Bugün güzergahtan geçerken, tüm istasyonlarda ne olup bitiyor diye göz ucuyla bir baktım. Küçükyalı istasyonunda Aydınevler mahallesi muhtarlığı önünde konumlanan 1 nolu giriş-çıkış yerinde kazı çalışması vardı, zaten kaba inşaatı tammalanan ve güney tarafta yürüyen merdiven montajları dahi biten istasyonda kuzey merdiven ve yaya geçidi işinin bitmeye yaklaşması güzel bir haber değil mi?
Diğer bir hareketlilik olan istasyon Esenkent, orada da dışarından gördüğüm kadarıyla oda gibi görünen kısımlarda tavana montajlanan havalandırma aparatları ile uğraşıyorlardı, havada asılı kalmasını sağlayacak kısımların işi bitmiş asıl hava taşıyan hat işini yapıyorlar ayrıca yürüyen merdivenlerden 2 tanesinin montajı tamamlanmış.
Son olarak Kadıköy'de kumluk bölgesinde yüzeyden yer altına inen tünel dışarından göünebilecek şekilde açılmıştı vinç yardımı ile bir şeyler indiriyorlardı. Bir de Beşiktaş iskelesinin her iki yanında kalan giriş çıkış yerleri için yürüyen merdivenlerin oturacağı zeminler hazır, yaya alt geçitleri biter bitmez hemen montaja başlanabilecek şekilde bekliyor...
Daha önce 2 defa tüm istasyonları içeren kaba inşaat durumlarını gösterir harita hazırlamıştım, Kasım ayında tekrar hazırlamayı düşünüyorum. O zamana kadar 16 istasyondan Kadıköy(?), Ayrılıkçeşme, Acıbadem(?) ve Hastane istasyonlarının bitmeyeceğini, Bostancı istasyonunun ise bitmeye çok yakın olacağını tahmin ediyorum, diğerlerinin ise tamamlanacağını düşünüyorum ki büyük kısmı halihazırda tamamlanmış durumda