ist-M.02:05 » Üsküdar-Çekmeköy Metrosu [İhale Süreci]
Gönderilme zamanı: 05 Oca Çrş, 2011 10:50
İhale veya inşaat süreci ile ilgili bir şeyler söyledi mi, yani tahmini başlangıç bitiş zamanlarında bir oynama var mı?
Ulaşım Hakkında Her Şey ...
http://www.ulasimturkiye.com/
3 Şubat' ta ihale varmış, bakalım son günlerin modası oldu firmaların aman olmadı az daha zaman demeleri, bunda da böyle bir geyik dönmez ise herhalde bir iki ay içerisinde sözleşme imzalanır, ben pürüz olmadığı takdirde seçimden önce Mayıs-Haziran gibi kesin bir temel atma töreni olacağını düşünüyorum. Tahminen buna 1 Haziran desek 2013 Ağustos sonu gibi işin bitmesi lazım. Eğer araç alımı ve elektromekanik işlerde bu süreç içerisinde halledilir ise bu hat için 2013 Aralık hedefi konulabilir gibi görünüyor.İstanbul trafiğinin en yoğun olduğu yerlerden biri olan Üsküdar-Çekmeköy arasındaki metro hattı için çalışmalara hız verildi.
Vatan gazetesinin haberine göre, hattın ilk etabı olan Üsküdar-Ihlamurkuyu arası altyapı çalışmaları için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistem Müdürlüğü 3 Şubat’ta ihale düzenlenirken, ihaleyi alan firmanın yer tesliminden sonra inşaatı 780 günde (26 ay) bitirmesi hedefleniyor.
Özellikle trafiğin en yoğun olduğu pik saatlerde toplu taşıma araçlarıyla bir saatten fazla süren yolculuk, Üsküdar-Çekmeköy metro hattıyla 28 dakikaya inecek. Toplam 19 km uzunluğundaki metro hattı 16 istasyondan oluşacak. Marmaray Üsküdar İstasyonu ile entegre olacak olan metro hattı, Alemdağ Caddesi ile Şile Yolu Kavşağı yakınlarında son bulacak.
Raylı sistem hattının tamamının yeraltı tüneli şeklinde inşa edileceği belirtilirken, metro hattının toplam günlük yolcu taşıma kapasitesi 688 bin olarak hesaplanıyor. İlk istasyonu Üsküdar olacak olan metro hattı, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar duraklarından devam ederek Çekmeköy durağına ulaşacak.
26 ay kaba inşaata başlama süresi olmasın sakın26 ay kaba inşaat olsa gerek.