ist-M.03:05 » M3 Başakşehir-Kirazlı (Bakırköy) Metrosu

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 01 Ağu Çrş, 2012 23:55

Onu karıştırma, harita yaptık verdik eline, sende mi gidip (ç)alıntı haritalardan feyz alıyorsun yoksa? :)

O hattın açılışı sarkar bu sene açılsa bile Bağcılar istasyonu kesin yok, Kirazlı daki durumu bilmiyorum ama bitti ise tamamı bitmiştir yani Başakşehir Kirazlı hattı açılacaksa Kirazlı istasyonu tamam olması lazım. Neyse o hattı o başlıkta tartışırız.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 02 Ağu Prş, 2012 09:17

Yani diyorsun ki, öyle batıda, geri kalan ağa bağlantısı olmayan otark bir metro mu açacaklar? Ortada bitecek? Hm.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 03 Ağu Cum, 2012 14:11

Bugün bir doğrulama yapmaya çalıştım Başakşehir hattında çalışan ağabeylerimden birisine açılış konusunu sordum, kendisi bir kaç aydır başka bir hatta çalışıyormuş ama bildiği kadarı ile planlanan açılış Eylül ayı içerisinde olduğunu söyledi, bir önceki verdiğim bilgiyi bir arkadaşımız makinistlerden duymuş ama :) yani bu konuda çok yorum yapmayayım geçmişte bu konularda çok defa yanılgılı bilgiler edinildi, şimdi iki bilgi var birisi makinistlerin sohbetinden ortaya çıkan duyum bayram öncesi M4 le birlikte açılış diyor, diğeride teknik ve idari olarak konuya hakim bir tanıdık o da "bildiği kadarı ile" Eylül de diyor.

Başar senin soruna gelince M3B hattı için açılış herhalukarda önümüzdeki yıl a kalmış gibi, yani 2013 diye daha önce de bilgi vermiştik ve tam olarak yani Bağcılar istasyonu dahil işletilmesi 2013 yaz sonu ya da sonbahar gibi bulabilir deniliyordu, şu anda da parçalı açılış ile 2013 te hizmete girer deniliyor. Yani Başakşehir hattı açılsa da ilk etapta bir anlamı olmayacak, bu hat ile M1A Otogar ve Aksaray arasındaki bağlantı için biraz daha bekleyeceğiz. Ki bence Başakşehir hattını asıl besleyebilecek kapasite olabilecek tek şey Aksaray Vatan Caddesinden hareket ederek E6 bağlantı yolundan Mahmutbey civarına gelip İSTOÇ ta aktarma yapan bir metrobüs sistemidir, diğer türlü tarihi yarım ada hedefli yolculuklarda çok gereksiz aktarma ve dolaşmalar söz konusu olacak.

