Başar bahsettiğin yerde çevre entegrasyonlu viyadük diye fransız yemeği gibi isimli bir şey olamaz, kusura bakma ama orada bir viyadük ölü doğmuş değil hiç döllenmemiş bir proje olur

Bunun kafa ile bir alakası yok, sen Kuzguncuklu olduğunu iddia ediyorsun ama yeterince o havayı teneffüs edememişsin. Ben uslanmaz bir Avrupa yakalıyımdır, tüm kaosu, keşmekeşi ve salaşlığına rağmen vazgeçmem ama Üsküdar' a gidip te o rıhtımda oturup denizi seyredip oturmanın huzurunuda hiçbir yer veremez, sen gel şimdi tepeme viyadük dik, sanatsal mış

çok sanatsal olur emin ol, graffitiler ile bir sanatsal sorma. Bu aynen Taksim meydanında bir gün oturup dinlenmek ve İstanbul'u dinlemek istediğimde polis otobüslerinin haldır haldır parkın içine dalarak robocop ların önümde giyinip alttaki protestocuların etrafını sarması ile aynı duyguyu yaşatır bana, bu mu İstanbul, ya da bu mu olmalı?
Mehmet, senin şu Üsküdar' dan Hareme gitme işini anlayamadım ben abi? Hattın rahatça geçebileceğini söylemişsin ama hemen önünde Marmaray istasyonu var, şimdi resmi kontrol etmedim ama sanırım yatayda da çok küçükte olsa Üsküdar istasyonu ile oradaki çarşı arasında bir kot farkı var. Dolayısı ile bu hat ancak Marmaray istasyonu üstüne yapılan çarşı alanının bir kısmını kapatarak geçebilir, onda da Marmaray istasyonu böyle dinamik bir yükü taşıyacak şekilde inşa edildi ise tabii ki? Yani hep diyorum inşaat mühendisi değilim ama bu işlerin sonradan yapılma ile olacak işler olduğuna inanmıyorum, böyle bir düşünce baştan olmalı ve Marmaray istayon kutusu ve içindeki sütunların buna göre inşa edilmesi gerekirdi. Yanlış anlama düşünce olarak güzel ve keşke de olsa, ama realite olarak bana çok zor göründü.