av-HT.07 » Frankfurt-Marseille Çiftkatlı TGV

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

av-HT.07 » Frankfurt-Marseille Çiftkatlı TGV

Mesaj gönderen alabay » 24 Mar Cmt, 2012 11:39

Evet, Orta-Almanya'dan Frankfurt'tan kalkıp tâ Marseille'e kadar giden çiftkatlı TGV treni ile artık, geçtiği Güneybatı-Almanya'dan da Akdeniz'e gidilebilir. Alzas'a yerel trenle, Freiburg'tan Mulhouse'a gidilecek, oradan da TGV ile devam. Freiburg'un çok kuzeyinde olanlar, yani Kuzeybadenliler, isterlerse, Baden-Baden'de de binebilirler. Frankfurt-Akdeniz sekiz saatten az sürüyor ve sürat kısmen 320 km/h.

http://www.badische-zeitung.de/von-bade ... mittelmeer

Esat, Akdeniz demiştin de … :-)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 24 Mar Cmt, 2012 11:42

Güzel haber, ekonomik krizler bir taraftan zorluyor ama diğer taraftan Avrupa içinde sürekli bir demiryolu bağlantısı kurma ordan oraya trenle gitme sevdası bitmiyor. Ben Akdeniz'e inmek için İtalo'nun Viyana seferlerine başlamasını bekliyorum ;) Ferrari ile gideceğim.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 24 Mar Cmt, 2012 12:58

İnşaallah fiyatlar da cazip olur, burada 30 ile 40 € arası fiyatlar konuşuluyor, maşaallah. Ha, binme/aktarma yeri olarak koskoca Strasbourg’u unutmuşum.

Evet, Avrupa’da, daha önceden hiç düşünelemeyecek bağlantılar kuruluyor, ben bile şaşıyorum. Freiburg’tan da bir TGV geçecekmişmiş, Barcelona falan diyorlar … o da ilginç olur. Ben bir kere trenle gittim, hem de ray farkı yüzünden Port Bou’da zorunlu tren değiştirerek. Port Bou’da küçücük bir koy var, tren istasyonuna çok yakın. Tren değiştirme vaktinda orada uyukladım, az daha treni kaçırıyordum … küçük bir hatıra :-)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 24 Mar Cmt, 2012 13:04

Demiryolu bağlantıları zaten vardı dediğin gibi, aktarmalı ya da aktarmasız ama vardı. Fakat şimdi olayın boyutu değişiyor. İşin içine ülkeler arası hızlı tren ile seyahat, farklı ray açıklığındaki hatlarda hızlı trenler ile seyahatler giriyor ve tabii Gotthard benzeri çalışmalar ile bu geçişlerde hız artışı ve zaman tasarrufuda sağlanıyor. Dünya nereye koşuyor?

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 24 Mar Cmt, 2012 14:54

Dünyayı bilmem, ama Avrupa? Ama bunları görmeyen, göremeyen, görmek istemeyen o kaddar kişi var ki, uhuuu … komplo teorileri, gerekli gereksiz farklar ve gruplar. Ama yine de buna karşı yelken açılmış, bir yanaşma söz konusu olabilir.

“Dünyadan Haberler - Duyurular” sayfasına dön