ist-M.03:05 » M3 Başakşehir-Kirazlı (Bakırköy) Metrosu

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 04 Eyl Sal, 2012 17:02

İBB den hızlıyız yani, 1 hafta önce müjdeyi vermiştik :) bu haber ile birlikte aldığım bilginin doğru olduğunu görmek beni sevindirdi. Bende demin yazacaktım bazı sitelerde daha yeni ayıkıyorlar diye, sonra dedim kontripiyeye düşeriz falan gerek yok, ama açıkça da söylüyorum zoruma gidiyor.

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 04 Eyl Sal, 2012 17:26

Valla ilgili haberde 25-27 Ağustos'ta yapılmış. Açıkçası İBB'de yapılan toplantıları ve kulisleri takip etmek için bir r ulusal medyanın bihaber muhabiri yok ama Esat her zaman olduğu üzere sen gayet iyi habercilik yaptın, tebrik ederiz. :)
Kadıköy-Kartal metrosunun yolculu denemelerini bir iki video ile görmüştük. Bu metroda derin bir sessizlik hakim. Sadece zamanında gerçekleştirilmiş 2 dk'lık bir deneme sürüşü videosu var o kadar.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 04 Eyl Sal, 2012 17:38

kenanmar yazdı:Valla ilgili haberde 25-27 Ağustos'ta yapılmış. Bu metroda derin bir sessizlik hakim. Sadece zamanında gerçekleştirilmiş 2 dk'lık bir deneme sürüşü videosu var o kadar.
Hımm, atlatma yapamamışız bak :D bende sevindiydim kendi kendime. Benimkisi habercilik değil ya, bir dostumuz yazdı bende paylaştım yani o bu tarihi verdi ise doğrudur, ki doğruymuş İBB de aynı şeyi söylemiş ama ortada bir açılış patırtısı olmaması ilginç gerçekten.

Buradan içeriden bilgilere gelince, eh biraz sıkıntılı, aslında çoğu kişiyi tanıyorum ama zamanında iş diyaloğu dışında diyaloğum olmamış bir insana da "ya hocam ne haber ne var ne yok, sizin hatta işler ne durumda?" diye soramıyorum, kaldı ki en azından sohbetim olanlara bile yapamıyorum, bana biraz ikiyüzlülük gibi geliyor, yani bayram seyran adamın hatırını sorma sonra hattı ne zaman açacaksınız de :) cık olmaz. Bizde en iyi haberi Kemal abi ile Mehmet yapmışlardı zamanında, çamur içinde tepelere çıkıp depoyu fotoğraflamaya çalışmışlardı :) hala takdir ederim o hadiseyi.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 07 Eyl Cum, 2012 00:51

İlginç olan İBB sitesinde bu konuda bir bilgi yok, herhangi bir yerde afiş flan damı yok yav :) haber patladı mı ne :D patladı gitti. 1 ay önce şaaaşaalı bir açılış yapıp ardından böyle bir şey olmaz herhalde, hani açmaya utanıyormuş gibi.

Kullanıcı avatarı
Kamil16
Müdavim

İlginç Eşleştirme : 17 ağustos ve 2

Mesaj gönderen Kamil16 » 08 Eyl Cmt, 2012 17:11

Linkini verdiğim habere göre, Hattın Açılış Tarihi ile ilgili ilginç, insanı tedirgin eden bir eşleme var. 8)

"Kadıköy-Kartal metrosunun Ramazan Bayramı arefesinde açılması, Kirazlı-Başakşehir metrosunun da Kurban bayramı öncesinde 23 Ekim tarihinde açılacağı ihtimalini arttırdı. Ayrıca 17 Ağustos tarihin Kocaeli depreminin 23 Ekim ise Van depreminin yıl dönemi olması açılış olasılığını arttırdı."

http://www.dubleyol.com/basaksehir-kira ... is-tarihi/

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 08 Eyl Cmt, 2012 17:23

Valla bilmiyorum ayın 10 u geldi çattı ortada bir numara yok, dediğim gibi bilgi açık olarak bu konuda yeterince bilgi sahibi bir arkadaş tarafından paylaşılmıştı doğal olarak güvenerek alıntıladık ama sonra gördük ki bizden bir gün önce bölgesel haber sitelerinde lafı geçmiş ama geçen gün dediğim gibi İBB de bir bilgi yok, zaten bir hazırlık ta yok ha Pazartesi şakadan açarlarsa bilemiyorum :)

23 Ekim' e kadar sarkacağını sanmıyorum çünkü yapacak bir iş kalmadı ki, en az M4 ün açıldığında olduğu kadar hazır bir hat neyini bekleyecekler, ayrıca okullar açılıyor, acaba ufak tefek bazı işler varda 1 hafta ertelenir mi bir şey diyemem, bir iki soru sordum bazı arkadaşlara ama henüz geri dönüş almadım, bekliyorum.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 09 Eyl Pzr, 2012 23:41

Arkadaşlar bilgiyi edindim hayırlısı ile :) normalde yarın açılış yapılacaktı, yani biz haberi verdiğimiz tarihte plan gerçekten böyle imiş ama bir takım gelişmeler nedeni ile şimdilik ertelenmiş durumda, tabii haklı olarak arkadaşlar tekrar tarih vermek istemediler bunu anlayışla karşılamak lazım, bazen emir demiri kesiyor işte. :) Bu konuda diyecek bir şey yok, gündemi takip edeceğiz inşallah okullar açılmadan önce açılır diyeceğim ama hattın hitap ettiği bölge itibari ile okulların açılması ile ilgili büyük bir bağıntısıda yok gibi.

Bu hat ile birlikte Olimpiyat Stadı da açılacak, her iki hattında depo sahası ortak Olimpiyat Stadı istasyonundan sonra inşa edildi, mevcutta kumanda merkezi Metrokent istasyonunda ama ileride depo sahasına bir tane daha inşa edilecek.

Olimpiyat mekik işletmesi ile ilgili durumu o başlığa yazacağım.

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 10 Eyl Pzt, 2012 02:13

Hata etmişler, Başbakan Sarıyer-Çayırbaşı Tüneli ve bir çok altyapı yatırımının açılışı için İstanbul'dayken bu metronun da açılışını yapsalar gayet iyi olurdu. Böylece Başbakan Erdoğan 1 ay içinde 2 defa metro açmış olacak ve açılışların etkisi daha güçlü olacaktı.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 10 Eyl Pzt, 2012 17:22

Bazı haber kaynaklarında hattın bugün işletmeye açıldığı yazıyor, herhangi bir duyuru yapılmaksızın yolcuların kullanımına açılmış, valla bende şaşırdım artık ne yana döneceğimi :) 1200 km. öteden bu kadar oluyor arkadaşlar kusura bakmayın.

http://networkedblogs.com/BWUWl

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 10 Eyl Pzt, 2012 18:10

Haha. Kaç numara bu hat şimdi? Öyle A, B, C diye gide gide, hiç akla işlemez oldu bunlar!

Bir de bu aklıma karıştırdı … başlıkla ilk paragraf çelişiyor gibi geldi bana, ama belki de fazla yorgunum:

http://networkedblogs.com/BWUWl
“Aksaray-Havaalanı” arasında hizmet veren [M1] numaralı metro [M3] Kirazlı seksiyonu devreye girince iptal edilecek

02/04/2011

“Aksaray-Havaalanı” arasında hizmet veren [M1] numaralı metro hattından Otogar’da dallanan ve tek istasyonluk bir arayla ortalama 90 saniye içinde Esenler’e git-gel yapan [M1a] sayılı geçici “mekik” hattı, [M3] Kirazlı seksiyonu devreye girince iptal edilecek. […]

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 10 Eyl Pzt, 2012 18:17

Hayli tuhaf olur olmaz otobüs alımlarında gerekli gereksiz işlerde duyuru yapılır, kurdele kesilir; eksik de olsa metronun açılışında herkes sus pus [?]

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 10 Eyl Pzt, 2012 18:17

Valla cehalet örneği o paragraf, ben artık hiçbir şey demiyorum, herkes Otogar dan gelecek olan hat ile Başakşehir hattını aynı hat zannediyor ve hatta ısrarla bunu savunuyor, ne yapayım? Yazabildiğim her yerde yazıyorum, söylüyorum, anlatıyorum kim dinliyor? Diyorum ya, keşke siyasal okuyup kendime bir çevre yapsaydım, bu kadar basit oy avcılığı olan bir yerde bende bir koltuk bulurdum herhalde.

Kilitli

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön