OFFFF! Allah aşkına memleketteki isim ve adlandırma kabızlığına bir son lütfen!
Her yere şimdi de metro istasyonlarına Göztepe, Gültepe, zırtepe, zarttepe... Yeni mahalle, Siteler, Bahçeler, Bahçelievler, Tepeüstü veyahut Mehmet Akif, Turgut Özal, Atatürk, Cumhuriyet veya kimi şairlerin isimlerini mahallelere ad olarak vermek vs. İstanbul'da bu isimleri en az 2 defa muhtemelen 3-5 defa görüyorsunuz, bu kadar birbirinin aynı isimler olur mu?
Koskoca İstanbul'un surlarının içindeki alanı fetheden Fatih sultan Mehmet ama Vatan Cad. Adnan Menderes, Millet Cad. Turgut Özal Cad. olur. Sultanbeyli'nde ise Fatih Cad. olur; şaka gibi kime ne diye bu isimler verilir ki?
Lütfen bundan sonra sadece sayı versinler örneğin Başakşehir-Kirazlı 1., 2., 3., istasyon gibi bu kabızlıktan daha iyidir.
Hele siteler nedir? Nasıl bir zeka bu?
Yenimahalle, Sirkeci-Halkalı banliyösünün zaten durağı değil mi?
Taksim-Hacıosman metrosunun Şişli-Mecidiyeköy, Gayrettepe-Esentepe-Zincirlikuyu, Ayazağa-Maslak, Derbend-Darüşşafaka manasızlığına döndü. Kadıköy-Kartal metrosunun bir istasyonun adı Ünalan hemen üstündeki Metrobüs istasyonun adı Uzunçayır al bir şaka daha.
Biraz da isim konusunu deşelim
Metrokent, neden? Oradaki toplu konut sitelerinden birisinin ismi, öbürleri darılmıyor mu? O zaman hattın isminide Metrokent - Kirazlı şeklinde değiştirmelisiniz, şart değil ama genellikle hat isimlerinde geçen iki isim iki baştaki durakların ismidir, yani hani işletmeden biz ne anlarız bu kadar cevvaller varken ama öyle yani, sitesi olan şahıslara soruyordunuz bizimde sitemiz var, bizim bir yerimiz mi eksik? He dert başka bizim para ile işimiz yok ondan, hobi için bu işler ile ilgilenenleri kaale almıyorlar oralarda.
Başak Konutları, Eh tamam hadi Başak konutları ama diyorum ya bir önceki durağın üst tarafıda Başak Konutları?
Siteler, Sanayi Siteleri şeklinde açmak daha uygun olurdu bence
Turgut Özal, Saygıyla anıyoruz, eyvallah. Peki Turgut Özal nesi? Sokağı, kavşağı, köprüsü, oteli, sitesi, yolu, ne si? Tamam Turgut Özal Bulvarı, hemen arkası da Süleyman Demirel Bulvarı ama?
İkitelli Sanayi, Herhalde en uygunu bu oldu, o kadar sanayi sitesi içinde birinin ismini vermek yerine genel bir isim
İstoç, İstoç İSTOÇ işte bilmeyeni döverler
Mahmutbey, Eyvallah,
Yeni Mahalle, daha kaç adet Yeni Mahalle istasyonuna sahip olacağız, beyler, ağalar İstanbul'un yeni mahalleleri bitmez, gelin vazgeçin bu sevdadan, adam gibi Kirazlı KUZEY deyin de hakkaten mantıklı bir iş olsun, ya da Bağcılar Evlendirme Dairesi deyin
Kirazlı, yine bana göre Kirazlı GÜNEY olmalı idi ama Kirazlı da olabilecek en doğrusu galiba
Olimpiyat, Olimpiyat Köyü adı ile başladı sonra olimpiyattan ümidi kestikçe önce Stadı oldu şimdi sadece Olimpiyat, korkarım bir olimpiyat daha alamayınca istasyonun ismi Rüzgarlı Stad olarak değişecek
Ziya Gökalp Mh, Bu da önce Halkalı Yolu idi, şimdi oradaki mahallenin ismi verilmiş, bilmiyorum bizim yol bulma kafamız ile mahalle isimleri yanlış olmayabilir de işte hep soruyorum İstanbul'da kaç tane Ziya Gökalp Mahallesi var, bunun akıbeti de Yeni mahalle gibi olmasın eleştiri bir yane Halkalı Yolu ndan daha iyi bir isim, daha doğru hedeflenmiş gibi.