ist-M.03:02 » M2 Şişhane-Yenikapı Güney 2.Etap İnş

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 22 May Prş, 2008 15:00

http://www.iett.gov.tr/images/haber_ayrinti/harita1.JPG

link burda. harita eski evet. haliç köprü projesi de eski.
tutarlılık var yani.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 22 May Prş, 2008 19:13

İyi öyle olsun bakalım, sonuçta ben gördüğüm çizimleri resmi bir kurumun duvarında gördüm tabii ki mesajımda da böyle bir düşünce olduğunu belirttiğim olacak demedim zaten olması gerekende Unkapanı tarafında yolun üstünde bir istasyondur.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 23 May Cum, 2008 09:22

O resmi kurum hangisi? İBB mi:) Bir foto çekse idin abi yaa. Konuşurduk burada. Ben ihtimal vermiyorum da buna. O yüzden.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 23 May Cum, 2008 09:58

Şu istasyonu ve girişlerini tam olarak göstermek mümkün müdür acaba? İsmi neden Şişhane de Beyoğlu değil? O zaman "Tünel" ile bağlanabilirdi?

B. Alabay

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 23 May Cum, 2008 10:01

İstikalla Caddesinde Tünele yakın giriş var.(Biraz yürümek lazım)

Beyoğlu Belediyenin orada da var. Şişhane Meydanda da.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 23 May Cum, 2008 10:45

yok fikir üretilmesinden daha güzel bir şey olamaz, sonuçta bu hem mimari yaklaşım, hem kentsel tasarım, hem de ulaştırma adına düşünülebilecek bir seçenektir kabul ederim ama burada ağır basan bu sanatsal yapıların toplam faydasıdır, bir istasyon binası neden köprünün ortasında olur? Örneği varmı? Var, Viyana' da U1 metro hattının Donauninsel istasyonu Tuna nehrinin dar olan yan kolu üzerinde kalıyor, ama istasyondan çıktığınız gibi zaten nehrin kenarına iniyorsunuz ve gidebileceğiniz yer zaten orası yani istasyonun hizmet ettiği bir mekan var, Haliç in ortasında bir istasyon neye hizmet eder? Unkapanına tırmanmayamı perşembe pazarına yürümeye mi sadece görsel bir şey yapmak için işlev bozukluğuna sebep olmamak gerekir diye düşünüyorum, yoksa sana katılıyorum bu sadece bir düşünce olarak kalmalı :)

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 23 May Cum, 2008 11:33

Farkı bir konuyu daha konuşalım. Geçen gün Laleli'nin güneyindeki Koska Bölgesinde 3 adet bina yıkımı vardı malüm. Burada ayrıca yıllardır duran bir "şaft" var. Ne yapar ne eder anlamam. Çünkü her sene "Koska-Yenikapı" arasında kazılmayan 100 m'lik kısım var denir.

Bir aralar Topbaş bu arada geçici bir istasyon yapacağız falan dedi. Yani; Yenikapı İstasyonu delme tünel ile, tünel içinde 4.levent gibi bir istasyon olacak başlangıçta. Entegrasyon amacı güdülmeden yapılacak bu. Ne Aksaray'a ne Marmaray'a bağlantı olmayacak. Ama bu karardan da vazgeçtiler mi bilmiyorum.

Son bir senedir bu hat için çok bilgi gelmedi. Ketumluk var?

Şehzadebaşında durum ne? Süleymaniye'deki tünellerde durum ne? Unkapanından Süleymaniye ana tüneline doğru kazı vardı. Ne oldu?

BUNLARI ANLAT BANA ESAT :D

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 23 May Cum, 2008 12:59

Şişhane çıkışlarını gösteren çalışma :) kardeşim herşeyi devletten beklemeyin ya :P :) soru işareti koyduğum yer emin olamadığım Mehmet' in bahsettiği İstiklal çıkışı orada bir kazı yapılmıştı ama çıkışmıydı erişim tünelimi hatırlayamadım bu sebeple soru işareti koydum,

Resim

İstasyon ismine gelince biz burayı hep Şişhane olarak bildik ama Beyoğlu Belediyesi de orada eski Beyoğlu tramvay hatlarıda bu belediye binasının önünden geçiyordu, fakat ben bildim bileli istasyonun bulunduğu nokta Şişhane denilen yere daha yakın biz hep Beyoğlu' nu daha yukarıda Tünel den yukarı doğru bildik belki bu sebeple böyle konulmuştur.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 23 May Cum, 2008 14:16

Şişhane sol altta, ama Tünel'in çıkışı Şişhane değil. İkisi de Beyoğlu'na ait olduğundan oraya Beyoğlu demek daha mantıklı olurdu. Ha, bu sadece İstiklâ'e olan bağlantı yüzünden sorduğum bir durum. Şişhane kendisine has kalsaydi, durum başkaydı. Yine de "Tünel" ve "orası" entegre olsa, iyi olur. İstasyon yerin altında tam nasıl konmuş, anlayamadım, İstiklâl çıkışı sank biraz uzakta kalıyor gibi. Ve bayağı derinde olmaz mı? Bence Tünel'in tam önüne giriş yapmalıydı :?

B. Alabay

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 27 May Sal, 2008 10:14

Esat'ın haritasından...

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 27 May Sal, 2008 10:17

Hımm tamam bende elimdeki kat çizimlerini neden bir türlü oturtamıyorum diyorum bir türlü o koyduğum girişe denk gelmiyordu, demek ki bu sebepten :) ya ben hiç gidip yerinde bakmadım ki, göya içine girip bakıcaz ama o da bir türlü olmadı gitti.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 27 May Sal, 2008 10:21

En soldakini tutturmuşsun ama.

Kilitli

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön