ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-SGH-Tuzla Metro Hattı [İnşaat Süreci]

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 28 Eyl Sal, 2010 22:34

Hakan yazdı:Yukarıdaki haritada ne ne demek, eklemeyi unutmuşum...

Resim
Lejantı da altına alıntılayayım okuması kolay olsun. Sağolasın Hakan yine güzel dökümanlar sundun bize.

Bu şekilde baktığımızda hattın büyük çoğunluğunun daha önce bahsettiğim gibi Kireçtaşı tabakalar içinde ilerlediğini görüyoruz, hatta bir önceki renkli haritada dere yatağı olarak görünen iki istasyondan bahsetmiştik, Ünalan ve Göztepe onlarında böyle bir tabaka içinde kaldığı görülüyor.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 29 Eyl Çrş, 2010 17:56

Artık istasyonların dış taraflarında pek çalışma gözlemleyemeyince, eski fotoğraflara bakayım dedim. Ne kadar değişim olduğu peş peşe konulunca daha net anlaşılıyor.

Bir kaç istasyonda benzeri çalışma yapacağım ama ilk sıraya ileride oturmayı planladığım ve marmaray istasyonundan sonra bana en yakın metro istasyonu olacak olan Küçükyalı ile başlayayım dedim.

Her fotoğrafın altında hangi aya ait olduğu yazılı...

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 29 Eyl Çrş, 2010 20:09

Kesinlikle bu şekilde çok anlaşılır bir hale gelmiş, Küçükyalı' da ilk 1 ayda pek bir çalışma yok gibi duruyor fakat Ekim den sonra çok hızlı bir inşaat gerçekleşmiş. Üzeri kapatıldıktan sonrada hali ile dışarıdaki işler tekrar yavaşlamış oluyor.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 30 Eyl Prş, 2010 17:55

Yenisahra'da 2009 da neredeyse herşeyi yapıp bitirdiler...

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 30 Eyl Prş, 2010 18:54

Evet 1 yıl içerisinde üzerini kapatmışlar sadece en üstün rotuşları kalmış gibi, herhalde bugün durumu tamamen farklıdır.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 02 Eki Cmt, 2010 17:57

Bugün güzergahtan geçerken, tüm istasyonlarda ne olup bitiyor diye göz ucuyla bir baktım. Küçükyalı istasyonunda Aydınevler mahallesi muhtarlığı önünde konumlanan 1 nolu giriş-çıkış yerinde kazı çalışması vardı, zaten kaba inşaatı tammalanan ve güney tarafta yürüyen merdiven montajları dahi biten istasyonda kuzey merdiven ve yaya geçidi işinin bitmeye yaklaşması güzel bir haber değil mi?

Diğer bir hareketlilik olan istasyon Esenkent, orada da dışarından gördüğüm kadarıyla oda gibi görünen kısımlarda tavana montajlanan havalandırma aparatları ile uğraşıyorlardı, havada asılı kalmasını sağlayacak kısımların işi bitmiş asıl hava taşıyan hat işini yapıyorlar ayrıca yürüyen merdivenlerden 2 tanesinin montajı tamamlanmış.

Son olarak Kadıköy'de kumluk bölgesinde yüzeyden yer altına inen tünel dışarından göünebilecek şekilde açılmıştı vinç yardımı ile bir şeyler indiriyorlardı. Bir de Beşiktaş iskelesinin her iki yanında kalan giriş çıkış yerleri için yürüyen merdivenlerin oturacağı zeminler hazır, yaya alt geçitleri biter bitmez hemen montaja başlanabilecek şekilde bekliyor...

Daha önce 2 defa tüm istasyonları içeren kaba inşaat durumlarını gösterir harita hazırlamıştım, Kasım ayında tekrar hazırlamayı düşünüyorum. O zamana kadar 16 istasyondan Kadıköy(?), Ayrılıkçeşme, Acıbadem(?) ve Hastane istasyonlarının bitmeyeceğini, Bostancı istasyonunun ise bitmeye çok yakın olacağını tahmin ediyorum, diğerlerinin ise tamamlanacağını düşünüyorum ki büyük kısmı halihazırda tamamlanmış durumda

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 02 Eki Cmt, 2010 18:10

Bakalım bende bir iki yerden bir şeyler öğrenmeye çalışayım, sen zaten gerek elindeki dökümanlar ve ulaşabildiğin yerlerden gerekse birebir izlenimler ile bizi doyuruyorsun, göremediğimiz kısımda neler olup bittiği hakkında da bir şeyler öğrenebilirsek çok daha iyi olur diye düşünüyorum.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 02 Eki Cmt, 2010 18:13

Esat süper olur, özellikle Yenisahra istasyonunda işlerin bir hayli ilerlemiş olması lazım. Ne zaman göreceğiz şöyle bir peron katı fotoğrafı, ya da tamamlanmış bir bilet holü....

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 02 Eki Cmt, 2010 18:22

Foto süper olur, söz veremiyorum ama bakalım. Birde sitede korkunç bir yavaşlık var benim bağlantıdamı sorun var yoksa genel olarak sizlerde bir sorun yaşıyormusunuz?

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 03 Eki Pzr, 2010 15:14

Sen içeriden fotoğraf ayarlayana kadar bari hiç grmediğiniz istasyonun fotoğraflarını ekleyeyim. Fotoğrafların sahibi Abdullah Bahar, kendisine teşekkür ediyorum. Soğanlık'da güvenliği atlatabilen yegane insandır kendisi...

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Resim
Resim

Ağustos ayında sadece doğu kısımdan fotoğraf var...
Resim

Ve Bugün...
Resim
Resim

Soğanlık istasyonu büyük terslikler yaşanmazsa kasım sonunda tamamlanmış olur diye düşünüyorum...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 03 Eki Pzr, 2010 15:34

Bizde sana ve fotoğrafları çeken arkadaşa çok teşekkür ederiz. Resimler ile gördüğümüz üzere bu büyüklük bir istasyonun bitmesi 1 yıl gibi sürüyor, o da istasyon kutusu dediğimiz kazı alanı açıldıktan sonra. Bu bayağı ciddi bir süre aslında.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 03 Eki Pzr, 2010 15:36

Dikkat ettiysen bu istasyon diğer istasyonlardan hem daha uzun hem de daha geniş. Daha önce söylemiştim ama tekrar olsun, bu istasyon üzerinde bir alışverişmerkezi inşa edileceği varsayımı ile tasarlandı. Bu sebeple biraz büyük...

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön