ist-M.03:02 » M2 Şişhane-Yenikapı Güney 2.Etap İnş
-
- Seyyah
İş bayağı uzadı. Bu gidişle köprü için bu sene inaata başlanması zor. 2009'da başlasa 24 ay kaba inşaat süresi var. 12 aya ice işleri. Kafadan 3 sene işi var. 2009-2012 deriz. Diğer entegrasyonları falan derken ŞİŞHANE-YENİKAPI arası 2012'den önce hizmete açılamaz.
Yenikapı'da bir şeyler yapılıyor kameralardan gördüğüme göre. KOSKA-YENİKAPI arasında 100 m kazılmayan yer vardı. O arada geçici istasyon yapalım falan diyorlardı. Ne oldu bilmiyorum.
Yenikapı'da bir şeyler yapılıyor kameralardan gördüğüme göre. KOSKA-YENİKAPI arasında 100 m kazılmayan yer vardı. O arada geçici istasyon yapalım falan diyorlardı. Ne oldu bilmiyorum.
-
- Seyyah
http://www.arkitera.com/h28888-topbas-u ... mutlu.html
Alıntı:
Başkan Kadir Topbaş, Haliç'e yapılacak metro köprüsünün Süleymaniye Camisi'nin görüntüsünü bozmayacak şekilde yapılacağını söyledi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, UNESCO Dünya Kültür Mirası heyetinin İstanbul'daki incelemelerine ilişkin, "Bu bir süreç, devam ediyor. Olumsuz bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum. Şu anda benim gördüğüm rapor olumlu çıkacak. Kendilerinin de ifadesi o" dedi. Topbaş, metro için Haliç üzerinde yapılacak köprü projesinde de bir değişiklik olmadığını, sadece tasarıma ilişkin tatbikat projeleri yapılırken, taşıyıcı ayakların kalın kaçarak hantallaşmaması için bu kesitlere dikkat edildiğini söyledi. UNESCO heyeti ile de bu konuyu konuştuklarını ve hassasiyetlerini söylediklerini, onların da "güvenlerini" ifade ettiklerini belirten Topbaş, "Ortaya bu şehirde yüzyıllarca yaşayacak güzel bir eser çıksın. Yanlış bir şey çıksın istemiyoruz. Alternatif proje yok. Orada binaları, gövdeyi, Süleymaniye Camisi'ni basacak, etkileyecek bir köprü olmasın istiyoruz. Sinan'a karşı saygısızlık yapamayız" diye konuştu.
"Bir Gecede Yok Ederdik"
Metro çalışmaları kapsamında Yenikapı'daki arkeolojik kazıların da hassasiyetle sürdürüldüğünü hatırlatan Topbaş, "Eğer tarihe saygı duymamış olsaydık, geçmiş dönemlerde yapıldığı gibi bir gecede dozerlerle yok ederdik, kimse farkında bile olmazdı" dedi. Başkan Topbaş, Sulukule'deki çalışmaları bilmeden eleştiri yapılmasını da doğru bulmadığını söyledi. Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu insanlar gidip başka insanlar gelecek değil buraya. Heyet bu çalışmayı doğru buldu. Orada yaşayan insanlar kendi kültürünü devam ettirecek. Yine darbukasını çalacaksa çalsın. Kim kemanını darbukasını bıraksın diyor ki."
