Hakan' ın görüşüne katılıyorum, Kozyatağı başlangıç için fena bir nokta değil ama, benim aklıma şöyle bir soru geldi. Aslında bir önceki mesajımda yazacaktım ama çok uzatmak istememiştim. Böyle bir sistem illa ki metromu olmalıdır? Daha doğrusu şöyle diyeyim, bana göre bunu isimlendirmemeliyiz, yani aman metro olsun, havadan giden ray olsun ya da banliyö olsun??? Böyle bir bağlantıyı kafamda Serhat' ın hattı başlatma noktaları canlandırdı, madem ben başından beri yanlış anlamışım Marmaray bildiğimiz anlamda bir metro değil de revize edilmiş bir banliyö sistemi olarak kalacak, o zaman neden dallandırılmıyor, hem Başar' ın da gönlü olur

:P
Neyse onun bunun gönlü olsun diye değil de işe yarasın diye bunu söylüyorum. Yani şeklen daha çok ezilmiş bir bisiklet jantına benzeyecek olsa da, hat içerisinde hem dairesel çalışan hatlar olabilir hemde dallanan. Anadolu yakasında Pendik ya da Kaynarca gibi bir noktadan bağlanır Avrupa yakasında Halkalı' dan, bu hat SGH nın da işini görür diye düşünüyorum. Ana hat bu olur, bunun dışında Kozyatağı kalkışlı bir daha olur, zaten Marmaray' ın batı tarafından uzatılması gündemde. Bu hali ile dahi ortada en az 3 banliyö işletmesi çıkar, o da Marmaray tünelini yormak istemez isek. Kuzeyde yapılacak kentlere de bağlantılar verelim, en az 2 hat daha yapar ve o zaman İstanbul modern bir banliyö hattına sahip olur, banliyö ismi sizi ürkütüyormu? O zaman ona metro standartına yükseltilmiş metro gibi alengirli bir isim takarız süper olur
Burada tek sorun nereden ve nasıl boğazı geçecek?