1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

ist-M.06 » Levent-Beşiktaş-Taksim-Merter Metro Önerisi

Gönderilme zamanı: 18 Nis Cmt, 2009 21:05
gönderen Mehmet Kasım
Yararlı olacağına inandığım bir aks. M2 Levent İstasyonu'ndan başlayıp M1 Merter (Zeytinburnu) İstasyonu'nda bitecek bir metro projesi. Gerçekten çok sağlam bir yolcu sayısına ulaşacağını düşündüğüm bir öneri.

M1 ve M2 ile birlikte görülüyor:

Resim

Gerekirse Merter'den Halkalı Toplu Konuta uzatabilirler. Güngören, Haznedar,Güneşli üzerinden.
Resim

Kırmızı Çizgi ile gösterdim:
Resim

Mevcut ve inşaa halindeki hatlar arasındaki ilişkisi: (Yeşil çizgi üzerinde anlaştığımızı düşündüğüm öneri hattımız-ayrı başlığı hakediyor)

Resim

Gönderilme zamanı: 20 Nis Pzt, 2009 09:57
gönderen gokhan aslan
bakın bu fikir güzel bence çünkü merter turist çeken bir bölge istanbulun ve türkiyenin tekstil merkezi ileride yapılması düşünülen uluslararası tekstil fuarlarının moda haftalarının vb. yapılması düşünülüyor. ulaşım olarak da laleli-zeytinburnu-merter tekstil sitesi hattı düşünülüyor ki bu yükü bence kaldıramaz beşiktaş üzerinden merter bence süper bir öneridir güngörenin ve zeytinburnunun tekstili kullanarak daha fazla turist çekmesi lazım çünkü (bir güngörenli olarak da buradaki halkın artık b.köy sahilini bırakıp istanbulun zenginliklerini keşfetmesi lazım) 10 üzerinden 10 diyorum

Gönderilme zamanı: 20 Nis Pzt, 2009 10:11
gönderen Esat
Bana kalırsa o bölgeden Tekstil firmaları taşınmalıdır, oraya daha fazla sanayiyi teşvik etmek doğrumu? Evleriniz orada hemen alt tarafınızda boyahaneler, pislik içinde sokaklar, tekstilcilerin nakliye araçlarının kalabalığı, ben Güngören' i Bayrampaşa ile bir görüyorum bir an önce o tekstil sanayisi oradan kaldırılmalı, yeni ve düzgün yerleşim alanları ile sosyal alanlar yapılmalıdır.

Bu sözlerim raylı sistem ya da ulaşım sistemleri buraya gelmesin diye değil, ama amaç zaten çevreye zararı olan bir sistemi teşvik amacı ile kullanılmamalı, şehrin kuzeyine yeni tekstil alanları inşaa edilmeli, bu inşaa ile birlikte o bölgelere her türlü ulaşım imkanı verilmeli, ama sanayileşme artık kent içinden çıkmalı, siz Güngören' de oturan birisi olarak hala o tuğla ve döküm fabrikasının çalışıyor olmasını dilermiydiniz, inanın bana tekstil sektörüde en az o kadar çevreye zarar vermektedir.

Gönderilme zamanı: 20 Nis Pzt, 2009 10:56
gönderen Mehmet Kasım
gokhan aslan yazdı:bakın bu fikir güzel bence çünkü merter turist çeken bir bölge istanbulun ve türkiyenin tekstil merkezi ileride yapılması düşünülen uluslararası tekstil fuarlarının moda haftalarının vb. yapılması düşünülüyor. ulaşım olarak da laleli-zeytinburnu-merter tekstil sitesi hattı düşünülüyor ki bu yükü bence kaldıramaz beşiktaş üzerinden merter bence süper bir öneridir güngörenin ve zeytinburnunun tekstili kullanarak daha fazla turist çekmesi lazım çünkü (bir güngörenli olarak da buradaki halkın artık b.köy sahilini bırakıp istanbulun zenginliklerini keşfetmesi lazım) 10 üzerinden 10 diyorum
Destek için çok teşekkürler. Bu kenti çok iyi tanıyorum. Hangi bölgenin hangi ulaşıma ihtiyacı var net olarak biliyorum. Bu konuda çok çok iddialıyım. O yüzden önerdiğim metro hattının çok büyük bir iş yapacağına inanıyorum. İBB fizibilite etdüdü yapsın fizıbıl çıkmazsa parasını ben ödeyeceğim.

Gönderilme zamanı: 20 Nis Pzt, 2009 13:33
gönderen alabay
Berlin'de sanayileri hepsini, mümkün olduğu kadar doğuya yaptılar, nedeni batı rüzgârları. Bunlar İstanbul için de geçerli olabilir, tabiîki Boğaz özelliklerini burada sadece bir meteorolog bilebilir ve anlatabilir. Ama, sanayi bence bir şehirde öyle bir yere yapılmalı ki, her şekilde yerleşim bölgelerine pislik yansımasın.

O açıdan (atıyorum) bence Şile tarafları ve ötesi sanayi için leverişli olabilir, doğusunda yerleşim alanı yok, kuzeyinde deniz var, batıdan ve güneyden ulaşım sağlanabilir.

B. Alabay

Gönderilme zamanı: 20 Nis Pzt, 2009 14:17
gönderen Mehmet Kasım
Bizde sanayiyi şehir dışına çıkarma projeleri var. Mesela İkitelli. Ama sanayiyi şehirdışına çıkardığın yer şehiriçine dönüşüyor 2 senede. Orada bir yoğunlaşma oluyor. Mesela ben Başakşehir'İn konumunu bu yüzden eleştiririm. Sanayinin yanında toplu konut bölgesi. 1 etap sakinleri Pik Dökümcüler Sanayi erbabını mahkemeye veriyorlar. Bize duman püskürtüyorsun diye. Tayyip Erdoğana sormak lazım. Başakşehirin temelini atarken görmedin mi Pik Dökümcüleri??? Ama aynı komşularım "afyonlanmış" olduğundan bunu eleştiremez bile.

Gönderilme zamanı: 20 Nis Pzt, 2009 14:19
gönderen Esat
Aha işte bu! Sonuna kadar doğru, o pik dökümcüler kaç yıldır orada? Sen geliyorsun konut yapıyorsun ondan sonra adama çık git diyorsun. Be adam, o adamın yeni bir yer bulması ona kaça patlayacak biliyormusun? Makinelerini taşıyacak işi gücü duracak? Yook bunları düşünmeyiz, evet orada bende otursam rahatsız olacaktım ama dedin ya işte adama kimse sormuyor, "Ya burası sanayi bölgesi, nasıl oldu da sanayi bölgesinin ortasına konut bölgesi konduruldu" diye, kimse bunu sorgulamıyor.

Gönderilme zamanı: 20 Nis Pzt, 2009 14:25
gönderen Mehmet Kasım
Bu yazdıklarımı 1. etaptan birine söyledim bana bön bön baktı. Aynı şekilde BP istasyonu kurmuşlar sitenin tepesine. dedim ki bu olur mu? Adam kesin muhafazakardı. Beni akp karşıtı sandı. Halbuki ben doğruları söylüyorum. Ne politikası. Türkiye'nin şanssızlığı burada. Ne söylediğin değil, kime karşı söylediğin yada kimi destekeldiğin önemli oluyor.

Gönderilme zamanı: 20 Nis Pzt, 2009 14:27
gönderen Esat
:) Ahh ahhh, liyakat öleli çok oldu yaşasın körü körüne itaat.

Gönderilme zamanı: 20 Nis Pzt, 2009 14:46
gönderen Mehmet Kasım
Böyle çok örnek var. Emlakçıya dükkanı soruyorum. Abi şöyle böyle. 29 ekimde metro geliyor o yüzden kiralar zıpladı. Yahu kardeşim 29 ekimde açılmaz. Yok abi başbakan söyledi. Anlatsan anlamaz. Bir şey anlatmaya çalışınca yahu sen muhalifsin oluyor. Kardeşim ne muhalefeti işte bak gördün mü açıldı mı 29 ekim'de. Adamın birine dedimki 2010'dan önce açılsın sana networkten takım elbise. Bekliyor açılmasını. Ne gezerrr. Kirazlı ancak açılır. Oda iddiayı ona kaybettirir.

Planlamadan mı bahsediyorsun. Bu askeriyeyi buradan kovacaz diyor adam. Habiplere yol açacaz diyor. Dedim ki o gün Başakşehiri kaybettiğimiz gündür. Yol geçen hanına döner. Arnavutköyün trafiği buraya akar İkitelli Sanayi pert oğlu pert olur. trafik keşmekeş. TEM'e bağlantı burayı kaldırmaz. Yok sen bilmiyon olmaz.

O yüzden Başarın anlattıkları burada maalesef geçerli değil. Buranın kriterleri farklı. Maallesef farklı.Keşke olmasa.

Gönderilme zamanı: 20 Nis Pzt, 2009 15:16
gönderen alabay
Allah Allaaah ... bizde böyle şeyler için Flächennutzungsplan diye bir yöntem var, sözlükte bulamadım, tabiîki bir bilimsel terim, Fläche "alan", Nutzung "kullanım" ... yani allan kullanım plânı. Kimse öyle istediği yere pat diye istediği şeyi oturtamaz, hiç bir zaman! Bir yer ya sanayi bölgesi, ya oturma bölgesi, ya karışık bölge, ya alışverişlik bölge, ya iki katlık alan, ya on katlık, ohooo ... tuvaletin vidasına kadar herşey bağımlı. İstisna da mümkün, bazen gereklebilir, ama onun da kurulu var. Ben şahsen iki defa öyle oturumlarda misafirdim (belediyede). Mimarî plânlarda dam ve pencere beklenen şekilde değildi, binaya yasak mı, etrafa bir değişiklik mi ... üç saat gevezelik ;-)

B. Alabay

Gönderilme zamanı: 20 Nis Pzt, 2009 15:22
gönderen Esat
İstanbul' da da var merak etme, alası var ama işte ne bileyim, yani senin anlayacağım hali ile, gewerbe ile bir arada olan yerler var, çok saçma, yani hafif sanayi desen değil koskoca döküm sanayisi, bilmem ne karşısı ev alanı. İstanbul' da bu tip planlar tabii ki var, ama bilmiyorum işte olmuyor, biri geliyor bir şey yapıyor değişiyor, ama ne yapıyorlar ben bunca senedir anlamadım, Mobilyacılar Sitesi dediğimiz yere zamanında Çağlayandaki mobilyacıları götürmek istediler adamlar kıyameti kopardı neden biliyormusun? Çünkü orası resmen dağ başı idi, araban yoksa gidemeyeceğin bir yere adamlara sanayi yapmışlar sonra gidin hadi, aynısını bugün Tekstil Kent te yapıyorlar ya adam oraya nasıl ulaşıcak? Git demesi kolay :)