Fazla dağınık, ben üşengecim

Bir de işin içinden çıkamıyorum! Otogar-Kirazlı-İkitelli-Çiftetelli ... ohooo, A ve B arası diye anlarım ben sadece. Otogar A veya B olacaksa Otogar, olmayacaksa, ne bileyim, Yenikapı-Kırazlı (nire ora be?) denmeli. Vs vs. Daha şu şu anki M2'nin kuzeyindeki sondurağı çakamadım yahu ... Sarıyer? Darülaceze mi -şafaka mı -eslam mı? Seyrantepe ne? Falaaan filaaan

Ooof of! İstanbul'um bana yabancı gelmeye başlıyor sanki. Yenikapı-Sarıyer de, bitsin. Kadıköy-Kartal de, olsun. Üsküdar-?!
Şunları hepsini tam bilmeli. Ha, şu Seyrantepe meselâ ... ileride uzayacak mı? Kalacak mı? M2 M2 kalırsa, bu M21 mi olmalı?, Yoksa sonradan uzayacak bir M8 falan mı olur o kuyruk? M2 bir oraya, bir buraya işlemez, işlemesin bence.
Bu yüzden araç sistemini de çakmak gerek, pırt, fırt diye değil, hangi tüneller ve hatlar (numara olarak değil de ray olarak) birbirlerine uyumlu? Ağ yapabilmek için tren kaydırma hareketlerini bilmek gerek. Orası üstten, orası üçüncü raydan, burası ortadan ... kim nereden ne elektriği alıyor? Bazı tüneller çoksistemli mi? Bunlar önemli.
Meselâ renklerle sırf biribiriyle uyumlu hatları bir çiz sen. Yani hat numarası falan yok, sadece sistem ağı. Sistemde "ayrı" tarzlar (tarz diyeyim) uyumluysa (varsa öyle bir durum), onu da belirt, meselâ T1 ile M1 uyumluydular bir zamanlar, nitekim araçlar aynıydı, biri pırt, ötekisi tırt. Ben ola fırt!
B. Alabay