ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-SGH-Tuzla Metro Hattı [İnşaat Süreci]

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 15 Tem Prş, 2010 17:40

Ray montaj işi Mart gibi bitecek, Ocak' ta da araç teslimatı başlıyor, Haziran ayındaki testlere kadar bayağı bir araçda gelmiş olacak, 3 aylık bir sürede acaba sinyalizasyon ile ilgili işi tamamlayabilecekler mi, sonuçta bu işte ihale edildi çalışması da muhakkak yapılıyor ama sistemin çalışabilmesi için rayların döşenmiş olması gerekiyor. Ben bu hatta pek sarkma olacağına ihtimal vermiyorum normalde bakalım inşallah nazar değdirmeyiz.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 15 Tem Prş, 2010 17:46

http://www.railway-technology.com/news/news67765.html
Thales has been awarded a €36 million contract to supply Istanbul’s Metro with an integrated solution including SelTrac CBTC and Integrated Communication and Control systems (IC2S) on the Kadikoy-Kartal line
In conjunction with Astaldi Italy, Makyol and Gülermak Turkey, Thales will supply, install, implement and maintain the signalling and IC2S systems by March 2011.
Thales'in sözleşmesi marta kadar, o zamana kadar bitirecekler demek ki...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 15 Tem Prş, 2010 18:08

O zaman ray kaynağı ve ray montajı ile birlikte sinyalizasyon bağlantılarıda başlayacak demektir. Yani iş bir süre ilerledikten sonra onlarda geriden raya bağlantıları yapacaklar herhalde, yazılım işi zaten devam ederken sistemin kablolama ve tesisat gibi kısımları da halledilmiş olacak. Ray işinin bitmesi ile birliktede takip eden ay içerisinde herhalde bir takım testlere başlarlar.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 15 Tem Prş, 2010 19:37

Ana hatta kullanılan raylar 18 m.lik modüller halinde getirilip yerinde birleştirilecek.
Bu 18 m uzunluğundaki rayları herhangi bir şafttan tünellere almaları mümkün görünmüyor, hattın tek uygun noktası bence Kartal-Kaynarca kazılarının başlatıldığı ve TBM'nin hatta alındığı eski taşocağı mevkii.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 15 Tem Prş, 2010 19:48

Bilmem kamyonların giriş çıkış yapabildiği her yerden hatta alabilirler bence, yani illa ki dikey şaftlardan değil de, hiç yokmu bu hatta beton mikserlerinin giriş çıktığı yanal şaftlar, muhakkak vardır. Bu kaynak işi nerede yapıldı İBB sitesinde hatta giriş noktası olarak belirtilen yer:
Buluşma Yeri: Kartal Adliye Binası İnşaatı Arkası Metro Yaklaşım Tüneli

Benim bahsettiğimde bu tip yaklaşım tünelleri, buralardan raylar içeriye alınabilir diye düşündüm, belli noktalara projede belirlenen miktarda raylar bırakılır, montaj devam ettikçe buralardan vagonetlere yüklenerek kaynaklanmış raylar üzerinden ileriye götürülebilir, açıkçası hiç inşaatta ray montaj işine rast gelmedim, ray kaynağı işinde çok bulundum ama onlar hep mevcut hatlarda bakım onarım işleri idi.

Ayrıca hattın Kaynarca bölümü ile ilgili de bir data verilmiş
Metronun Kartal’dan Kaynarcaya uzatılması kararı alınarak tünel kazı işleri başlatıldı. Bu kapsamda 3 istasyon daha uzayacak olan metro hattının toplam 4,5 km. olan bu bölümünde 3.800 m. tünel açıldı.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 15 Tem Prş, 2010 19:57

Esat süper video buldum, ne yap et bunu siteye ekle. Kaynağın yapılışı da var videoda.

http://yeni.haberler.com/ilk-kaynak-top ... 14-haberi/

Sonunda siyaset var ama, siyaset olmadan belediye işide olmaz. O kısmı yok farzedelim...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 15 Tem Prş, 2010 19:59

Hakan yazdı:Esat süper video buldum, ne yap et bunu siteye ekle. Kaynağın yapılışı da var videoda.

http://yeni.haberler.com/ilk-kaynak-top ... 14-haberi/

Sonunda siyaset var ama, siyaset olmadan belediye işide olmaz. O kısmı yok farzedelim...
Siyaseti kırparız :D böylece adam akıllı alıntı kapsamına girer hohoho, bu aralar göbeklendim gülmem bile Noel Baba gibi oldu :D hemen bakıyorum videoya.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 15 Tem Prş, 2010 20:34

http://www.youtube.com/watch?v=AqPTUzZn4yQ

Gerçi kırpılmış kısımda da Akbil ve İstanbul Kart olayından bahsedilmiş ama bu konu ile alakası yok o yüzden kestim, video www.haberler.com dan alıntıdır.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 16 Tem Cum, 2010 11:34

Bu kaynatma biraz eski teknik değil mi? Ben bunun artık endüksyonla yapıldığını sanıyordun, ama yanılabilirim. Ya, hemen baştan havalimanına yapsalar, iyi olur bence, uzatmalar hep biraz zor oluyor. Ve yine her yere bayraklar ... ama gereken yerlerde yok, neden üniformamda yoktu?
O resimlerdeki bir tane koskoca hol (otomobilli) ne öyle? Bayaği büyük. Bir istasyon mu? Hangisi? Bu hatla (ray) irtibatı olacak başka hatlar oluşacak mı, yoksa yine izole ada sistemi mi belirecek? Sorular ...

oglcan
Sezonluk Yolcu

Mesaj gönderen oglcan » 16 Tem Cum, 2010 17:21

Çok iyi gelişmeler oluuyor bu hafta iki önemli gelişme yaşandı

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 16 Tem Cum, 2010 17:27

alabay yazdı:Bu kaynatma biraz eski teknik değil mi? Ben bunun artık endüksyonla yapıldığını sanıyordun, ama yanılabilirim.
Olabilir, bu konuyu uzun süredir takip etmiyor ve araştırmıyorum fakat benim bildiğim bizde halen bu yöntem ile yapılıyor, eski derken modası geçmiş değil, dünyanın pek çok yerinde de böyle yapıldığına eminim, ama bir ara bunu sanki yeniymiş gibi dile getirmişti bizimkiler bende eleştirmiştim biraz.
alabay yazdı: Ya, hemen baştan havalimanına yapsalar, iyi olur bence, uzatmalar hep biraz zor oluyor.
Bunun için baştan hepsinin projenin yapılıp ihale edilmiş olması gerekmezmiydi, ayrıca Başkan orada hat Havalimanına gidecek diyor ama hangi hat? :) İlgili başlığa bakınız, arayınız bulunuz.
alabay yazdı: Ve yine her yere bayraklar ... ama gereken yerlerde yok, neden üniformamda yoktu?
Ne bayrağı ya? Hangi üniformanda yoktu? Sen kimsin burası neresi?
alabay yazdı:O resimlerdeki bir tane koskoca hol (otomobilli) ne öyle? Bayaği büyük. Bir istasyon mu? Hangisi?
Makas bölgesi olması muhtemel istasyon falan değil.
alabay yazdı: Bu hatla (ray) irtibatı olacak başka hatlar oluşacak mı, yoksa yine izole ada sistemi mi belirecek? Sorular ...
ufukta kara görünmüyor Kaptan istersen başka limanlara bakalım.

oglcan
Sezonluk Yolcu

Mesaj gönderen oglcan » 17 Tem Cmt, 2010 14:32

Tamam anladık 120 araç geliyor ama bu araçlar nerede depolanacak?

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön