Moskova metrosunu yenilemek istiyor. Bundan dolayı da, sağlam bir sistemi olan (ve öyle pırtımsı her hatta bi başka süstemü olmayan) şebekesine toptan şöyle bir hamlede 2000 (ikibin) vagon ihaleye gönderiyor. Eh, işte ucuz iş, pahallı iş, sonraki fiyatı falan, 2000 bir arada tabiîki acaip bir iskontoyu ön plâna sürecek, garanti. Ve bu ihaleye şimdi Alman Siemens şirketi de katılıyormuş. Bu iş için Moskovadaki Rus Russian Machines Corporation şirketiyle bir ortaklık kurulsun isteniyor. Siemens ile Russian Machines Corporation bu ortaklık için 160 milyon yatırım plânlıyorlarmış. Ortak girişim 800e kadar kişiye işyeri açacak. İhalede sözkonusu olabilir para miktarı hakkında konuşmak için şu an henüz erkenmiş. İhaleyi kazanırlarsa, işin % 80i Rusyada gerçekleştirilecek (hani şu yerli/yabancı konusuna Rus çözüm). % 20si de Viyanadaki Siemens merkezinde. Viyana (da) Alamanya değil, bu da parantez içinde.
http://www.spiegel.de/wirtschaft/untern ... 50450.html
ru-M.07 » Moskova Metrosu İçin İhale ve Siemens
- alabay
- Evliya Çelebi
-
- Moderatör
Ben işte buna sağlam planlama derim. Hep iddia ettiğim bir sistemi bunlar yapmış. Mesela istanbulda daha şimdiden, ondan fazla çeşit tren var. Bunların herbiri ayrı bir depo yedek parça eğitim vesaire. Bunun işletme maaliyeti tabiiki çok yüksek. Bu maaliyetleri tek tip araçla azaltılabilirdi. Örn. diğer şehirlerin ihtiyaçları ile birleştirilip tek bir sistem araç alınabilirdi. Sadece istanbul bile bunu yapsaydı,tüm gelecekteki ihtiyaçlarınıda hesaplayarak, büyük bir ihale açıp seninde(başar) dediğin gibi bol iskontolu bir alım yapabilirlerdi. Rusya bunu yapıyor. Helal olsun demek gerek...
- Esat
- Pir-i Seyyâh
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Bu yenileme işleri ile aynı çerçevede mi bilemiyorum ama Moskova metrosundaki 2000 araçlık filonun yenilenmesi için de çalışmalar başlamış. İlk etapta 832 adet yeni araç alımı için Rus Metrovagonmash firması ile anlaşılmış.
4,5 milyar dolar tutarındaki ihale ile alınacak araçlar 2017 ye kadar teslim edilecek ve firma 30 yıl süre ile bakımlarını da yapacakmış.
4,5 milyar dolar tutarındaki ihale ile alınacak araçlar 2017 ye kadar teslim edilecek ve firma 30 yıl süre ile bakımlarını da yapacakmış.