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 03 Ağu Cum, 2012 21:42

OFFFF! Allah aşkına memleketteki isim ve adlandırma kabızlığına bir son lütfen!
Her yere şimdi de metro istasyonlarına Göztepe, Gültepe, zırtepe, zarttepe... Yeni mahalle, Siteler, Bahçeler, Bahçelievler, Tepeüstü veyahut Mehmet Akif, Turgut Özal, Atatürk, Cumhuriyet veya kimi şairlerin isimlerini mahallelere ad olarak vermek vs. İstanbul'da bu isimleri en az 2 defa muhtemelen 3-5 defa görüyorsunuz, bu kadar birbirinin aynı isimler olur mu?
Koskoca İstanbul'un surlarının içindeki alanı fetheden Fatih sultan Mehmet ama Vatan Cad. Adnan Menderes, Millet Cad. Turgut Özal Cad. olur. Sultanbeyli'nde ise Fatih Cad. olur; şaka gibi kime ne diye bu isimler verilir ki?
Lütfen bundan sonra sadece sayı versinler örneğin Başakşehir-Kirazlı 1., 2., 3., istasyon gibi bu kabızlıktan daha iyidir.
Hele siteler nedir? Nasıl bir zeka bu?
Yenimahalle, Sirkeci-Halkalı banliyösünün zaten durağı değil mi?
Taksim-Hacıosman metrosunun Şişli-Mecidiyeköy, Gayrettepe-Esentepe-Zincirlikuyu, Ayazağa-Maslak, Derbend-Darüşşafaka manasızlığına döndü. Kadıköy-Kartal metrosunun bir istasyonun adı Ünalan hemen üstündeki Metrobüs istasyonun adı Uzunçayır al bir şaka daha.
Biraz da isim konusunu deşelim
Metrokent, neden? Oradaki toplu konut sitelerinden birisinin ismi, öbürleri darılmıyor mu? O zaman hattın isminide Metrokent - Kirazlı şeklinde değiştirmelisiniz, şart değil ama genellikle hat isimlerinde geçen iki isim iki baştaki durakların ismidir, yani hani işletmeden biz ne anlarız bu kadar cevvaller varken ama öyle yani, sitesi olan şahıslara soruyordunuz bizimde sitemiz var, bizim bir yerimiz mi eksik? He dert başka bizim para ile işimiz yok ondan, hobi için bu işler ile ilgilenenleri kaale almıyorlar oralarda.
Başak Konutları, Eh tamam hadi Başak konutları ama diyorum ya bir önceki durağın üst tarafıda Başak Konutları?
Siteler, Sanayi Siteleri şeklinde açmak daha uygun olurdu bence
Turgut Özal, Saygıyla anıyoruz, eyvallah. Peki Turgut Özal nesi? Sokağı, kavşağı, köprüsü, oteli, sitesi, yolu, ne si? Tamam Turgut Özal Bulvarı, hemen arkası da Süleyman Demirel Bulvarı ama?
İkitelli Sanayi, Herhalde en uygunu bu oldu, o kadar sanayi sitesi içinde birinin ismini vermek yerine genel bir isim
İstoç, İstoç İSTOÇ işte bilmeyeni döverler
Mahmutbey, Eyvallah,
Yeni Mahalle, daha kaç adet Yeni Mahalle istasyonuna sahip olacağız, beyler, ağalar İstanbul'un yeni mahalleleri bitmez, gelin vazgeçin bu sevdadan, adam gibi Kirazlı KUZEY deyin de hakkaten mantıklı bir iş olsun, ya da Bağcılar Evlendirme Dairesi deyin
Kirazlı, yine bana göre Kirazlı GÜNEY olmalı idi ama Kirazlı da olabilecek en doğrusu galiba
Olimpiyat, Olimpiyat Köyü adı ile başladı sonra olimpiyattan ümidi kestikçe önce Stadı oldu şimdi sadece Olimpiyat, korkarım bir olimpiyat daha alamayınca istasyonun ismi Rüzgarlı Stad olarak değişecek
Ziya Gökalp Mh, Bu da önce Halkalı Yolu idi, şimdi oradaki mahallenin ismi verilmiş, bilmiyorum bizim yol bulma kafamız ile mahalle isimleri yanlış olmayabilir de işte hep soruyorum İstanbul'da kaç tane Ziya Gökalp Mahallesi var, bunun akıbeti de Yeni mahalle gibi olmasın eleştiri bir yane Halkalı Yolu ndan daha iyi bir isim, daha doğru hedeflenmiş gibi.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 03 Ağu Cum, 2012 21:58

Kenan sakin olmaliyiz :):) valla seni iyi anliyorum. Yeni Mahalle hem banliyö hattinda hemde T4 tramvayinda var 3. cüsü hayirli olsun. Diger isim elestirilerine katiliyorum Vatan ve Millet caddelerine her ne hikmet ise isimleri geri verilmis Turgut Özal Bulvari gitmis Ikitelli Sanayiye ayip olmasin diye arka caddeye de Süleyman Demirel demisler. Mahalle konusundaki görüslerine de katiliyorum Ziya Gökalp Mah. yani Allahtan M2 nin Bakirköy uzatmasinda Zeytinburnu merkezdeki istasyona verilecek cok isim var. az güneye kaysa orada da nurtopu gibi bir Ziya Gökalp Mah. istasyonumuz olurdu, gerci halk arasinda orasi Gökalp mahallesidir, neyse yani sonuna kadar haklisin ve destekliyorum.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 28 Ağu Sal, 2012 14:26

