ist-M.03:02 » M2 Şişhane-Yenikapı Güney 2.Etap İnş
- alabay
- Evliya Çelebi
Evet, ne unutulmuş, düşünülmemiş, Ellobey gibi herifler dinlenmemiş? Ekispiresss yolları. Metrolarda, banliyölerde üç dört raylık şekilde bir hattın üzerinde farklı işletmeler yaptırabilecek bir sistem. İstanbul için ÇOK gerekirdi!
Şöyle çok uzak noktaları hızlı bir şekilde merkez noktalarına bağlayan, bir çok istasyonu pas geçen trenler. 60, 90, 120 dakikalık yolculukları 15, 20 dakikaya indirebilecek »şeyler«.

- Esat
- Pir-i Seyyâh
Engin bir ara da sitemiz için hayrına metrobüs hattında tüm durak araları kaç dakika sürüyor ölçsenEngin Y yazdı:Geçen hafta, 120. sayfada, Levent-Atatürk Havalimanı arasındaki ulaşım alternatiflerinin (M2+F1+T1+M1, M2+Marmaray+T1+M1 ve M2+M1) sürelerini kendimce hesaplamıştım: http://www.ulasimturkiye.com/viewtopic. ... ght=#32702

Yalnız Yenikapı yolu uzatıyor diye değerlendiriyoruz ama eldeki proje planının bütününe baktığımızda gayet mantıklı bir nokta, burada yanlış olan Başar' ın çokça dile getirdiği tek merkezli yada az merkezli sistem kurma çabası, aktarma merkezi seçeneklerinin arttırılması lazım.
-
- Seyyah
Abi,Engin bir ara da sitemiz için hayrına metrobüs hattında tüm durak araları kaç dakika sürüyor ölçsen
Şu Marmaray'ın Söğütlüçeşme uzantısını açsalar, Marmaray'ı teftiş ettikten sonra Söğütlüçeşme'den Metrobüs'e atlayıp Beylikdüzü'ndeki kardeşimi ziyarete gideceğim, o zaman sana söz, vakit tutacağım

Geçen yıl yaptığım bir yolculukta, Avcılar aktarmalı Zeytinburnu-Haramidere metrobüs yolculuğum (aktarma sırasında 2 dakika kaybettim) 55 dakika sürmüştü, yanlış hatırlamıyorsam. Yolculuğu bir Cumartesi öğleden sonrası yapmıştım.. (Metrobüse hayatımda dört kere bindim, raylı sistemin yerini tutmuyor ya..)
- Esat
- Pir-i Seyyâh