Alıntı:
Başkan Kadir Topbaş, Haliç'e yapılacak metro köprüsünün Süleymaniye Camisi'nin görüntüsünü bozmayacak şekilde yapılacağını söyledi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, UNESCO Dünya Kültür Mirası heyetinin İstanbul'daki incelemelerine ilişkin, "Bu bir süreç, devam ediyor. Olumsuz bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum. Şu anda benim gördüğüm rapor olumlu çıkacak. Kendilerinin de ifadesi o" dedi. Topbaş, metro için Haliç üzerinde yapılacak köprü projesinde de bir değişiklik olmadığını, sadece tasarıma ilişkin tatbikat projeleri yapılırken, taşıyıcı ayakların kalın kaçarak hantallaşmaması için bu kesitlere dikkat edildiğini söyledi. UNESCO heyeti ile de bu konuyu konuştuklarını ve hassasiyetlerini söylediklerini, onların da "güvenlerini" ifade ettiklerini belirten Topbaş, "Ortaya bu şehirde yüzyıllarca yaşayacak güzel bir eser çıksın. Yanlış bir şey çıksın istemiyoruz. Alternatif proje yok. Orada binaları, gövdeyi, Süleymaniye Camisi'ni basacak, etkileyecek bir köprü olmasın istiyoruz. Sinan'a karşı saygısızlık yapamayız" diye konuştu.
"Bir Gecede Yok Ederdik"
Metro çalışmaları kapsamında Yenikapı'daki arkeolojik kazıların da hassasiyetle sürdürüldüğünü hatırlatan Topbaş, "Eğer tarihe saygı duymamış olsaydık, geçmiş dönemlerde yapıldığı gibi bir gecede dozerlerle yok ederdik, kimse farkında bile olmazdı" dedi. Başkan Topbaş, Sulukule'deki çalışmaları bilmeden eleştiri yapılmasını da doğru bulmadığını söyledi. Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu insanlar gidip başka insanlar gelecek değil buraya. Heyet bu çalışmayı doğru buldu. Orada yaşayan insanlar kendi kültürünü devam ettirecek. Yine darbukasını çalacaksa çalsın. Kim kemanını darbukasını bıraksın diyor ki."
- alabay
- Evliya Çelebi
United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization.Bu UNESCO nun açılımı ne?
Ve şu an patrikhane değil, Süleymaniye konuşuluyor, n'aber Esat?
Şu Sulukule konusu güzel söylenmiş, fakat hakikat ile alâkası ne kadar? Bizim üniversite Doğuavrupa Roman kültürü ile çok uğraştığı için bu konuda irtibatta, ve ortadaki hâl pek içaçıcı değil gibi. Davul zurnayı bırak diyen olmamıştır belki, ama parasal durum? Berlin'in Kreuzberg'i de "güzelleştirildi", tüm kendi alternatif kültürü (ve oranın Türk kültürünün büyük kısmı) battı ... neden? Ay, duvar yoh oldii de, eskiden pis kenar olan yer, birden cozel merkez oldi. Şimdi Sulukule'ye modern bir semt mi gerek, yoksa ...
B. Alabay
-
- Seyyah
Bu konuda haklısın Başar. Kendi aramızda halledemediğimiz için UNESCO devreye girdi. Keşke onlar araya girmeden halledebilse idik. Ama Allahtan bir engel çıkarmadılar da projeyi daha fazla geciktirmeyecekeler.
Prensip olarak metro köprüsünün geçişini onaylıyorlar. Ufak detaylar var.
YENİKAPI'DA metro SON DURUM:
Fore kazık çakılan alandan resim....Ok ile..

Prensip olarak metro köprüsünün geçişini onaylıyorlar. Ufak detaylar var.
YENİKAPI'DA metro SON DURUM:
Fore kazık çakılan alandan resim....Ok ile..

- Esat
- Pir-i Seyyâh
Basar sen bu konuyu asla anlayamayacaksin onun icin seninle tartismiyorum, Patrikhanenin tamir edilecek bir tarafi yok zaten sadece izole bir merkez haline getiriliyor, o cingeneler neden surekli o bolgeden disari atiliyor, neden eski Rum evleri tamir ediliyor sadece, amac kulturu korumaksa basim ustune yeri var onlar benden once buradaydi ama amac Vatikan benzeri surlar icinde ozel bir alan olusturmaksa komple yikarim oralari kimseye yar etmem neyse bu mesajim hosuna gitmeyen moderator olursa silsin, konu toplu tasima gerisi cokta tin.
-
- Seyyah
Patrikhane ve çevresinin Vatikan tipi bir yapılanma ile özerk bir hüviyete bürünmesi iddiasını dillendiriyorsun diyebilirmiyiz. Araştırmak lazım. UNESCO bu işin neresinde diye.
