Merkez nüfus 500.000 azımsanacak bir rakam değil fakat gel gelelim ülkemizdeki devletin ekonomik yapılanması da bu konuda bazı kısıtlar koyuyor diye biliyorum, mesela raylı sistem yatırımı için 1 milyonluk nüfus olması falan filan gibi, bunlar değişti mi bilemiyorum ama bana göre bu planlamaların değişebilmesi için yerel idare yapılarının da değişmesi gerekiyor, bu konuda böyle kitap üzerinden konuşabilecek biri değilim ama bazı alanlarda lokalleşme bazılarında ise biraz daha merkezileşme gerekli gibi, artık bu hangi tip bir eyalet ya da bölgeleşme yapısı ile çözülür onu ben bilemem
en azından kent sınırları, kent, ilçe, kasaba, köy nüfus belirlemeleri bu konudaki kriterler ve bunlara sağlanacak destekler tekrar gözden geçirilmeli. Ekonomik zenginlik konusunda ülkemizin hiçbir zaman fakir olduğuna inanmadım ve inanmıyorum, kaynak kullanımı ve proje yönetimi ile ilgili sorunlarımız var bunları öğrenmek zorundayız, eğer bunu becerebilsek bizim de 2 milyonluk kentlerimizde bir iki metro hattı, 500 binlik kentlerimizde 4-5 tramvay hattı olurdu.
Tramvayın daha güzel göründüğü konusunda hemfikirim
dedim ya troleybüssever değilim zaten.