kah-T.01:01 » Kahramanmaraş Tramvay Projesi

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

kah-T.01:01 » Kahramanmaraş Tramvay Projesi

Mesaj gönderen Esat » 31 Tem Çrş, 2024 13:28

Kahramanmaraş şehir merkezinde bir tramvay projesi için çalışma başlatıldığı haberini gördüm, haberde geçen duraklar üzerinden kabaca bir güzergah tahmini de çiziktirdim. Kale bölgesi nasıl geçilir bir fikrim yok ama net açıklamalar gelince ekleriz.

https://www.marasmanset.com/kahramanmar ... dim-atildi
Yıllardır şehre tramvay kazandırılacak olması sık sık gündeme gelirken, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’de göreve geldiği ilk günden beri bu önemli projeyi hayata geçirmeyi hedefliyordu. Şehrin gelişimi ve ulaşımı rahatlatması açısından önemli olan tramvay projesi için güzel bir adım atıldı, tramvay hattının güzergahı netleşti.

Buna göre, 24 kilometre uzunluğunda olacak hattın durakları şu şekilde olacak; Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Binevler, Kale, Kapalı Çarşı, Havaalanı, Necip Fazıl Şehir Hastanesi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile koordineli bir şekilde yürütülen projeyle ilgili detayların ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.
marastramvay.jpg
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.

“Tramvay Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön