de-HT.07 » Hızlı Trenden Hızlı Trene Aktarma :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

de-HT.07 » Hızlı Trenden Hızlı Trene Akt

Mesaj gönderen Esat » 24 Ara Cmt, 2011 16:25

Berlin ile Köln arasında sefer yapan bir ICE hızlı treni bu sabah saatlerinde Wolfsburg yakınlarında bir arıza nedeni ile yolda kalmış, tabii ki yarın Noel olması nedeni ile yollara düşmüş yolcular başka bir hızlı tren aracına aktarılmışlar, benim için haber değeri taşımasının nedeni ise aktarmanın şekli :) bir bakalım yolda kalan ICE den ICE ye nasıl yolcu aktarılıyor.

Resim

Resim

Resim

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 24 Ara Cmt, 2011 16:28

başar abinin karizmasının çizik yediği andır :)

başar abi yerlerde :)

dilime düştün abi.

bittin sen bittin.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 24 Ara Cmt, 2011 16:34

Bence bunları hiç söylememiş ol, :D:D çünkü gördüğün gibi kimse trenden inmek zorunda kalmadan iki tren arasında aktarılıyor :)

Ben bunu bilinçli yayınladım aslında :D:D bizde hattın yanında yol varsa otobüse, yoksa gelen trene, önce trenden aşağı atlayarak sonrada diğer trene tırmanarak biniliyor, yanlış mı hatırlıyorum. Hatta ben bu konuyu eleştirdiğimde çok kızmıştın bana.

Ha bu iyi bir örnek, hep böyle oluyor demiyorum, diğer zamanlarda buralarda da kaza olduğunda ya da yolda kaldığında insanları yola indiriyorlar, otobüsler ile götürüyorlar sistem aynı ama olay iki araç arasındaki insan trafiğinin en az eziyet çektirerek nasıl yapılacağında gizli sanırım.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 24 Ara Cmt, 2011 16:35

bir arıza nedeni ile yolda kalmış
burası bana yeter.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 24 Ara Cmt, 2011 16:37

Mehmet Kasım yazdı:
bir arıza nedeni ile yolda kalmış
burası bana yeter.
Ona karışmam, ben trenler hiç arıza yapmıyor demedim :D hatta çoğu zaman evropa trenlerinden gördüğüm kaza ve arıza haberlerini de yazıyorum, yazıyorum ki şunu bilelim, mekanik her zaman arızaya açıktır. Açıkçası DB de durum nasıl bilmiyorum ama sorumlu bir işletmecide eğer bu yolda kalma meselesi bir ihmalden kaynaklandığı tespit edilirse emin ol o ihmali yapanı yakarlar, buna emin ol.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 24 Ara Cmt, 2011 18:02

başar abinin alman efsanesi çökmüş :)

btgn
Yıllık Paso

Mesaj gönderen btgn » 24 Ara Cmt, 2011 20:10

başar abinin karizmasının çizik yediği andır

başar abi yerlerde

dilime düştün abi.

bittin sen bittin.
Bence tam tersi, DB'nin yolculara verdiği değeri görmüş olduk.

Trenden trene aktarma olayı benim başıma da gelmişti. Sofya'dan İstanbul'a dönerken Kapıkule'de Sofya - İstanbul treni ile İstanbul - Sofya treni yolcularının yer değiştirmesi gerektiğini söylediler. Ortalık savaş alanına döndü. Yastık ve battaniyelerinizi de yanınıza alın demezler mi birde. Yastıklar, battaniyeler havada uçuşuyor, söylenenler, küfredenler , tam bir curcuna. Tam diğer trene geçtik bu sefer de tren arızalı gidemiyoruz demezler mi, hepimizi indirip pasaport kontrol bölümüne aldılar tekrardan 1 saat kadar bekledik ondan sonra tren hareket edebildi. TCDD'nin aktarma olayı yanında DB'nin fotoğraflarda görülen aktarması devede kulak. Türkiye'nin kaç katı büyüklüğünde olan ve buradakinden kat ve kat daha fazla tren çalışan bir sistemde arıza olması gayet doğal.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 24 Ara Cmt, 2011 21:32

Bende arıza konusuna katılıyorum, nerede ise trenle gidilmeyen dağı bile olmayan bir şebekede arıza olması normaldir, aslında bana göre demiryollarında her zaman arıza normaldir, mesela normal olmayan ICE nin kapısının uçmasıydı, işte bu anormaldir ama trenin bir bojisinin motoru bozulur, katener kopar, elektrik sisteminde veya kumanda panelinde bir arıza olur, bunların hepsi arıza, önemli olan arıza sonrası ne oluyor? Hele ki bu arıza kazaya sebep oluyorsa, yine daha önce meydana gelen bir ICE kazası var Almanya' da sebep ne idi? Belkide akla gelmeyecek bir şey ama kontrolü var, iyi yapmazsan riski üstlenmen lazım, birileri hayatı ile ödedi, o davanın sonucunu Başar bilir ne oldu bilmiyorum. Bu ülkeden ülkeye değişir, mesela Avusturya' da bir sürü insanın yanarak öldüğü funiküler kazası var, tüm delillere rağmen mahkeme firmayı suçlu bulmadı, halbuki bu konular kıl bir ülke ama oluyor işte bir şeyler.

Dediğim gibi aslında bende olaya Berk' in baktığı açıdan baktım, yolcuya verilen hizmet, değer ya da yalakalık adına ne derseniz deyin, bu çözüm üretmektir. Hadi atlayın trenden demek değil. Ben Mehmet' in de bu açıdan görmesini istedim ama yine olmadı maalesef.

“Dünyadan Haberler - Duyurular” sayfasına dön