ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-SGH-Tuzla Metro Hattı [İnşaat Süreci]

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 09 Eki Cmt, 2010 21:01

Bende onu soracaktım ihtimal vermedim ama resimlerde sıramı karıştı diye düşündüm bir an :) Eylül, Ekim de her şey normal iken Kasım da birden ortalık toprak dolu, sonra yola dikkat ettim trafik falan daraltmış, senin açıklamayı da okuyunca olayı anladım ;)

Kamera görüntüsü ile ilgili bir şey soracağım, sen daha önce bu bölgenin çizimini vermiştin ama ben onu açıkçası pek iyi okuyamadım benim kafamda kalan istasyon konumu Natulius un yan tarafındaki arazide gibi idi, Marmaray istasyonuna nerede ise dikine bir yaklaşımı vardı diye hatırlıyorum, bu kazı yapılan yer biraz farklı değil mi? Yine de sanki istasyon işi ile ilgili olabilecek bir çalışmaya benziyor ama, senin fikrin ne.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 09 Eki Cmt, 2010 22:19

Resim

Harita anlaşılıyordur umarım, Nautilus kare yapıda, hemen kuzey tarafı otoparkı. Bizim istasyon ise sol tarafında kalıyor. Kırmızı ile dikdörgen çizdiğim yer zaten yıllardır şantiye halinde tam olarak kuzeye doğru çizdiğim 2 kırmızı ok tünellerin başladığı yer (marmaray), aynı noktada metro tünelleri sağa kıvırılıp(sarı oklar) Koşuyolu-Acıbadem arasında E-5'e ulaşıyor.

İstasyon olarak ikisi neredeyse üst üste, yani birbirlerine paralel gibi bir şey. Tek eksik nokta kalıyor o da kırmızı kesik çizgili alan, işte kamera görüntüsünde gördüğümüz yer orası ve orası plana göre peron alanı. Yani istasyon inşaatı o kısmıda kapsayacak. Kemra nerede anlayamamıştın ya Kadıköy Belediyesi Veterine İş.Müd yazan yerin az üstünde kamera ve kuzeye bakıyor.

Orada A noktasında bir şeyler yaptılar ama bakalım hafta içinde de çalışmalar sürerse, bir gün bakmaya giderim ben oraya. Havalarda iyice soğudu ama bir kahve içer fotoğraf çeker sonra da eve dönerim ne yapalım?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 09 Eki Cmt, 2010 22:39

Tamam Hakan, valla sağolasın şimdi benim jeton tam dibe kadar düştü, bana daha önce bir proje çizimi vermiştin sen ben onu bir türlü net okuyamamıştım, sanki Marmaray ile aynı doğrultuda değilde 45 derece gibi aklımda kalmış bir de nedense şu Natulius un arkasındaki alanı hep şantiye diye düşünmekten herhalde bu yanlışa düşüyorum, tekrar sağol. Ya foto çekeceksin diye gidip oralarda şifayı kapma ;) kar kapıdaymış ona göre.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 09 Eki Cmt, 2010 23:44

Kadıköy belediyesi çeşme çeşme diye ortalığı ayağa kaldırmıştı, Ayılıkçeşme hala orada duruyor, etrafını çitle çevirdiler ama çeşme hala orada. Acaba ne yapacaklar?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 10 Eki Pzr, 2010 01:32

Yanlış hatırlamıyorsam çeşme biraz ötelenmeyecek miydi? Yıkılmasın falan denilmişti, bir de şimdi baktım başka bir başlıkta Bakan' ın açıklaması var Ayrılıkçeşme' ye denk gelen ayakların kaydırılmasından bahsetmiş, ne ayak bunlar anlamıyorum ki :)
Mehmet Kasım yazdı:http://www1.ibb.gov.tr/tr-TR/Ihaleler/I ... aleId=9519

Bugün ihale günü. Bu hattaki son ihale. İş süresi 1200 gün. 36 ay sonra inşaallah metroya bineceğiz.
Mehmet yukarıdaki haberi 2008 Mayıs' ta girmiş, o ihale tarihi itibari ile 2011 ortası hedeflenmiş, geçen aldığımız bilgiler ve zaten hattın ilerleyişine de bakarsak 2011 sonu açılış kesin diyoruz artık, dolayısı ile çok büyük bir sarkmada olmadan tamamlanmış olacak diyebilirmiyiz?

