Ama Beşiktaş'ta arkeolojik kazı çıktı. O zaman senaryo değişir. M7 Mecidiyeköy-Altunizade uzatması yapılabilir miydi?
M7 değil de M11, Zincirlikuyu - Beşiktaş - Üsküdar - Kadıköy - Söğütlüçeşme şeklinde sonlanmalıydı..
O zaman niye konuyu bulandırıyorsun? Yok oraya kol çıkar mı buraya bacak girer mi diye?
Beşiktaş bölümü Arkeolojik kazı olduğu için geç kaldı dediler, ben de keşke direk Altunizade'ye gitseydi dedim. Şimdiye bitmiş olurdu. Güzelde hat olurdu he: Mahmutbey-Altunizade MetrosuO zaman niye konuyu bulandırıyorsun? Yok oraya kol çıkar mı buraya bacak girer mi diye?
İBB Meclisi; Dudullu-Bostancı Metrosu, Eminönü-Alibeyköy Tramvayı ve Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi inşaatlarında kullanılacak kredilere onay verdi. Karar, İstanbul için çok önemli olan 3 yatırıma hız kazandıracak.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Mart ayı toplantılarının ikinci birleşiminde duran yatırımlara hız kazandıracak önemli kararlara imza attı. Meclis üyelerinin oy birliğiyle alınan kararla; Dudullu-Bostancı Metro İnşaatı’nda kullanılmak üzere 188 milyon 325 bin avro Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nda kullanılmak üzere 98 milyon 632 bin avro, İBB Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi inşaatı için ise 150 milyon avro düşük faizli uzun vadeli dış kredi alınması onaylandı.
İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, kararın uzun süredir duran yatırımların hız kazanması için çok önemli olduğunu belirterek, olumlu oy kullanan AK Parti, İYİ Parti ve MHP gruplarına teşekkür etti.
İBB, son 2,5 yıldır yapımı duran ve Avrupa Yakası’nın 2 metrosunu birbirine entegre etmesi açısından çok önemli bir yatırım olan Dudullu-Bostancı Hattı’nı, 2021 yılının sonunda açmayı planlıyor.
Eminönü-Alibeyköy Tramvayı da Eminönü ile dini turizm açısından önemli bir güzergah olan Eyüpsultan ilçesinin ve Alibeyköy Cep Otogarı’nın bağlanmasını sağlayacak bir hat olarak dikkat çekiyor. Tramvayın, Unkapanı geçişi gibi teknik bazı sorunların hızla çözülerek bu yılın sonuna yetiştirilmesi hedefleniyor.
İstanbul’da raylı sistem uzunluğu, 19 Mayıs’ta açılacak Mecidiyeköy - Mahmutbey Metrosu ve yılsonuna yetiştirilmek için çalışmaların hız kazandığı Eminönü –Alibeyköy Tramvayı ile 260 kilometreye ulaşacak.