Hat o zaman verimli çalışacak herhalde.

Hakan gördüğüm bilgi bu şekilde idi, açıkça yayınlanmış bir mesajdı sorgulama gereği hissetmedim çünkü yeterince bilgi ve yetki sahibi bir arkadaştır, hatta bolca tebrikte ettikHakan yazdı:Ne bu hat da mı açılıyor? Bu kadar yakın aralıklı açılışlara alışık değiliz, Her ne kadar her iki ucu da merkezi bir noktaya ulaşmasa da şimdilik, çok sevindim.
2 olan metro hat sayımız bir anda 4 e çıktı. Kilometre bazında da 2 ye katlanmış oluyor herhalde...
Gidip binmek isterdim ama Adapazarı'na yapacakları raylı sistemle aynı mesafede bana, yine de ileride bir gün sadece vagonlarını görmek için gideceğim. Ben M4'ün vagonlarından daha çok beğeniyorum bu hattın vagonlarını...
İBB başka hiçbir konuda beceremediği informasyon işini bu konuda harika bir şekilde başardı, aslında daha çok İETT nin az iş yapıp çok iş yapıyor gibi görünme çabası buna sebep oldu. Başakşehir-Otogar metrosu diye bir hat yok, Başakşehir-Kirazlı ve Otogar-Kirazlı metroları var, ikisi birbirinden ayrı hatlar ve yapılara sahip, o hattın açılışı için 2013 ilk bahar gibi bir şeyler söyleniyor, normalde onun içinde bu yıl sonu deniyordu ama yine sarkma var herhalde, Bağcılar istasyonu hariç açılacak deniliyordu ama orada da işler bayağı bir ilerlemiş.Kamil16 yazdı:Başakşehir - Otogar Metrosunun, "Kirazlı - Esenler" arası ne zaman bitmesi planlanıyor?
Bu durumda şimdi Aksaray ileride Yenikapı'dan, Başakşehir yada Olimpiyatköy'e 3 Metro ve iki aktarma ile gidilecek?Esat yazdı: Başakşehir-Otogar metrosu diye bir hat yok, Başakşehir-Kirazlı ve Otogar-Kirazlı metroları var, ikisi birbirinden ayrı hatlar ve yapılara sahip, o hattın açılışı için 2013 ilk bahar gibi bir şeyler söyleniyor, normalde onun içinde bu yıl sonu deniyordu ama yine sarkma var herhalde, Bağcılar istasyonu hariç açılacak deniliyordu ama orada da işler bayağı bir ilerlemiş.
Bu hat açıldığında Aksaray'dan Başakşehir'e otobüsle devamKamil16 yazdı:Bu durumda şimdi Aksaray ileride Yenikapı'dan, Başakşehir yada Olimpiyatköy'e 3 Metro ve iki aktarma ile gidilecek?
"Başakşehir-Kirazlı" Bakırköy'e ulaşacak şekilde mi planlama yapıldı?
Aksaray-Havalimanı ile bir bağlantısı yok ve görünüşe göre en az 6 ay daha olamayacak gibi, dolayısı ile o hattın yolcusuna etki etmez diye düşünüyorum, M1 Yenibosna istasyonundan M3 Kirazlı istasyonuna bir otobüs hattı kurulurmu? Kurulsa bir faydası olacağına inanmıyorum çünkü ekspres yapmazsanız bir katkısı olmaz. Yani M1 kullanarak Başakşehir'e gitmek isteyen olduğunu sanmıyorum, gerçi benim bu konudaki tecrübem 8 yıl eskikenanmar yazdı:bakalım bu metro açılınca Aksaray-Havalimanı metrosu dolup taşacak mı, millet kapılara sığmaz mı olacak? Yenikapı/Aksaray-Otogar arası ciddi anlamda yükleme olursa otobüsle beslemeye devam ederler.
M2 hattından daha iyi olacağını düşünüyorum bu konuda, bir kere depo sahasının konumu stad istasyonuna araç beslemek için çok iyi konumda M2 de böyle değil, Stad istasyonu da M2 dekinden daha iyi 2 peronlu ve 3 yollu. Bir de aktarma yapılacak olan istasyon durumu var sanırım bu hatta aktarma biraz daha kolay, in çık yapmaya gerek kalmadan da aktarma yapılabilecek bildiğim kadarı ile çünkü İkitelli Sanayi istasyonu 2 peron 4 yol olarak tanımlanmış, bir ara yayınladığım istasyon çizimleri vardı orada nasıldı hatırlamıyorum ama işletmeci böyle bildirmiş. Şu an görünen tek handikap aktarma zorunluluğu, M2 de yapılan düzenleme ile Taksim istikametine direk sefer yapılabiliyor maç günlerinde, yine aynı şekilde diğer istikamet içinde yeni tünel inşa edilecek denilmişti (uzun iş ama) bu hatta ise Stad hattı sürekli mekik olacak deniliyor, bu konuda bilgi almaya çalışacağım ama ümitli değilim, yani daha önce aldığım bilgide burada kesinlikle mekik işletme yapılacağı söylendi diğer türlü işletme mümkünmü soruma cevap alamadım ama Olimpiyatköy - Kirazlı yani ileride Bakırköy gibi bir işletme düşünülmüyor gibi bir şeyler söylendi. Üstü kapalı konuşuyorum dediğim gibi biraz kıt alınmış bilgiler ve herşeyi de yazmak olmuyor.kenanmar yazdı:Öte yandan bu hattın en büyük sınavı Olimpiyat Stadı'ndaki bol seyircili bir maçta test edilecek. Örnek: Taksim-Hacıosman metrosu - GS Stadı. İşte o zaman anlarız Hanya'yı Konya'yı
Esat haklısın elbette, bu haliyle Kirazlı-Esenler raylı sistem bağlantısı olmayınca öylece ortalıkta dolanan çocuklar gibi bir şey olacak bu metro. Ben zaten Kirazlı-Esenler raylı sistem bağlantısı tamamlanıncaya dönük düşünüyordum.Aksaray-Havalimanı ile bir bağlantısı yok ve görünüşe göre en az 6 ay daha olamayacak gibi, dolayısı ile o hattın yolcusuna etki etmez diye düşünüyorum
Ben orayı eksik anladım herhalde, ya da bu İBB nin bu hatlardaki yaptığı salatayı herkesin benimsemiş olması yüzünden hep yok öyle değil diye otomatik yazıyorum galibakenanmar yazdı:Esat haklısın elbette, bu haliyle Kirazlı-Esenler raylı sistem bağlantısı olmayınca öylece ortalıkta dolanan çocuklar gibi bir şey olacak bu metro. Ben zaten Kirazlı-Esenler raylı sistem bağlantısı tamamlanıncaya dönük düşünüyordum.Aksaray-Havalimanı ile bir bağlantısı yok ve görünüşe göre en az 6 ay daha olamayacak gibi, dolayısı ile o hattın yolcusuna etki etmez diye düşünüyorum