, görüyoruz dünyada pek çok büyük nüfusa sahip şehir bugün çözümü yer altında arıyor, metro kast etmiyorum. Trafiği yer altına almaya çalışıyorlar, tüm riskleri ve tehlikelerine rağmen. Biz bu çözümü şimdiden bulabiliriz belki, çünkü bir gün İstanbul' un da o yürümez trafiğe sahip olmasından korkuyorum, umarım olmaz ama önce tedbir.
Başar senin verdiğin linkteki Viyana' daki A23 bir otoban, tam şehrin içinde değil ama dışında da sayılmaz, fakat bizim D-100 ile ne kadar kıyaslanabilir şimdi emin olamadım, çünkü mesela benim eve bu otobana çok iyi konumda her iki taraftanda 15 dk da oraya varabiliyorum, o yol aşağı yukarı tuna' nın kenarından kuzeye doğru gider, ilk başta Çevre Yolu diye bir tabir yazmıştım, işte bu yol bir Çevre Yolu, yani kentin içindeki caddelerden bu yollara girilerek asıl otobanlara çıkılıyor, bu yolun bağlantılı olduğu önemli bir kısımda yer altında gidiyor mesela, bayağı ciddi bir tünel kompleksi fakat etrafında yerleşim yok ve zaten hemen otobana çıkarsın o yollardan, yani bu sebepten bizim D-100 ile ne kadar kıyas götürür tartışılır, fakat bir çözüm işte, zamanında yapılmış fakat bugünün küçücük Viyana' sına yetmiyor, şu anda bu tip yeni bir yolun daha eklenmesi ve bazı başka noktalardan da bu yollara çıkış verilmesi planlanıyor çünkü kent içinden bu yollara çıkan "bazı" noktalarda şişmeler meydana gelmeye başladı.