Yada İstanbul'daki bizans eserlerini ortaya çıkararak" bakın sizin aslınız bizanstır" propagandası güdülebilir. Aynı bir zamanlar Anadoludaki esi medeniyetleri bizim dedelerimiz diye kakalamaya çalışmışlardı.
VELHASIL 2 FARKLI DÜNYAYIZ.
Yada İstanbul'daki bizans eserlerini ortaya çıkararak" bakın sizin aslınız bizanstır" propagandası güdülebilir. Aynı bir zamanlar Anadoludaki esi medeniyetleri bizim dedelerimiz diye kakalamaya çalışmışlardı.
VELHASIL 2 FARKLI DÜNYAYIZ.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Geçtiğimiz günlerde bu köprü ile ilgili bir ara dalga geçtiğimiz bir konuda bilgiye rastladım, ya da gözüm ilişti diyelim
bu köprünün ortasında istasyon olması ile ilgili ciddi ciddi çalışmalar yapıldığı ve hakikatten ortada bir istasyon düşünüldüğünü gördüm, açıkçası ben hep herhalde şaka yapıyorlar diyordum ama ne de olsa şaka gibi bir ülkede yaşıyoruz olursa da şaşırmayacağım artık ama bu köprü kime hizmet edecek sadece oy veren, vergisini son kuruşuna kadar ödeyen devlete bir kuruş borcu olmayan bir vatandaş olarak soruyorum bu istasyon ne işe yarar? İMÇ Blokları yıkılınca yerine yapılacak lüks konak konutların ortasına istasyon konulması istenmediği içinmi böyle bir tercih var yoksa zaten Saraçhane' de bir istasyon var burada ne gerek varmı deniliyor, öyle ise o zaman Eminönü-Eyüp tramvayıda çöpe gitti demektir ama pardon bizde entegrasyon 5 dakika yürüme mesafesi
ne bileyim illa köprü ortasında olacaksa üst katı eski galata köprüsündeki gibi birahanelere kenarıda oltacılara bırakılsında halka hizmet olsun hemde istasyonun bir amacı olsun derim affınıza sığınarak.

- Esat
- Pir-i Seyyâh
Yok amacım zaten istasyon aralıkları standartlarını tartışmak değil, teoride olmasa da pratikte çok yakın metro istasyonları yapılabiliyor, ama bu istasyonun neye ya da nereye hizmet edeceğini anlamadığım için :O böyle şaşırmış bir pozisyonda kaldım, normalde istasyon köprünün bitimine yakın Haliç sahilindeki anacadde üzerinde olacaktı burada da Haliç tramvayına bağlanmış olacaktı, bakalım köprü için her karar çıktı başlayacağız deniliyor başlamadan ve bitmeden göremeyeceğiz, zaten bu bir düşünce yani bu şekilde bir istasyon düşünülüyor ama illa öyle olacakta denilmiyor.Ama yine, Unkapanı'na bir istasyon daha gerek. 200-300 m aralıklı metro istasyonları yok değil.
B. Alabay
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Metro inşaatı için Koska bölgesinde y
Kaynak : İBBİstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Zabıta Tedbir Müdürlüğünce, Eminönü İlçesi, Mimarkemalettin Mahallesi, Koska Caddesi, No:43-45 ve Nişanca Bostan Sokak, No:63 adreslerinde bulunan Belediyemizce yürütülmekte olan İstanbul Metrosu kapsamından kaldığı için Belediyemizce kamulaştırılarak Mahkeme kararı ile el konulmasına karar verilen ve 16.04.2008 tarihinde tahliye işlemleri gerçekleştirilerek altyapı hizmetleri durdurulan boş vaziyetteki 9 katlı, 6 katlı ve 5 katlı toplam 3 adet binanın yıkım işlemleri 17-18 Mayıs Cumartesi-Pazar günü gerçekleştirildi.
-
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh