ist-M.03:05 » M3 Başakşehir-Kirazlı (Bakırköy) Metrosu

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 10 Eyl Pzt, 2012 19:01

keşke siyasal okuyup kendime bir çevre yapsaydım, bu kadar basit oy avcılığı olan bir yerde bende bir koltuk bulurdum herhalde.
Cebinde 5 kuruş olmayan siyasetçi adamdan sayılmaz. Etrafına para yedirmezsen imtiyaz sağlamazsan kim seni n'apsın? Sen istediğin kadar doğru, uygun ve mantıklı olanı söyle; önemli olan paranın sıcak yüzü :D

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 10 Eyl Pzt, 2012 19:06

kenanmar yazdı:
keşke siyasal okuyup kendime bir çevre yapsaydım, bu kadar basit oy avcılığı olan bir yerde bende bir koltuk bulurdum herhalde.
Cebinde 5 kuruş olmayan siyasetçi adamdan sayılmaz. Etrafına para yedirmezsen imtiyaz sağlamazsan kim seni n'apsın? Sen istediğin kadar doğru, uygun ve mantıklı olanı söyle; önemli olan paranın sıcak yüzü :D
Ama çok kötü çarptın şimdi suratıma, insan yavaş yavaş söyler. böhüüüüüü :) ağlayayım mı güleyim mi bilemedim bak.

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 10 Eyl Pzt, 2012 19:08

Eheheh valla dost acı söyler :) Etrafını ne kadar kelle ile doldurursan o kadar çok potansiyelin olur. Ama o kelleler de bedavaya yanında durmaz tabii, anladın sen onu :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 10 Eyl Pzt, 2012 19:49

kenanmar yazdı:Hayli tuhaf olur olmaz otobüs alımlarında gerekli gereksiz işlerde duyuru yapılır, kurdele kesilir; eksik de olsa metronun açılışında herkes sus pus [?]
Yok baştan tarihi doğru öğrendik yazdık ona mı sevineyim, dün açılış ertelendi yazdım ona mı üzüleyim :) herhalde kast edilen resmi açılışın ertelenmesi idi ben yanlış anladım galiba, neyse olay yerinden foto verebilen olursa iç yüzünü öğreniriz belki.

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 10 Eyl Pzt, 2012 21:19

Fotolar ilgili sitenin ama sitede bu fotoların hangi istasyonlara ait olduğu belirtilmemiş yine de fotolardan da anlaşıldığı üzere kimsesiz gariban bir halde anlaşıldığı kadarıyla büyük oranda eksikleri tamamlanmış bir metro hattımız orada bekliyor.
-------------------------------------------------------------------------------------
Başakşehir-Kirazlı Metrosu Açıldı
http://www.dubleyol.com/basaksehir-kira ... su-acildi/
Yapımı yılan hikayesine dönen Başakşehir-Kirazlı metrosu bugün yolculu seferlere başladı. Aksaray-Esenler metrosunun devamı niteliğinde tasarlanan hattın Esenler-Kirazlı etabı ise henüz tamamlanmadığından bu kısmının açılışı gerçekleşmedi.
Duyurusuz bir şekilde açılan metro hattında yolcu sayısının az olması dikkat çekerken, ilk gün metronun ücretsiz olacağını düşünenler yanıldı.
Başakşehir-Kirazlı metrosu, Metrokent, Başak Konutları, Siteler, Turgut Özal, İkitelli Sanayi, Olimpiyat, Ziya Gökalp Mh, İstoç, Mahmutbey, Yeni Mahalle, Kirazlı istasyonlarından geçecek. Hayyın pik saatlerde 5 dk sefer sıklığı ile çalışması planlanıyor.
İşte Başakşehir-Olimpiyat Stadı-Kirazlı metrosundan ilk kareler;
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
-------------------------------------------------------------------------------------

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 10 Eyl Pzt, 2012 22:31

Valla hic acilmamis gibi duruyor yav :) fotolari ceken arkadasta birindenmi kaciyormus ne, bayagi bir bulanik tabelalari okuyamadim.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 10 Eyl Pzt, 2012 22:47

Hayalet Tren filmi :D

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 10 Eyl Pzt, 2012 22:57

Neyse ölmez kalmaz isem 3 ay sonra baştan aşağı fotoğraflarına sahip oluruz inşallah :), aslında hesaplı bilet bulsam bu ay sonu gelecektim, daha sıcak ve taze iken 2 hattında fotolarını çekmek istiyordum ama ayarlayamadım.

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 10 Eyl Pzt, 2012 23:55

En alttaki fotoda fotonun bulanıklığından anlaşılmayan tabela da sağa doğru ESKOOP sola doğru da İPKAS yazıyor. [İlgili sitede fotoya tıklayınca daha büyüğü açılıyor gerçi o zaman da zar zor seçiliyor ya neyse] Her ikisi de İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan yerler.
Anladığım kadarıyla buras İkitelli Sanayi İstasyonu.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 10 Eyl Pzt, 2012 23:57

Ben o İPKAS ı İGDAŞ okumuştum :lol: düşünüyorum yav İgdaş nerede orada diye :)

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 11 Eyl Sal, 2012 00:14

Bu arada Esat, elin değmişken ve müsait olduğun bir zamanda hem bu metroyu hem de diğerlerini google earth vb. haritada güzergahlarını ve de istasyon çıkışlarını belli edecek bir çalışma yapabilsen ne güzel olurdu. Şematik çizimler de güzel elbette ama bir de tam olarak algılamak adına harita üzerinde gösterim sanki daha güzel oluyor.

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 11 Eyl Sal, 2012 00:15

Valla ben Eskoop'u gözlerimle seçtim. Sonra haritada atrafına bakınırken bir de İpkas buldum bu kesin odur dedim hakikaten de oymuş :)

Kilitli

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön