Bu hattın uzun süredir İBB nin gündeminde olduğunu biliyoruz, her dönem başında bir kere "Bu yıl ihale edeceğiz" sözü bu hat için illa ki verilmiştir, fakat bu söz bu güne kadar çeşitli nedenler ile bir türlü tutulamadı. Tabi bunda mali yetersizlikler kadar proje üzerinde yapılan bazı revizyonlarında etkisi oldu. Özellikle hattın projesi tamamlandıktan sonra bazı makamların bir kaç istasyon yapısında değişiklik talep etmeleri, istasyonlar ile birlikte geçtikleri adı meydan olan ama meydana pek benzemeyen yerlerdeki meydan ve yer altı çarşısı eklemeleri gibi bazı ekstralarda proje sürecinde bazı başa dönmelere sebep oldu. En son hattın Ümraniye' ye kadar projesi bitmişti tabi bu proje bitiminden hemen önce İBB bu seferde hattın daha doğuya uzatılması için talimat verdi, muhtemelen bu işler 2. etap olarak ele alınacaktır ama kesin olmamak ile birlikte ben Ümraniye'den Çekmeköy ya da şu an ki hali ile son durak olan Taşdelen di sanırım bölgenin ismi oraya kadar da projesinin bitmiş olduğunu düşünüyorum.
Tabi bir de İBB nin de kendi içindeki dökümanlarının güncellenmemesi nedeni ile bazı çelişkilerde ortaya çıkıyor, bir dökümanda son durak Çekmeköy, yazıyor bir dökümanda Samandıra, sözlü olarak ise hep Taşdelen'e gidecek denirken son bir aydır Sabiha Gökçen'e uzatacağız vaatleri baş gösterdi. Seçim yaklaştıkça hattın boyu uzamaya başladı

Ben iki İBB kaynağında baktım
http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/kurumsal/Bi ... /popup.htm
http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Kurumsal/Bi ... Sayfa.aspx
Genel bilgiler şu şekilde :
Güzergah: Üsküdar-Altunizade-Ümraniye-Dudullu-Samandra
İşletme: LRT
Uzunluk: 19 km
İstasyon Adedi: 17
Kapasite: 45.000 Yolcu/S/Yön
Bende ilk 11 istasyonun konumlarını gösteren bazı datalar var aşağıda yavaş yavaş bunları yükleyeceğim, normalde bu dökümanlarda son sürüm yazıyor ama konumunda değişiklik olmasa da belki üst yapılarında çarşı ilavesi gibi yani konkors yapının şeklini ilgilendiren değişiklikler meydana gelmiş olabilir, birazdan hazırlayıp yavaş yavaş onlarıda yükleyeceğim.