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 10 Eki Pzr, 2010 04:41

Esat yazdı:Yanlış hatırlamıyorsam çeşme biraz ötelenmeyecek miydi? Yıkılmasın falan denilmişti, bir de şimdi baktım başka bir başlıkta Bakan' ın açıklaması var Ayrılıkçeşme' ye denk gelen ayakların kaydırılmasından bahsetmiş, ne ayak bunlar anlamıyorum ki :)
Mehmet Kasım yazdı:http://www1.ibb.gov.tr/tr-TR/Ihaleler/I ... aleId=9519

Bugün ihale günü. Bu hattaki son ihale. İş süresi 1200 gün. 36 ay sonra inşaallah metroya bineceğiz.
Mehmet yukarıdaki haberi 2008 Mayıs' ta girmiş, o ihale tarihi itibari ile 2011 ortası hedeflenmiş, geçen aldığımız bilgiler ve zaten hattın ilerleyişine de bakarsak 2011 sonu açılış kesin diyoruz artık, dolayısı ile çok büyük bir sarkmada olmadan tamamlanmış olacak diyebilirmiyiz?
inşaallah derim sadece. 31 aralık 2011 hedefi var. ama bu hedefler hiç bir zaman tutmuyor biliyorsun. eylül 2012 diyelim temiz olsun. ağustos 2012'de cumhurbaşkanlığı seçimi var. devletlu aday olmak ister. o yüzden bu metroyuseçim kampanyasının bir aracı olarak kullanmak isteyebilir. malüm cumhurbaşkanını halk seçecek. rejimi değiştirdik diyeyim de başar abi kıvransın :)

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 10 Eki Pzr, 2010 09:53

Ayağın ne olduğunu ben söyleyeyim, o peronların başlangıç noktasına gelene kavşağı köprü ile geçecek trenler. Onun ayaklarından biri. Bölgeyi biliyorsanız aynı yerin az deniz tarafında şimdi trenlerin kullandığı köprü de var, benzer bir köprü olacaktır. Ayak kaydırma işi zor değil.

Bu arada Mehmet'e inat, Kirazlı-Başak, Kirazlı-Otogar hatlarına inat bu iş dedikleri vakitte açılacak :lol:

Sen ertelemeleri takip et Mehmet biz işleri takip ediyoruz :wink: Eğer 2012 yılının ocak ayında isteyip de metroya binemezsen, senin ekibe katılırım bende erteleme takipçiliği yaparım :lol:

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 10 Eki Pzr, 2010 12:10

:) Bence de bu hatta herhangi bir gecikme olmayacak, benimde bazı dostlarımdan edindiğim bilgiler hali hazırda hiçbir sorun olmadığı, geçen zaten planlanan programı vermiştim, işi aksatabilecek tek konu şu anda araç teslimatları, eğer o konuda bir sorun yaşanmaz ise, seçim öncesi göstermelik bir açılış yapılması düşünülüyor, daha sonra yıl sonuna kadar da yolculu işletme.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 10 Eki Pzr, 2010 15:39

seçim öncesi göstermelik bir açılış yapılması düşünülüyor
devletlu seçimi hazirana laıyor. normalde 22 temmuz idi. okullar tail olmadan yapalım diyorlardı. mayıs olabilir diyorlardı. son 1 aydır haziran alfı geçti. devletlu sormuş olmalı bu metro ile şöyle bir hava atma sürüşü yapmam için seçim ne zaman olmalı diye, danişmentlerde haziran devletlu demişlerdir. o yüzden haziran olmuştur.

haziranda bu gerçekleşr. araç gelir bi tane. ocakta geliyormuş zaten. harhalde hazirana akdar sarkmaz. kadıköyden kozyatağına kadar sürebilir mi?

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 10 Eki Pzr, 2010 17:52

Resim
Resim

Esat yönünü de çevirmeye çalıştım, çeşmeye bir şey yapmalarına bile gerek yok galiba, köprüye yakın ama üst üste değiller...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 10 Eki Pzr, 2010 17:52

Mehmet sen başlığı okumuyorsun galiba ya da çok üstün körü bakıyorsun, yazdım ya hepsini bir önceki sayfada, ne zaman açılış planlanıyor, araç işleri nasıl olacak, bilgisini aldık yazdık. Devletlunun seçimi öne alması ile tabii ki test sürüşü alakalı ama seçim tarihini kalkıpta bunun açılışına göre ayarlayacak halleri yok, ülkenin can damarı değil sonuçta. Hani bana dersinki aynı gün Ankara' dan hem İstanbul, hem Konya, hem Sivas' a hızlı tren kaldıracağım, öyle bir açılış için yaparsın bir şeyler :)

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 12 Eki Sal, 2010 23:21

Resim

Benim gündemim bir anda Ayrılıkçeşme'ye döndü, haritadan bir daha çizeyim dedim. Bu istasyonun planı o kadar karışık ki hakikaten duvardan duvara asıp incelemeden olmaz, biz yinede 21 inç le idare ediyoruz.

Ortak istasyonumuzun knumu bu şekilde, kırmızı çevreli alan daha ziyade metroya ait peronları ve teknik hizmet sunulacak kısmı ve bacaların olacağı yerleri içeriyor. Yani O alan Metro alanı, sarı iki tane çzigi görüyorsunuz onlar ise banliyö istasyonuna ait peronun son noktalarını temsil ediyor. Ortada tek peron olacak her iki yanından trenler yolcu alıp bırakacak.

4 tane kırmızı yuvarlak ise merdivenli giriş çıkış yerleri, en sağdaki iki yuvarlağın tam orta noktasında 1 ve onun solundaki yuvarlağın hemen üst tarafında 1 olmak üzere toplam 2 adet de engelli asansörü öngörülüyor.

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön