Kocamustafapaşa-Çapa arasında 930 m'lik bir mekik hattı. Diğer alternatif Şehremini, 650 m uzaklıkta. Caddenin tam altından gidebilir. Çapa'ya çıkan hat evlerin altından olacaktır.
Haritası da burada:

Aynen öyle henüz o konuya değinmemiştim, o otobüsler neden oradan geçiyor, bunun sebebi insanları Sur içine doğru dağıtamamak ve bir geçiş bölgesi olan sur içinin ötesine hızlı ulaştıramamak, tramvay kabataş a gidiyor ama beşiktaş otobüsü de gidiyor?? Neden Kabataş tan kalkmıyor, kalkamaz o zaman onun yolcusunu tramvaya vereceksin, şimdi tramvaya 30 tane yeni araç geliyor ne olacak yolcu sayısımı azalacak, asla aksine artacak. Ordan geçen otobüslerin listesini vericem birazdan.alabay yazdı:Bir de unutmamanızın gerektiği bir nokta daha var: O otobüs ve bekleyenler kuyruğu şehiriçine değil, daha çok şehirdışına. Benim Çapa'da çok işim olmuştu geçenlerde, ben de şaştım kaldım. Yani, Çapa-Şehremini arasında bir caddeye gireceksin, otobüs seni, daha o liseye tam varmadan salıveriyor, zaten her şey durduğundan. Oradan Topkapı, Bakırköy ve Çekmece istikametinde ne varsa, herşey geçiyor. Problem orada da. Bizdeki hat mantığı işte sıfır. Diyorum ya hep! Bu hatların meselâ Topkapı metro istasyonundan kalkmaları gerekirdi ...
Kısacası, o "mekik hat", ki mekik değil, kuzeybatı ile doğuyu bağlamazsa, işe yaramaz, çünkü akış daha çok batıya, doğuya (şehre) değil. benim gördüklerime göre ...
B. Alabay