trb-T.01 » Trabzon Tramvay Projesi
-
Uğur
- Serbest Geçiş
Re: trb-T.01 » Trabzon Tramvay Projesi
https://youtu.be/pyzeBJ6XKr8?si=vrPmbBF5Y91GWTgL
Renderın kalitesi bayağı düşük. Proje tramvaydan çok metroya dönmüş.
Renderın kalitesi bayağı düşük. Proje tramvaydan çok metroya dönmüş.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
güzergahı daha net görmüş olduk teşekkürler. bilmiyorum ben hala bir sahil yolu emsali tramvay işletmesine ısınamıyorum
gerçi kentin tamamı sahilde tabi de o zaman denize paralel toplu ulaşımın düzenlenmesi ve lastik tekerleklilerin sadece dikey hatlara çekilmesi ile iyi bir planlama olabilir. Bu hali ile de aslında 3 farklı işletme de yapılabilir gibi görünüyor. Diğer taraftan madem bu kadar yer altı kazısı yapılıyor ki peronları uzun gördüm ama kaç vagonluk? 4-5 vagon için yani tünel istasyonları 150 metre, raylar mantar ray ve kurplar daha büyük inşa edilse bir premetro olabilirmiş gibi görünüyor.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Nerede ise 20 yıldır konuşulan projede ihale aşamasına gelinmiş.
https://yatirimlar.com/haber/aygm-trabz ... adi_248461AYGM Trabzon Tramvay Hattı 1. Etap İnşaat ve Elektromekanik Sistemler İşi için Ön Yeterlik İlanı Yayımladı, Başvurular 08 Nisan'da Toplanacak
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
-
Uğur
- Serbest Geçiş
https://x.com/a_uraloglu/status/2093275 ... 09969?s=46
Yarın temeli atılıyor. Bir kısmını tünelden gidecek bir tramvay hattı için Sayın Bakanın neden hızlı trene benzer bir görsel kullandığı ise merak konusu
Yarın temeli atılıyor. Bir kısmını tünelden gidecek bir tramvay hattı için Sayın Bakanın neden hızlı trene benzer bir görsel kullandığı ise merak konusu
-
Mahmut
- Abonman
Trabzon un nüfusu şu an 250.000 gibi. Sanırım metro yada premetro için çok az. Bende daha ağır bir sistem isterdim. Yine de hayırlı olsun.
-
Uğur
- Serbest Geçiş
Trabzon merkez ilçesi olan Ortahisar Akçaabat ve Yomra ile birleşmiş halde. Zaten bu raylı sistem projesinin devam etapları bu iki ilçeye uzanıyor. Bu 3 ilçenin toplam nüfusu 520 binlere yaklaşıyor.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Metro yatırımı için gerek olmayabilir, gerçekten o kadar büyük bir yeraltı yatırımına gerek var mı bilmiyorum. Premetro dememin sebebini mesajımda değinmek istedim, sistem şimdiden buna göre kurgulanabilir, kısa parkurlar ya da terminal gibi ara girişler ile birden farklı işletmede yapılabilir. Böylece ileride gerçekten ana aksa üzerinde metro kapasitesi ihtiyacı ortaya çıktığında sadece peronlar yükseltilerek sistem bir anda dönüştürülebilir. Eski ama bence hala geçerli bir yöntem.
Diğer taraftan belki de önce şehir daha doğru bir otobüs şebekesi kurmak, bunu da ana aks üzerinde tramvay ile desteklemek daha mantıklıdır. Bunu tabii ki profesyoneller bilir
Ben istasyon isimlerine daha çok takıldım aslında