ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-SGH-Tuzla Metro Hattı [İnşaat Süreci]
-
- Kadrolu Personel
Nerede mi? Ocak ayına kadar rayların büyük kısmı hallolmuş olacak. Demem o ki, vagonlar tabiki geldikçe hatta alınacak. Peki hat içinde nerede olacak derseniz, malum hat Kadıköy-Kartal olarak planlanıp sonradan Kaynarca'ya uzatıldı, peki ilk projede triyaj nerede idi? Cevap Küçükyalı-Huzurevi istasyonları arasında belli bir kesimde 2 değil 4 tane tünel var. İşte vagonlar muhtemelen orada bekletilir...
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Hakan tüm başlıktaki tüneller ile ilgili durumu özetlemişsin nerede ise
ben başlığa bir göz attım en son Kaynarca civarında yapılacağını söylemiştin ama pek kafayı kaldıramıyorum yine bayıldım kaldım yahu
Hakan doğru söylüyor zaten araçların geliş zamanlaması ile ilgili bir sorun yok. Hattın büyük kısmında ray döşeme işleri hallolacaktır, sinyalizasyon işi de paralel yürüyeceği için ray hattında kimsenin işi olmayacak dolayısı ile hat üzerinde bir yerlerde rahatlıkla bekletilebilirler. Benim bu konu ile ilgili olarak merak ettiğim araçlar hatta nereden alınacaklar??

Hakan doğru söylüyor zaten araçların geliş zamanlaması ile ilgili bir sorun yok. Hattın büyük kısmında ray döşeme işleri hallolacaktır, sinyalizasyon işi de paralel yürüyeceği için ray hattında kimsenin işi olmayacak dolayısı ile hat üzerinde bir yerlerde rahatlıkla bekletilebilirler. Benim bu konu ile ilgili olarak merak ettiğim araçlar hatta nereden alınacaklar??
- alabay
- Evliya Çelebi
Yahu, ilâç ismi, fazla açıktan yazmadım işte ibosunu, profenini ve altıyüzünü ("al da git", valla, küfür gibi oldu, di mi?) anlayamadın mıh?!
Bugün burası BUZ gibiydi, 24°, inanılmaz bir durum. Ohş. Ama pazartesinden itibaren yine ilk hedef 40+. Bu havada da ondan sonra ateşlenmek kadar hoş bir cehennem yok, çook yazık ki mazo şalterim bozuk çalıyor

Bugün burası BUZ gibiydi, 24°, inanılmaz bir durum. Ohş. Ama pazartesinden itibaren yine ilk hedef 40+. Bu havada da ondan sonra ateşlenmek kadar hoş bir cehennem yok, çook yazık ki mazo şalterim bozuk çalıyor

- Esat
- Pir-i Seyyâh
Ulen yaz ne olacak, İbufren ya da İbuprofen dir işte
altı üstü ağrı kesici, valla şu anda acayip bir fırtına var bizim burada, dün gece de aynısı oldu, manyak yağmur yağıyor, bu fırtına bir iki gün serinletecek sonra yine dediğin gibi +35 gibi bekleniyor. Kadıköy' de havalar nasıl arkadaşlar varmı, fırtına, boran ya da kuraklık.
Sohbet muhabbet bir yana, bu hattın havası süper kardeşim, her şey tıkır tıkır, vaktinde denilip te yapılmayan bir şey olmadı, Başar boşver bizim ağrıları sızıları havaları sen Kadıköy-Kaynarca metrosuna bak kendini iyi hisset.

Sohbet muhabbet bir yana, bu hattın havası süper kardeşim, her şey tıkır tıkır, vaktinde denilip te yapılmayan bir şey olmadı, Başar boşver bizim ağrıları sızıları havaları sen Kadıköy-Kaynarca metrosuna bak kendini iyi hisset.
-
- Kadrolu Personel
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Başkan geldi, ray kaynadı yapı paydos
ilerliyordur belki ama küçük rakamlar ile gidiyorsa güncelleme gereği görmemiş olabilirler mi? Aklıma başka bir şey gelmiyor, sonuçta bir şekilde erişim tünellerinin falan açılması devam ediyor olsa gerek çünkü bir taraftanda yürüyen merdivenler monte ediliyor, benim tahminim yürüyen merdiven montajı yapılan istasyonlar zaten iş kalmamış istasyonlar demektir, yani aradaki yıkılacak, delinecek işleri bitmiş ki erişimle ilgili işlere geçiliyor.

-
- Kadrolu Personel
Küçükyalı istasyonundan galiba yakın zamanda fotoğraf eklemedim. Yürüyen merdivenleri görmek içimi ferahlatıyor. Birde çalışırken görsek 

Girişin bir tanesinde gördüğünüz üzere merdiven montajı tamamlanmış, sağda adamların yürüdüğü tarafta bir giriş yeri daha var, o tarafa gidemedim ama orada da montajın tamamlanmış olabileceğini düşünüyorum. Bir de kuzey girişi var, acelem olmasaydı oraya da bakacaktım ama artık kısmet başka zamana.

Girişin bir tanesinde gördüğünüz üzere merdiven montajı tamamlanmış, sağda adamların yürüdüğü tarafta bir giriş yeri daha var, o tarafa gidemedim ama orada da montajın tamamlanmış olabileceğini düşünüyorum. Bir de kuzey girişi var, acelem olmasaydı oraya da bakacaktım ama artık kısmet başka zamana.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Ya montajı yapılmış yürüyen merdiven görüyorsun daha ne istiyorsun
yanlız tabi onlar test aşamasına geçmemiş henüz, daha naylonlar üzerlerinde fakat takılmış olmaları iyi gelişme, mekanik montajdan sonra elektrik bağlantı ve motorların hızlarını falan filan test ederler, acil durum butonu tamamdır, fakat sonrasında scada bağlantıları ile de test edilmeleri gerekecek, sonuçta istasyon amirliği ve kumanda merkezi bu aletlere uzaktan kumanda edebiliyor olacaklar.