Mayıs ayının ilk değerlendirmesini yapalım; cuma günü itibariyle yani 7 mayıs itibariyle,
Kazılacak Mesafe : 56.136 m
Bugün Kazılan : 63 m
Kazılmış Olan : 51.557 m
mayıs ayına başladığımızda 51.171 metrelik bir gerçekleşme vardı, 7 günde 386 metre kazı yapılmış, yani günlük kazı ortalaması 55,14 metreye çıkmış. Nisan ayında 37,15 m/gün olarak gerçekleşen kazı hızı biraz toparlanmışa benziyor.
Bu arada bugün güzergahtaki izlenimlerimi de aktarayım;
Kartal'da güneyde yapılacak çıkış için şantiye alanı çevresi kapatılmış,
Soğanlık'da istasyonun yarısında yapı yarı yarıya tamamlanmış ancak, kalan kısımda henüz yapı inşası başlamamış.
Hastane'de kazılar sürüyor, kuzey çıkışı için bir de vinç kurulmuş.
Esenkent istasyonu artık sonlanma aşamasında, 2 katı E-5 seviyesinin üzerinde ve muhtemelen önümüzdeki ay burada kaba inşaat tamamlanmış olacak.
Gülsuyu'nda istasyonun batı tarafı tamamlanmıştı, doğu tarafta da muhtemelen önümüzdeki ay iş bitmiş olur. Kuzey çıkışında da hararetli bir çalışma görünüyordu.
Huzurevi'nde kuzeydeki ana yapıda dışarıdan bir çalışma göremedim, ancak güney taraftan bu ana yapıya doğru yaplan tünelin olduğu yerde bir takım çalışmalar görünüyordu, en garibime giden isyason burası benim. Fotoğraf çekecek yer de yok, zaten burada çok fazla da yolcu olmaz gibime geliyor.
Maltepe'de yapının doğu tarafı tamamlanmıştı zaten, batı uçta da iş bitmişti, arada bir boşluk vardı ama E-5 seviyesinden göremedim, buraya fotoğraf için gitmeyi düşünüyorum.
Küçükyalı'da artık dışarıda pek çalışan görünmüyor, yürüyen merdivenler sanki eksilmiş gibi geldi, belkide peron-bilet holü bölgesi arası montaj başlamıştır.
Bostancı'da kavşağın güney doğusunda kazılar sürüyor, güney batıda ise kazıların bitip bitmediğini göremesdim, burada kazıların bu kadar uzun sürmesi benim canımı sıkıyor.
Kozyatağı'nda istasyonun doğu ucunda temel betonu dökülmeye başlandı, batı tarafında ise bir miktar toprak daha çıkacak gibi duruyor, önümüzdeki aya kadar yapı yükselmeye başlar.
Yenisahra-Göztepe-Ünalan üçlüsünde dışarıda pek çalışma yok, hepsinde dışarıda yürüyen merdivenler var. Kameralar genelde çalışmıyor ama arada bazı kamyonlardan malzemelerin falan indirildiğini görüyorum. Bu istasyonlarda işler artık, ince işler. (İnce iş malum argoda karşı cinsle ilgili kullanılıyor burada inşaat sektörüne maledelim lütfen)
Acıbadem'de kuzey çıkışının olacağı yerde kazılar sürüyor, güney çıkışının olduğu yerdeki şaft ise hala aktif, içeride olup bieni ise belimiyorum.
Ayrılıkçeşme'de bir gelişme yok.
Kadıköy'de işler 2-3 ay içinde kaba inşaat anlamında bitecek...