Havalimanı-Aksu etabı ile ilgili proje bilgileri gelmeye başladı.
Meydan-Havalimanı-Expo Raylı Sistem Projesi Hazır
Projesi Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Meydan-Havalimanı-Aksu-Expo Raylı Sistemi Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapımı için onaya sunuldu.
17.8 kilometrelik hatta 15 durak olacak
Büyükşehir Belediyesinin Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte hayata geçireceği Meydan-Havaalanı-Aksu-EXPO 2016 Hafif Raylı Sistem Hattının proje çalışmaları tamamlanarak Bakanlar Kuruluna sevk edildi. 200 milyon liralık dev proje, 17.8 kilometre olacak. Güzergahta havalimanı iç ve dış hatları da dahil toplam 15 adet istasyon yer alıyor.
Yeni raylı sistem projesi, Meydandan başlıyor ve Aspendos Bulvarı boyunca yaklaşık 15.4 kilometre devam ederek, EXPO 2016 Antalya durağında son buluyor. Ayrıca güzergah 2.4 kilometre uzunluğundaki bir kol ile havalimanına da bağlanıyor. Sistemde her biri 75 metre uzunluğunda, hemzemin tipte toplam 15 istasyon yer alıyor.
benim en çok şaşırdığım nokta 75 m peron uzunluğu, mevcut Antrayda 46 metreydi yanılmıyorsam. Bu haliyle Antrayda tek vagonlu set çalışsa da 2 vagonlu setlerin çalışması mümkün. Ama 75 metre perona 3 vagon rahatlıkla sığabilir.
bunun dışında güzergahta sadece bir tane alt geçit olacak, diğer kavşak geçişleri hemzemin olacakmış.
Doğrusu şaşırmadım. Bu projeyi tasarlayanlar güzergahın geçtiği yolun çevre yolu olduğunun farkında değil sanırım
proje ile ilgili görsellerin birkaçını buraya koydum. detaylı durak çizimleri vs tamamı burada:
http://www.antalya-ulasim.com/ulasim/me ... jesi-hazir