ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-SGH-Tuzla Metro Hattı [İnşaat Süreci]

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 18 Şub Cum, 2011 17:19

Esat hattın hangi kesiminden, fotoğraf sana mı ait? Bir şeyler de söylesen :wink:

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 18 Şub Cum, 2011 20:48

Havalandırma fanlı metro tüneli ilginç! Fotograf ise çok güzel :D

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 18 Şub Cum, 2011 21:24

Hakan yazdı:Esat hattın hangi kesiminden, fotoğraf sana mı ait? Bir şeyler de söylesen :wink:
Resim alintidir arkadaslar belirtmedim kusura bakmayin. Tam yerini bence sen daha iyi bilirsin hakan :) benim tahminim Maltepe ile Huzurevi arasindaki kesim.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 18 Şub Cum, 2011 22:54

İyi de, ortadaki rayın kateneri yok?! :shock:

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 18 Şub Cum, 2011 23:47

Anaaa takmayı unutmuşlar :) ehü, belki de şu anda çokta önemli değildir olması, belki de resim yeni çekilmemiştir, çekildikten sonraki gün takılmıştır.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 20 Şub Pzr, 2011 00:38

Kablo tedarikçimiz Prysmian...
Dünya çapında enerji ve haberleşme kabloları sektöründe lider firma Prysmian Grubu, Avrasya Metro Grubu’na (AMG), İstanbul Metrosu için yüksek yangın güvenliğine sahip, Afumex™ kablolar üretti. Afumex™ enerji kabloları, İstanbul’un yeni metro hattı Kadıköy-Kartal arasında, yangına karşı gerekli güvenliği sağlayacak.
Metronun inşaatının 2011 sonunda bitmesi öngörülüyor. Bu süre boyunca, Prysmian Grubu, 300 km. orta gerilim zırhlı kablo ve 1.300 km.den fazla alçak gerilim yüksek yangın güvenliğine sahip (LS0H – Low Smoke Zero Halogen) Afumex™ kablo temin edecek. Afumex™ kablo ailesi düşük alev ve ısı salınımı ile çok düşük duman yoğunluğuna sahip olması ve çok düşük miktarda zehirli gaz üretmesi dolayısıyla insanların kurtarılmasına ve kurtarma ekiplerinin daha az tehlikeli bir ortamda çalışmasına imkân tanıyor. Yüksek yangın güvenliğine sahip kablolar, aynı zamanda, yangın anında enerji iletiminin ve alarm sistemlerinin işlevlerinin sürekliliğini de sağlıyor.
http://www.prysmian.com.tr/

kemalder
Transit Yolcu

Mesaj gönderen kemalder » 21 Şub Pzt, 2011 10:32

Esat Bey fotoğraf gerçekten çok güzel , nasıl ulaştınız bilemem ama emeğinize sağlık

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 21 Şub Pzt, 2011 16:16

Hat üzerinde aslında konuşulacak çok şey kalmadı, yani dışarıda pek bir şey kalmadı bundan sonrası içeride ama içeriden de fotoğraf konusunda sıkıntı var, aslında başka bazı ortamlarda hattın fotoğraflarının ve çok özel bilgilerinin yayınlanmış olduğunu biliyorum, hatta yayınlayan kişileride biliyorum dersem yalan olmaz, hadi duydum diyelim :) açık konuşayım flaş haber yapmak gereği olsa flaşlar elimde, ama ben verdiğim sözü yemeyeceğim ve bana güvenenleri de kırmayacağım, yani bende ki bazı fotolar için biraz daha bekleyeceğiz.

Diğer taraftan bu aralar başka ortamlara iç fotolar sızmaya başladı gibi, yakında çoğalır, istasyonların ince işleri bittikçe arada kaçaklar olacaktır :) Bana göre bunlar devlet sırrı değildir ama kentimizde yönetimin böyle bir yaklaşımı var ve bunu kırmakta pek kolay değil, doğruluğu tartışılır.

Benim için sevindirici tarafı treni hat üzerinde yürürken gördüm, "O An" olayı varya moda oldu :) benim gibi birisi için çok hoş bir andı.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 21 Şub Pzt, 2011 16:39

Haber 7'de Küçükyalı istasyonundan çekilmiş 10-15 fotoğraf vardı geçen ay. Tabi istasyon planlarına sahip çıkamayan şirketlerin fotoğraf konusundaki tutumu bence sadece komik...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 21 Şub Pzt, 2011 17:49

Hakan yazdı:Tabi istasyon planlarına sahip çıkamayan şirketlerin fotoğraf konusundaki tutumu bence sadece komik...
Bu söze ne denir ki, bence komikten de öte. Ama maalesef böyle bir şey söz konusu, buna bende anlam veremiyorum, açıkçası çokta tartışmak istemem ama bu İBB kaynaklı bir durum, yani yazılı bir yasak söz konusu değil zaten ama bunun temeli biraz daha geriye yaklaşık 4-5 yıl öncesine dayanıyor (biraz daha eski olabilir) bilgilendirmenin sadece İBB eli ile yapılması yönünde bir karar vardı, ondan sonra işler bu hale geldi, belki de kraldan fazla kralcı olmaktan kaynaklanan bir durumdur, ama inşaat safhasında yer alan firmaların böyle bir tavrı olduğunu sanmıyorum, bazı yerlerde mesela Hasan kardeşimizin başına geldiği gibi inşaatın güvenlik görevlisi yakanıza yapışarak sizi ağır ithamlar ile suçlayarak sorgulamaya bile kalkabilir :)

Bu arada önceki sayfada yayınladığım foto sanırım Soğanlık istasyonu ile Hastane istasyonu arasındaki makas bölgesi olsa gerek, orada görünen orta yol araç geceleme için falanda kullanılabilecek.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 05 Mar Cmt, 2011 00:25

Resim

Bitime 10 ay kala, hattın ikinci etabı diyebileceğimiz Kartal-Kaynarca kesimini saymazsak, Kaba inşaatı tamamlanmamış 2 istasyon var bunlar Kadıköy ve Ayrılıkçeşme. Kadıköy'de henüz yukarıya bir çıkış yeri göremedik ama içeride aynı zamanda ince işlerinde yürüdüğünü de biliyoruz.

Bunların dışında Bostancı ve Adliye istasyonlarında gecikmeler olmasına rağmen ikisinde de kaba inşaatlar tamamlandı.

Çoğu istsyon dışarıdan terkedilmiş gibi görünüyor, dışarıda hiç bir çalışma yok desek yalan olmaz. Muhtemelen yaz ortasından itibaren peyzaj çalışmalarına şahitlik edeceğiz...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 05 Mar Cmt, 2011 00:27

Hakan ray döşeme ne durumda? Kaç metreye varıldı bir haber varmı?

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön