ist-M.02:05 » Üsküdar-Çekmeköy Metrosu [İhale Süreci]
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Sil baştanlık bir durum yok gibi bana göre
ihale 25 Mart' ta iptal edilmiş yeni tarih olarakta 3 Mayıs verilmiş yani 1 ay sonra yeniden yapılacak anladığımız kadarı ile iptal nedeni olarakta, işin miktarı veya niteliğinin değişmesi gerekçesi ilan metninde belirtilmiş, burada acaba 1. etap kapsamına 2. etaptan bazı bölümlerde mi katılacak gibi bir soru geliyor aklıma, başka türlü nasıl miktarı ya da niteliği değişsin ki?
İhale Kayıt No Durumu : İhale İptal Edilmiş
İptal Nedeni : İhalenin Niteliğinin veya Miktarının Değişmesi -
İptal Tarihi : 25.03.2011

İhale Kayıt No Durumu : İhale İptal Edilmiş
İptal Nedeni : İhalenin Niteliğinin veya Miktarının Değişmesi -
İptal Tarihi : 25.03.2011
-
- Kaçak Yolcu
1. etap (Üsküdar - Ihlamurkuyu Arası) ve 2. etap (Ihlamırkuyu – Çekmeköy arası ve Depo Sahası) inşaatı ihaleleri iptal edildi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkan-lığı'nca Avrupa Yatırım Bankası, Fransız Kalkınma Ajansı ve Calyon Yatırım Bankası'ndan sağlanan kredi ile gerçekleştirilecek olan, "Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy Metro Hattı 1. Etap (Üsküdar - Ihlamurkuyu Arası) ve 2. etap (Ihlamırkuyu - Çekmeköy Arası ve Depo Sahası) İnşaatı" ihaleleri ile ilgili yeni gelişmeler kaydedildi.
Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre; 23 Şubat 2011 tarihinde teklifleri toplanan 1. Etap (Üsküdar - Ihlamurkuyu Arası) ihalesi iptal edildi.
Yetkililer, 03 Mayıs 2011 tarihinde yapılacak olan 2. etap (Ihlamurkuyu - Çekmeköy Arası ve Depo Sahası) İnşaatı ihalesinin de iptal edildiğini kaydettiler.
Yetkililer, her iki paket ihalenin de tek bir paket halinde yapılması gerektiği için ihalelerin iptal edilerek firmalara bildirildiğini kaydettiler.
Şartname hazırlık çalışmalarına yeniden başlanacağını belirten yetkililer, çalışmaların tamamlanması ve gerekli onayların alınmasından sonra yeniden ihale ilanı yapılarak firmalardan teklif isteneceğini kaydettiler.
Yatırımlar dergisinin son sayısında iptal kararları yayınlandı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkan-lığı'nca Avrupa Yatırım Bankası, Fransız Kalkınma Ajansı ve Calyon Yatırım Bankası'ndan sağlanan kredi ile gerçekleştirilecek olan, "Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy Metro Hattı 1. Etap (Üsküdar - Ihlamurkuyu Arası) ve 2. etap (Ihlamırkuyu - Çekmeköy Arası ve Depo Sahası) İnşaatı" ihaleleri ile ilgili yeni gelişmeler kaydedildi.
Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre; 23 Şubat 2011 tarihinde teklifleri toplanan 1. Etap (Üsküdar - Ihlamurkuyu Arası) ihalesi iptal edildi.
Yetkililer, 03 Mayıs 2011 tarihinde yapılacak olan 2. etap (Ihlamurkuyu - Çekmeköy Arası ve Depo Sahası) İnşaatı ihalesinin de iptal edildiğini kaydettiler.
Yetkililer, her iki paket ihalenin de tek bir paket halinde yapılması gerektiği için ihalelerin iptal edilerek firmalara bildirildiğini kaydettiler.
Şartname hazırlık çalışmalarına yeniden başlanacağını belirten yetkililer, çalışmaların tamamlanması ve gerekli onayların alınmasından sonra yeniden ihale ilanı yapılarak firmalardan teklif isteneceğini kaydettiler.
Yatırımlar dergisinin son sayısında iptal kararları yayınlandı.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Şaka gibisin, Mayıs ayının başında yani 1 ay sonra yapılacak bir ihaleden söz ediyoruz sen kalkmış proje değişirmi diyorsun, gerçek 1 Nisan sen olsan gerek. Hat zaten metro hattı daha neyin kavgasını yapıyorsun ki? Ayrıca 1 kere daha isabetli tahminim için kendimide tebrik ediyor ve gözlerimden öpüyorum. İhalenin bu anlamda iptali çok doğru, bölük, pörçük işler yapılmasının artık bizzat Başkan tarafından istenmediği yönünde bir bilgi almıştım Şubat ayında, bunuda onun bir emaresi olarak görmek istiyorum, bir seferde yapılsın bitsin, vatana millete hayırlı uğurlu olsun.alabay yazdı:Yani baştan doğru dürüst bir hat tasarlama, ihalesini etme ve gerçekleştirme şansı diye de görebiliriz. Ve hele hele doğru dürüst bir metro hattı yapma çabası da acaba rol oynar mı? Yani büyük kapasiteli.
-
- Kaçak Yolcu
İşlerin bölük pörçük yapıldığında ne tip zararlar veya yararlar sağlanıcağı konusu, bir çok verinin değerlendirilip alt alta konduğunda karar verilecek bir durum. Ama hiç böyle bir kargaşaya girmeden şunu diyebilirim "İhaleleri bu aşamaya getirmeden önce aklınız neredeydi" ki bu da bu aşamada söylenebilicek en doğru kelime . ..
.

- Esat
- Pir-i Seyyâh
Şu an ki durum için söylediğinize katılıyorum ama buna zararın neresinden dönülse kardır da diyebiliriz, ama ilk kısım için şunu söylemeliyim, benim duyduğum söylemde şu sürekli dile getirdiğim "yarım yamalak" tarzın istenmediği yönünde idi, yani bir istasyon açılacaksa biterek açılsın, işletme anında yok onu yapalım bunu yapalım, yürüyen merdiveni yok asansörü aksak olmasın, bir de sürekli olarak tek tek istasyon açmaktanda vazgeçilmesi gibi bir eğilim oluşmuş, artık ne kadar doğru bende aktaranlardan duydum ama bana söyleyen kişiler güvenilir. 

-
- Sezonluk Yolcu
ihaleye çıkılmış
Kaynak:http://www.internetistanbul.com/istanbu ... 8878h.html
ayrıca:Firmaların projeleri tamamlanan metro inşaatının yapılması için dünya çapında ihaleye çıkıldı. İhale ilanı Avrupa Birliği resmi sitesinde yayınlandı. İhaleye her ülkeden dalında uzman inşaat firmaları katılabilecek.
denilmiş haberde.Kadıköy-Kartala Metrosu 45 ay gibi rekor bir sürede tamamlanıyor. Üsküdar Metrosu ise 38 ay da tamamlanması ile yeni bir rekora imza atılarak, metro vatandaşların hizmetine sunulacak.
Kaynak:http://www.internetistanbul.com/istanbu ... 8878h.html
-
- Sezonluk Yolcu
ihale tarihi
ihale ile ilgili olarak da 9 Ağustos 2011 Salı tarihi zikredilmiş İBB'nin sitesinde:
http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/Haber ... wsID=19515
http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/Haber ... wsID=19515