kay-T.03:02 » Kayseray 2.Etap (Talas) İnşaat Süreci
- Esat
- Pir-i Seyyâh
- Esat
- Pir-i Seyyâh
http://www.rayturk.net/?p=77
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Raylı Sistem Projesi’nin 4. ve 5. etabı kapsamında çalışmaların başladığının müjdesini verdi. Özhaseki, “Bir taraftan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’ne bir taraftan da Erkilet’e uzanacak hat sayesinde Erkilet’te yaşayan vatandaşlar da konforlu bir şekilde seyahat edebilecekler.” dedi.
Raylı Sistem Projesi’nin de bu projelerden biri olduğunu ve mevcut 17,5 km’lik hattın yeni yapılacak hatlarla uzatılacağını kaydeden Başkan Özhaseki, şöyle konuştu: “Nüfusun yoğunluğu ve Erciyes Üniversitesi’nin konumunu da göz önünde bulundurarak 2. etap olarak Talas’ta çalışmalar başladı. 3. etap olarak da raylı sistem hattı, Beyazşehir-İldem’e doğru uzanıyor. Sonrasında ise 4. ve 5. etap olarak bir taraftan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’ne bir taraftan da Erkilet’e uzanacak hatlar için çalışmalar yapılıyor.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
http://www.rayturk.net/?p=2112
Kayseri Belediyesi durmuyor, hattın uzatma inşaatı ile birlikte 16 da araç satın almışlar, ayrıca Başkan bu sene içerisinde Üniversiteye kadar olan bölümün bitirilmesinin hedeflendiğinide açıklamış.Raylı sistem ikinci etap projesinin temelinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldığını hatırlatan Özhaseki, Sivas Caddesi – Erciyes Üniversitesi arası raylı sistem hattının bu sene içinde faaliyete geçireceklerini söyledi.
İkinci etap Erciyes Üniversitesi – Talas arasının ise ilerleyen zamanda bitirileceğini kaydeden Özhaseki, 16 yeni raylı sistem aracı aldıklarını ve şehrin ulaşımı açısından raylı sistemi önemsediklerini vurguladı.
-
- Seyyah
-
- Aylık Paso
Mehmet Kasım yazdı:sivas caddesi-üniversite hattı yukarıdaki haritada nereye tekabül ediyor. kayseriye 2 kere gitmiştim. sivas caddesi buranın prestij caddesidir. genişçe idi. tramvay kondurmak güzel olmuş. kayseri işini biliyor. demiryolunuda kuzeye alıyorlar. 2015'te a.gül başbakan olunca yht çeker artık
sivas caddesi-üniversite hattı kırmızıdan başlayarak maviyle devam eden hattır.
YHT Ankara-Sivas hattında Yerköy-Kayseri olarak planlanmış bir proje zaten.
2015'te Abdullah Gül nasıl başbakan olacak onu anlayamadım.
-
- Aylık Paso
evet o noktalar kesinleşmiş istasyon yerleridir.Esat yazdı:Resimler için çok teşekkürler, o noktalar istasyon yerlerimi? Eğer öyle ise kesin belirlenmiş noktalar mı?
kaynak:
http://www.kayseriulasim.com/kayseri_ra ... smasi.aspx
-
- Aylık Paso
Talas hattı 2.etap İldem hattı ise 3. etap olarak planlandıFoto için tekrar teşekkürler, bu etapta ilerleme ile ilgili bir yüzde verebilirmisiniz, tahminen daha ne kadarlık iş vardır, İldem etabı için 2012 sonu planlanıyordu diye hatırlıyorum.
2012 sonu için talas hattında Erciyes üniversitesine kadar olan bölüm,İldem hattında ise Beyazşehir'e kadar olan bölümün bitirilmesi planlanıyor,yani iki hattın çalışmaları birlikte devam edecek.
Talas hattında deplase işleri devam ediyor (elk.-su-d.gaz-kanalizasyonun hattın dışına alınması) ama fiilen İldem hattı biraz daha önde gidiyor.

Uploaded with ImageShack.us
- Esat
- Pir-i Seyyâh
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Bu alttaki çizim bu kesim olsa gerek

Bir de Kayseri'de Havalimanına raylı sistemin erişimi ile ilgili bir şeyler konuşuluyor mu, düşünce aşamasında olsa dahi böyle bir şey varmı?
Not: Resimlerinizi ben siteye yükledim, daha önceki 2 mesajda yer alanlar ilginç bir şekilde hemen silinmiş imageschak ten.

Bir de Kayseri'de Havalimanına raylı sistemin erişimi ile ilgili bir şeyler konuşuluyor mu, düşünce aşamasında olsa dahi böyle bir şey varmı?
Not: Resimlerinizi ben siteye yükledim, daha önceki 2 mesajda yer alanlar ilginç bir şekilde hemen silinmiş imageschak ten.