Bence Sultançiftliği ile ilgili tüm varyasyonlar yanlış, hat en başından beri Sultançiftliği olarak adlandırıldı doğrudur ama hattın son durağının adı Mescid-i Selam ki bu bölge genel olarakta böyle biliniyor, tabii bu şekilde Mescid-i Selam ismide sığmayacak ama uzunca bir süre hat Şehitlik - Mescid-i Selam arasında çalışacağı için bence yönler Şehitlik ve M.Selam olarak yazılabilirdi, daha sonra hattın ikinci etabı açıldığında Topkapı ve Habibler olarak düzenlenebilir, Edirnekapı istasyonuda bu ikinci etap içine bırakıldı ama muhtemelen tamamlandığında açılacaktır çünkü aktarma için Edirnekapı daha doğru bir nokta.
Aslında bu hattın durak isimlerinde genel olarak bir problem var ben mümkünse İETT' nin artık bu işe karışmamasını istiyorum hele ki müteahhit firmalar isimlere hiç karar vermesin, Rami ye kadar isimlerde problem yok ama sonrasında Uluyol diye bir istasyon var aslında ismi Uluyol-Bereç ama bu bölgenin bilinen ismi Bereç tir, bu ismi ikinci plana atmak ya da hiç kullanmamak biraz garip, sonrasında ilk zamanlar Küçükköy Yolu gibi isimlerde vardı sanırım şimdi Ulaşım A.Ş. değiştiriyor bunları yılların Sağmalcılar lisesi durağı Sağmalcılar-Pancar Motor

bir tramvay durağına özel firma ismi vermek ne kadar doğru?? Tabii firma milyon ytl ödeyip isim hakkını alırsa ne ala ama yoksa neden? Karadeniz Mahallesi Karadeniz diye kısaltılıyor ama Cumhuriyet mahallesine Cumhuriyet Mahallesi istasyonu deniliyor? Yeni Mah.-Hastane durağında yine özel bir hastane var devlet hastanesi oldukça uzak, Sultançiftliği denilen yer Cebeci, Cebeci denilen yer neresi bilmiyorum

) bunların çoğu bölgede oturan insanlardan aldığım datalar araç içinde sürekli bu isim kargaşasından şikayet ediyorlar.
Ayrıca araçlar gün içerisinde dolu gidiyor, bazı durakların yolcusu çok az olmasına rağmen genel yolcu sayısı iyi, karayolu tam anlamı ile keşmekeş (bunun sebebi birazda tramvay yolu) ama tramvaylar hızlı bir şekilde süzülerek gidiyor, halkta sisteme uymaya başlamış tramvay yolunda yürüyenlere tepki gösteriyorlar, ya da isteklerini dile getiriyorlar, tabi bazen abes istek ya da sistemi anlamadan yorum yapanlarda olmuyor değil, örneğin kendi can güvenlikleri için yapılan çitler için eylem yaparak "istemiyoruz tramvay yolu açın" ya da "başka yerde yer altından bu niye yer üstünde biz ikinci sınıf insanmıyız" metro istemek abes bir şey değil ama ben ısrar ediyorum bu bölgenin birincil ihtiyacı tramvaydır.