Kirazlı-Başakşehir hattında hizmete verecek olan hat 10 Eylül' de açılacakmış. Programda bir değişiklik meydana gelmez ise, 10 Eylül pazartesi günü işletme yapılacağı söylendi ama tören programı ile ilgili bilgim yok henüz acaba 9 Eylül hafta sonu yapılabilirmi bilmiyorum, bakalım güzel haber.

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 28 Ağu Sal, 2012 21:06

İlginç 15 gün içinde yeni bir metro hattı açılacak yazdım kimse üstüne alınmadı :) herkes biliyordu da bir benim haberim yoktu galiba, bu da güzel.

Kullanıcı avatarı
Kamil16
Müdavim

Başakşehir -Kirazlı Metrosu

Mesaj gönderen Kamil16 » 28 Ağu Sal, 2012 21:35

Esat yazdı:İlginç 15 gün içinde yeni bir metro hattı açılacak yazdım kimse üstüne alınmadı :) herkes biliyordu da bir benim haberim yoktu galiba, bu da güzel.
Demek ki bu güzergah oturan site müdaimleri yok. Biz daha Kadıköy-Kartal'a doyamadık :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 28 Ağu Sal, 2012 21:43

Doğru şu an aktif olan üyelerde o bölgede oturan yok herhalde, orada oturanlar beni sevmiyorlar :D aslında "bu da mı feyk?" falan diyen olur belki diye bekledim.

Bu bahane ile hattın diğer hatlar ile olan bağlantılarına da kısaca bir göz atalım. Bir de İBB ısrarla bu bölgede yaptığı 3 ayrı metro hattından tek metro hattı gibi söz etsede Olimpiyatköy-Güney Sanayii hattı ayrı bir hattır, Başakşehir hattı ile ortak depo sahasını kullanacaktır, ileride Başakşehir hattı için ayrı bir depo ve atölye yapılmaz ise tabii ki. Olimpiyatköy hattının Atatürk Havalimanına uzatılması çerçevesinde proje çalışmaları devam etmektedir. Güney Sanayii istasyonundaki makas şemasını bir ara tekrar inceleriz ama projede üst seviyede sorumlu olduğunu söyleyebileceğim birilerinden aldığım bilgide bu kesim birlikte açılsa dahi mekik işletme olarak kalacağı yönünde idi, aradan geçen bir kaç ayda İBB de başka bir fikir hasıl oldu ise bilemeyiz.

Resim

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 28 Ağu Sal, 2012 22:54

Bu haritadaki hat numaralarını bir türlü okuyamıyorum, şunları şöyle biraz daha büyük yapsan?

Orada bir üyemiz vardı, Güney Türkiye’ye taşındı :?

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 29 Ağu Çrş, 2012 08:19

Ne bu hat da mı açılıyor? Bu kadar yakın aralıklı açılışlara alışık değiliz, Her ne kadar her iki ucu da merkezi bir noktaya ulaşmasa da şimdilik, çok sevindim.

2 olan metro hat sayımız bir anda 4 e çıktı. Kilometre bazında da 2 ye katlanmış oluyor herhalde...

Gidip binmek isterdim ama Adapazarı'na yapacakları raylı sistemle aynı mesafede bana, yine de ileride bir gün sadece vagonlarını görmek için gideceğim. Ben M4'ün vagonlarından daha çok beğeniyorum bu hattın vagonlarını...

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 29 Ağu Çrş, 2012 08:54

İnşaallah o hat(lar) orada öyle boş kuyruk kalmaz ve gereken uzatmalar derhal yapılır. Ve binâenaleyh inşaallah şu heffüf meddro gazozu yavaş yavaş unutulur, tek tip doğru dürüst bir metro şebekesi yapılır.

Kilitli

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön